Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Bijeli bubrezi pod bubrege

Neki dan je bila tema o replikama i kopijama koje se prodaju za 1700kn i više i korisnice su se isčuđavale tko bi platio toliko za repliku kad se za te novce mogu kupiti kvalitetniji originali cjenovno pristupačnijih brandova. Nije mi to čudno niti ne jasno. Osobno nikada ne bih kupila ni prodavala te predmete, ali tko voli nek izvoli. Ako su pravilno označeni s naznakom da je nešto replika ne vidim problem. Ono što je meni ne jasno i alarmantno je koliko placarske robe ovdje vidim pod originale. Zato sam i prestala kupovati na ovoj stranici. Jučer sam se javila dobronamjerno gospođi/gospodični koja prodaje evidentnu kopiju i dobila još pasivno agresivan odgovor koji se odnosio na to kako ja trošim vrijeme, odnosno gospođa je kvalitetno utrošila svoje na pisanje ovog bezobraznog odgovora, umjesto na istraživanje osnovnih značajki branda koji misli da posjeduje. I što kad netko kupi to čudo? Opet tema na forumu i igranje detektiva i policajaca nas svih ostalih. Pravila jasno pišu no nitko ih se ne pridržava. Stepenicu niže su mudraci koji stave kopiju i samo napišu ime branda i naprave se ludi. Poslje će reći -"Pa niste pitali". Igrom slučaja posjedujem 30ak torbi istog branda i valjda znam o čemu pričam, a znam da ovdje ima još takvih korisnica. Ovo je žalosno.. Radilo se o Zari ili Gucciu ili o Lv. Ista stvar. Logičkim slijedom idemo od činjenice -torba NIJE original=korisnica ju nije mogla kupiti u ovlaštenom dućanu=korisnica ne može tvrditi da sa sigurnośću zna gdje je kupljena=korisnica ili čeka žrtvu pa se pravi luda ili zaista nije vidjela original pa ne zna ali je samo jako bezobrazna. Pitanje je sad?
2019 09 30
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/981d1e97041d758cc44cb8b3173278a1.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/fa43f4dbd9fe0e6363536a3d67aa69d7.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/5172e105ff2a2c81f1e57b9d041acec5.jpg)
2019 09 30
Oooo bezobrazna i bahata gospodična Petra Benko ima jedan dugić prema meni za zamazane, smrdljive i oštećene dječje čizmice. S obzirom na komunikaciju i stav 100% sam sigurna da će nekome uvaljati torbu pod original i onda ga uvjeravati da krivo vidi.
2019 09 30
> LeSock: > Oooo bezobrazna i bahata gospodična Petra Benko ima jedan dugić prema meni za zamazane, smrdljive i oštećene dječje čizmice. S obzirom na komunikaciju i stav 100% sam sigurna da će nekome uvaljati torbu pod original i onda ga uvjeravati da krivo vidi. Žao mi je što ste imali takvo iskustvo a pogotovo što se tiče dječje robe, očito nas ima svakakvih. Nikad mi par stotina ili par desetaka kuna ne bi pričinjavalo zadovoljstvo ako je nekom na nesreću. Pa niti par miliona!
2019 09 30
LeSock, kaj nije bila tema o tome? Ivancica333, ne bi bilo loše da malo detaljnije obrazložiš razliku između te replike i takvog originala. Za nas koje se ne kužimo.
2019 09 30
> teehee: > LeSock, kaj nije bila tema o tome? > Ivancica333, ne bi bilo loše da malo detaljnije obrazložiš razliku između te replike i takvog originala. Za nas koje se ne kužimo. Bilo je to davno, prije 3 ili 4 godine. Nije nikad vratila lovu. Djeci ne smrde noge, eto :') :') :')
2019 09 30
Da, sad vidim. Hahaha... Djeci ne smrde noge!!!
2019 09 30
> teehee: > LeSock, kaj nije bila tema o tome? > Ivancica333, ne bi bilo loše da malo detaljnije obrazložiš razliku između te replike i takvog originala. Za nas koje se ne kužimo. Tehee zaista je kompleksno i teško je objasniti razlike nekome tko možda ne prati ili nije ljubitelj i tko ih ne kupuje godinama. Od šavova, ručki i one metalne pločice pa do neuspjelog pokušaja imitacije patine sve je off. Zato sam i izabrala podstavu kao naj očitiji primjer jer je to i preko slike evidentno. Lv a pogotovo vintage modeli kao što ona tvrdi nikad ali nikad neće imati takav štampani logo na poliesteru. Kupovala sam torbe svugdje osobno (u njihovim dućanima, na vestiare collectiveu, the realrealu, po zalagaonicama u Americi, u našem Vintage&madmoiselle), a bila sam i u Hong Kongu (ne kineske kopije) na izložbi vintage modela i njihovih trunk kofera po kojima su najpoznatiji. Teško je neke stvari koje sam ja učila zadnjih 10 godina pretočiti tu u odlomak, a postoje replike koje bi i ja sama teško ocijenila. Vjerujte mi kad vam se uvježba oko možete dosta dobro vidjeti i odgovorno tvrdim da ovo niti je original niti je bolja kopija čak. Za date code i model smiješno mi je i pitati prodavačicu..
