Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Razvodi, prekidi /

Težak prekid i emocionalna manipulacija

Priča počinje ovako: Izašla sam.iz neke veze (ako se to može nazvati vezom), gdje sam njemu bila doslovno samo igračka. Živimo u različitim državama i tokom godine dana dolazio je jednom mjesečno na vikend. Od toga smo se taj vikend vidjeli jednom ili dva puta kako sam mogla jer ja imam dijete iz braka koji to više nije... Recimo da bi se on mogao u tom slučaju nazvati ljubavnik. A naša veza više neobaveznom. Međutim, veza se počela komplicirati njegovom posesivnošću, ljubomorom na muža (ako se nisam javljala onda je mislio da spavam s njim, a nemamo odnose ja i muž)... Nekako sam prilikom zadnjeg susreta zbog njegovog neugodnog ponašanja prema meni (bio je grub, nekulturan, skoro me napastvovao itd)....uglavnom, taj put sam prekinula vezu i vjerojatno ćete se svi složiti da bolje od toga nisam mogla napraviti i da sam konačno otvorila oči jer sam bila s pogrešnom osobom koja nije za mene, a tokom veze koja je trajala godinu dana nisam dobila ni jedan poklon, rijetko kada lijepu riječ, već većinom uvrede i rušenje mojeg samopouzdanja. Napokon sam otvorila oči i rekla dosta! Ali od tada je prošlo dva mjeseca. Ne mogu ga zaboraviti i željela sam mu se stalno javiti, šta sam jedan dan u trenutku slabosti i napravila, ali sam ga toliko izvrijeđala u porukama i rekla sve šta mi je bilo na srcu. Naravno, nakon toga me blokirao. Opet ćete reći i jedan dio mene isto to misli, istresla si se i kreni dalje. E, sad...problem je nastao šta sam počela stalno misliti na njega. Zaboravila sam sve ružno i sjećam se početka veze, kada je još sve bilo lijepo, a u glavi opravdavam njegovo loše ponašanje i na kraju mi se desi ponekad da sama sebe krivim. Nekad se mislim da sam bila možda naporna, da ga nisam dovoljno podržavala....itd.
2019 10 10
Naravno, to nije istina. Ali trenutno tako razmišljam. Kažu da vrijeme liječi, a kod mene šta više vremena prolazi meni je sve teže i sve više zaboravljam ružne stvari i osjećam se jadno i želim da mi se vrati. E sad, ja znam da to nije ispravno. Da ga ne smijem vratiti u život, naravno sad vjerojatno ni on mene više ne želi, ali bol je neizdrživa. Svaki dan sve teže. Zašto sam napisala ovaj naslov? Zato jer mislim da je on cijelo vrijeme sa mnom manipulirao i pokušao od mene napraviti igračku koja će igrati isključivo po njegovim pravilima. Osjećala sam se ponekad da se sa mnom manipulira u svim tim porukama i razgovorima na daljinu u kojima me uvijek optuživao za nešto ili je pričao kojekakve gluposti u vezi toga šta će on meni raditi kad se vidimo. To je bila tema broj 1.
2019 10 10
I onda....kako jedna normalna osoba može željeti povratak takve osobe u život. Nikako. Logika i moj mozak funkcioniraju očito. Ono šta me zabrinjava je moje srce odnosno osjećaji. Bojim se toga. Možda bi trebala na psihoterapiju. Ali ipak da čujem šta mislite.
2019 10 10
Bitno je da ste realni i da shvaćate kakav je on zapravo i kako se ponašao prema Vama. Većina žena sebi ni ne priznaje pogreške partnera, nego ga idealizira i sebe krivi. Istina je da smo svi grješni, ali ako on Vama nije davao pažnju tako kako navodite, ništa si ne predbacujte. Nadalje, možda biste trebali razgovarati s nekim stručnim, ali mislim čak i da bi Vama bilo dobro da radite nešto baš za sebe. Upišite se na nešto što volite i imat ćete puno dobrobiti od toga: 1. trošit ćete vrijeme na to i nećete imati previše vremena za razmišljanje o njemu, a 2. osjećat ćete se puno bolje u vlastitoj koži i samim time ćete biti svjesniji da Vas nekto ne zaslužuje. To što Vi sada osjećate je navika i vjerojatno Vas je strah biti bez njega. Prije mi to liči na to, a ne na ljubav. Posvetite se sebi, upoznat ćete nekoga puno boljega i bit ćete puuuno sretniji. Njemu se ne javljajte više ni u trenutcima slabosti jer nikad ne znate na što je netko drugi spreman. Sretno!
2019 10 10
Ono što mene zabrinjava je vaše dijete koje raste u takvom okruženju.
2019 10 10
> IrenaAR: > Ono što mene zabrinjava je vaše dijete koje raste u takvom okruženju. Dijete je sretno i veselo. Nema nikakvih problema ni u emocionalnom smislu niti je išta negativnog od toga doživjela. Nije upoznata s tim čovjekom. Problem je šta sam ja sada malo tužnija, malo se smijem, nemam nekog elana, ali se trudim. Nisam potpuno izgubila razum. Isto tako, ovakav bračni suživot u kakvom sam ja nažalost nisu više rijetka pojava. Između mene i muža nema ljubavi. Ali to je jedna druga tema. Možda će vas iznenaditi da izvrsno funkcioniramo kao roditelji. Dijete je donekle upoznato sa situacijom između mame i tate, i s vremenom kada budemo mogli planiramo odvojeni život....iako u zadnje vrijeme ponekad primjećujem neku pažnju s njegove strane... Ali kao šta sam rekla ovo je jedna druga tema. Da bi mogla sve posložiti, moram sebe dovesti u red. To pokušavam, a kada se posložim mogu razmišljati kako i šta dalje. Problem je ta moja opsesija s tim čovjekom. Ako je to navika, jedva čekam da nestane.
2019 10 10
> Maja21: > Bitno je da ste realni i da shvaćate kakav je on zapravo i kako se ponašao prema Vama. Većina žena sebi ni ne priznaje pogreške partnera, nego ga idealizira i sebe krivi. Istina je da smo svi grješni, ali ako on Vama nije davao pažnju tako kako navodite, ništa si ne predbacujte. > Nadalje, možda biste trebali razgovarati s nekim stručnim, ali mislim čak i da bi Vama bilo dobro da radite nešto baš za sebe. Upišite se na nešto što volite i imat ćete puno dobrobiti od toga: 1. trošit ćete vrijeme na to i nećete imati previše vremena za razmišljanje o njemu, a 2. osjećat ćete se puno bolje u vlastitoj koži i samim time ćete biti svjesniji da Vas nekto ne zaslužuje. > To što Vi sada osjećate je navika i vjerojatno Vas je strah biti bez njega. Prije mi to liči na to, a ne na ljubav. Posvetite se sebi, upoznat ćete nekoga puno boljega i bit ćete puuuno sretniji. > Njemu se ne javljajte više ni u trenutcima slabosti jer nikad ne znate na što je netko drugi spreman. > Sretno! Slažem se ,odličan savjet i samo da dodam sestra mi se udala za takvog psihopata ,kojem stalno želi udovoljiti i biti što bolja za njega ,kao ona će njega promijeniti itd ,okrenula je leđa svima nama jer je to bio njegov uvjet jer on nikoga ne podnosi i ne može ponijeti ako mu ne titra i ne ponaša kao ona itd ,a ljubomora da ne pričam suknje ne smije nositi jer tko zna što će raditi na poslu, uglavnom psihopat koji ju ščepao u svoje kanđe a ona sve trpi jer ga voli i ne može bez njega,uglavnom muči ju 5god već i koliko čujem sve je gori,ona to vidi ali trpi iako smo svi ponudili pomoć,uglavnom budite sretni što ste se maknuli od takvog, vjerujem da postoje dobri muškarci na ovom svijetu jednog i sama imam doma ,😀
2019 10 10
I još nešto, svijesna sam da je ta osoba naletila u trenutku mog očaja i osamljenosti koja se manifestirala kroz duže vrijeme. Moja potreba za nekim je očito postojala, a nekako trenutku očaja naletimo svi naravno na krive osobe. Nismo dovoljno jaki da znamo šta želimo i šta trebamo, pa nam se ovakve stvari kao po nekom pravilu i događaju. Mene je samo strah kako ću ja dalje...sve teže je funkcionirati i nadam se da je to normalan proces preboljevanja neke osobe. Ali uzalud, kada navečer legenem u krevet, budem sama i sve me nešto steže oko srca. Gledam njegov profil, prije sam gledala i kada je na mreži, znači radim sve suprotno od onoga šta treba Umjesto da se odmaknem od toga, ja sve više tonem i uspoređujem to s ljubavlju, ovisnošću... Kao da sam bila na heroinu pa se sada skidam. Ne želim nikome.