2019 09 30
Po toj slici se ne moze utvrditi je li rijec o originalu ili ne. Torba doista izgleda kao vintage Louis Vuitton, koja ima razlika od novijih modela. Mislim da nije u redu napadati nekoga, pogotovo ako je rijec o vintage itemu, bez da se sa sto postotonom sigurnoscu zna. Jedini nacin je da doticna ima racun ili da se torba posalje na identifikaciju strucnjacima, sve ostalo je igranje macke i misa, i izigravanje policajca.
2019 09 30
> theweeknd: > Po toj slici se ne moze utvrditi je li rijec o originalu ili ne. Torba doista izgleda kao vintage Louis Vuitton, koja ima razlika od novijih modela. Mislim da nije u redu napadati nekoga, pogotovo ako je rijec o vintage itemu, bez da se sa sto postotonom sigurnoscu zna. Jedini nacin je da doticna ima racun ili da se torba posalje na identifikaciju strucnjacima, sve ostalo je igranje macke i misa, i izigravanje policajca. Meni pari da Ivancica zna o čemu govori, pa to i čini. Vrlo mi je drago zbog teme, mislim da je doprinos Krpicama. Voljela bih da je Ivančica aktivnija jer ima mnogo prevarantica, kao i onih koje ne znaju šta prodaju, a nisu isključive kao Petra Benko. Odmah bih Ivančicu stvaila za administratora ili makar asistenta istome:)
2019 09 30
> theweeknd: > Po toj slici se ne moze utvrditi je li rijec o originalu ili ne. Torba doista izgleda kao vintage Louis Vuitton, koja ima razlika od novijih modela. Mislim da nije u redu napadati nekoga, pogotovo ako je rijec o vintage itemu, bez da se sa sto postotonom sigurnoscu zna. Jedini nacin je da doticna ima racun ili da se torba posalje na identifikaciju strucnjacima, sve ostalo je igranje macke i misa, i izigravanje policajca. Zanimljivo kako uvijek, baš uvijek kad je neka ovakva tema izroni friški profil s nula suradnji i popljuje sve prisutne.
2019 09 30
> Tanči14: > Zanimljivo kako uvijek, baš uvijek kad je neka ovakva tema izroni friški profil s nula suradnji i popljuje sve prisutne. Ma samo ti se čini :)
2019 09 30
Ma nije novi profil, već profil za komentiranje. Vjerojatno ju je sram pisati takve bedastoće s profila na kojem prodaje. DVikndašica voli stati u obranu prodavatelja fejkova i inače. Nedavno je pisala i na temi o replikama brendiranih torbi.
2019 09 30
> theweeknd: To je vaše mišljenje, što ne znači da je i točno, ali imate pravo na njega kao i svi ostali. Ne bih prozivala da nemam na temelju čega, a mislim da itekako imam i znanja i pokrića za svoje tvrdnje. Prodala sam masu torbi na vestiare collectiveu i oni (zamislite preko slike 😮) ovu torbu ne bi ni objavili na stranici to vam garantiram. Svaka bolja replika na kojoj se ne može samo tako na temelju slike utvrditi da li je original ili ne bi čak i prošla na postavljanje oglasa (i njima se potkrade) ali nikako njihovu kontrolu na stranici koja je dio njijovog procesa od prodavača do kupca. Ponekad mislim kako i nama treba jedna takva stranica koja bi uzimala malu proviziju po prodanom predmetu i bila posrednik između kupca i prodavatelja. Puno ovih nesretnih slučajeva koje viđamo tu, ako ne i svi ne bi se događalo. Znači posrednik dobiva novce i nakon kontrole artikla šalje krajnjem kupcu. Ali razumijem da je to malo pre komplicirano i zahtjevno za izvesti. Ali ako postoji u svijetu ja se toplo nadam da će i kod nas zaživjeti nešto slično jednog dana. Da se još jednom vratim na temu nije problem u oglasu nego u bezobraznoj korisnici koja očito smatra da će puno teže prodati staru iznošenu kopiju ali ako doda epitet original naravno da si proširuje interesnu skupinu i da to drži vodu, te ni upozorenje nije uzela u obzir tako da joj je namjera jasna. U dućanu je kupila očito nije pa da može zanemariti normalno upozorenje. Torba je fejk i dajem obje ruke u vatru. Posjedujem i inventeur modele, među njima i lv storm i znam kako pločica na tim modelima izgleda. Lako ju i poslikam. Ali čemu se dokazivati i iskazivati kad nije potrebno jer je torba baš loša kopija. Ne bih ju nazvala ni replikom jer mi ni model koji predstavlja nije jasan.
2019 09 30
i meni je cudan model,procitala sam vasu temu pa sam se javila sa upitom da mi poslika date code i ima li dust bag?.Odgovara mi da je borsa prodana a nije stigla napisat . eto ne kuzim sta nije stigla, no dobro . :
2019 09 30
1 2 Sljedeći