2019 10 10
> Slažem se ,odličan savjet i samo da dodam sestra mi se udala za takvog psihopata ,kojem stalno želi udovoljiti i biti što bolja za njega ,kao ona će njega promijeniti itd ,okrenula je leđa svima nama jer je to bio njegov uvjet jer on nikoga ne podnosi i ne može ponijeti ako mu ne titra i ne ponaša kao ona itd ,a ljubomora da ne pričam suknje ne smije nositi jer tko zna što će raditi na poslu, uglavnom psihopat koji ju ščepao u svoje kanđe a ona sve trpi jer ga voli i ne može bez njega,uglavnom muči ju 5god već i koliko čujem sve je gori,ona to vidi ali trpi iako smo svi ponudili pomoć,uglavnom budite sretni što ste se maknuli od takvog, vjerujem da postoje dobri muškarci na ovom svijetu jednog i sama imam doma ,😀 Točno to. I moj je bio stalno ljubomoran. A kad sam ga pitala da li je zaljubljen u mene samo bi se nasmijao. Ali ako sam išla negdje van s prijateljicama, npr. ne znam sad, za neki blagdan (rijetko), cijelo vrijeme je visio na mobitelu i slao poruke. Jednom sam napisala da sam vani, da nikada ne idem i da želim uživati sa prijateljicama. Drugi dan me optužio da sam nekog našla i spavala s njim. Poslije se jedno vrijeme ponašao kao da mu je svejedno, ali onda je on meni počeo uskraćivati informacije gdje ide, iako ja njega nisam kontrolirala. Pravo mučenje. I da. I ja sam proučavala literaturu ova dva mjeseca šta nismo zajedno i nailazila na elemente psihopate koji se isto tako ponašaju u vezi. Ali nisam sigurna u tu dijagnozu. Nisam stručnjak.
2019 10 10
> Amalka10: > > Slažem se ,odličan savjet i samo da dodam sestra mi se udala za takvog psihopata ,kojem stalno želi udovoljiti i biti što bolja za njega ,kao ona će njega promijeniti itd ,okrenula je leđa svima nama jer je to bio njegov uvjet jer on nikoga ne podnosi i ne može ponijeti ako mu ne titra i ne ponaša kao ona itd ,a ljubomora da ne pričam suknje ne smije nositi jer tko zna što će raditi na poslu, uglavnom psihopat koji ju ščepao u svoje kanđe a ona sve trpi jer ga voli i ne može bez njega,uglavnom muči ju 5god već i koliko čujem sve je gori,ona to vidi ali trpi iako smo svi ponudili pomoć,uglavnom budite sretni što ste se maknuli od takvog, vjerujem da postoje dobri muškarci na ovom svijetu jednog i sama imam doma ,😀 > Točno to. I moj je bio stalno ljubomoran. A kad sam ga pitala da li je zaljubljen u mene samo bi se nasmijao. > Ali ako sam išla negdje van s prijateljicama, npr. ne znam sad, za neki blagdan (rijetko), cijelo vrijeme je visio na mobitelu i slao poruke. Jednom sam napisala da sam vani, da nikada ne idem i da želim uživati sa prijateljicama. > Drugi dan me optužio da sam nekog našla i spavala s njim. > Poslije se jedno vrijeme ponašao kao da mu je svejedno, ali onda je on meni počeo uskraćivati informacije gdje ide, iako ja njega nisam kontrolirala. Pravo mučenje. I da. I ja sam proučavala literaturu ova dva mjeseca šta nismo zajedno i nailazila na elemente psihopate koji se isto tako ponašaju u vezi. Ali nisam sigurna u tu dijagnozu. Nisam stručnjak. Eto ovaj njen sadist,više po profilu je krenuo sa tako ljubomorom ,kontrolom svega ,morala mu je stalno dokazivati nešto kao i danas dan ,bježite što dalje iskreno vam kažem nema tu sreće jedino ako želite biti uništena njegova krpa a on poželjni princ ,jer tada će biti jedino mir budite čvrsti i budite sretni bez njega sretno..
2019 10 10
I još nešto.... Oprostite ako sam dosadna, ali osjećam veliko olakšanje dok pišem.... Znam da nije važno. Niti se ljudi gledaju po tome, ali napomenula bih da sam visoko obrazovana osoba, nisam postigla u životu ogroman uspjeh, ali imam dobar posao, dobro dijete, nije mi uspio ni brak, ali imam nekakvo iskustvo i čak sam često u kontaktu sa ljudima i klijentima i općenito...užasno sam krivo procijenila...taj dio ne razumijem...od početka su stizali signali da se radi o osobi koja nema skoro pa nikakvu osjećajnost osim sam za sebe... Isto tako, poznavali smo samo jednu zajedničku osobu koja nas ne i upoznala nažalost, ali nikada nije imao lijepe riječi za tog prijatelja. Omalovažavao ga je na svakom koraku, ismijavao njegove financije, njegov auto, a sebe u svemu uzdizao... I tu je u pitanju moja svijest, jer ako nešto mrzim je kada se drugog odgovara iza leđa, a s njim sam mu čak znala to i potvrđivati. Užas.
2019 10 10
> Eto ovaj njen sadist,više po profilu je krenuo sa tako ljubomorom ,kontrolom svega ,morala mu je stalno dokazivati nešto kao i danas dan ,bježite što dalje iskreno vam kažem nema tu sreće jedino ako želite biti uništena njegova krpa a on poželjni princ ,jer tada će biti jedino mir budite čvrsti i budite sretni bez njega sretno.. Hvala...kao šta sam rekla, svijesna sam. Zato sam i otvorila ovu temu jer sam mu se čak htjela javiti opet s drugog broja, jer imam i ja nekakav ego kojim se trenutno niti malo ne ponosim i koji me izjeda iznutra. Sramim se sebe . U ovome trenutku i sramim se s kim sam bila i sramim se tih osjećaja koje imam. Slobodno mi kažete da sam jadna jer stvarno jesam, ali ne mogu protiv sebe. Mogu se samo ovako jadati. I poslušati savjete iz tuđih iskustava kao od emmined. Puno znači. Samo mi ljudi smo čudne biljke.
2019 10 10
Da da ,moja sestra je i njega zaposlila završila fakultet,ali nije to to ona je kao iz obitelji ,koju su ju mazili i platili ispite sigurno ,to on kaže jel ju smatra manje inteligentnijom od njega ,jer on je pošteno dao ispite na tom istom faksu i to je progutala ,samo da mu udovolji da je on gore,on je ljubomoran na sve ljude isto ako imaju bolji posao auti odmah mrzi tu osobu,ljubomoran je bio na mačka kojeg moja sestra mazila kod susjede kao da li je oprala ruke jel on alergiju ima ,na sve i svašta uglavnom duga priča i kažem ,gazi ju stalno ,mora znati kako se izražava ,smije izgleda bolest bolest nadam se da će i ona se osnažiti i napustiti tog sadisti sa kojim propada.
2019 10 10
> Amalka10: > I još nešto, svijesna sam da je ta osoba naletila u trenutku mog očaja i osamljenosti koja se manifestirala kroz duže vrijeme. > Moja potreba za nekim je očito postojala, a nekako trenutku očaja naletimo svi naravno na krive osobe. > Nismo dovoljno jaki da znamo šta želimo i šta trebamo, pa nam se ovakve stvari kao po nekom pravilu i događaju. > Mene je samo strah kako ću ja dalje...sve teže je funkcionirati i nadam se da je to normalan proces preboljevanja neke osobe. > Ali uzalud, kada navečer legenem u krevet, budem sama i sve me nešto steže oko srca. > Gledam njegov profil, prije sam gledala i kada je na mreži, znači radim sve suprotno od onoga šta treba > Umjesto da se odmaknem od toga, ja sve više tonem i uspoređujem to s ljubavlju, ovisnošću... > Kao da sam bila na heroinu pa se sada skidam. > Ne želim nikome. Nisi jadna, izgleda da svaka žena u nekom životnom dobu naleti i zakači se na takvog kretena. UZ izmjene životnih okolnosti kao da sam ja ovo pisala prije 15-ak godina. I točno kako kažeš, kao da se skidaš s droga. Lijeka nema osim vremena, samo nemoj gaziti dalje svoje dostojanstvo već se nekako odupri nagonima za daljnju komunikaciju, izbriši broj i sve njegove kontakte i nastavi dalje živjeti.
2019 10 10
> LeSock: > > Amalka10: > > I još nešto, svijesna sam da je ta osoba naletila u trenutku mog očaja i osamljenosti koja se manifestirala kroz duže vrijeme. > > Moja potreba za nekim je očito postojala, a nekako trenutku očaja naletimo svi naravno na krive osobe. > > Nismo dovoljno jaki da znamo šta želimo i šta trebamo, pa nam se ovakve stvari kao po nekom pravilu i događaju. > > Mene je samo strah kako ću ja dalje...sve teže je funkcionirati i nadam se da je to normalan proces preboljevanja neke osobe. > > Ali uzalud, kada navečer legenem u krevet, budem sama i sve me nešto steže oko srca. > > Gledam njegov profil, prije sam gledala i kada je na mreži, znači radim sve suprotno od onoga šta treba > > Umjesto da se odmaknem od toga, ja sve više tonem i uspoređujem to s ljubavlju, ovisnošću... > > Kao da sam bila na heroinu pa se sada skidam. > > Ne želim nikome. > Nisi jadna, izgleda da svaka žena u nekom životnom dobu naleti i zakači se na takvog kretena. > UZ izmjene životnih okolnosti kao da sam ja ovo pisala prije 15-ak godina. I točno kako kažeš, kao da se skidaš s droga. > Lijeka nema osim vremena, samo nemoj gaziti dalje svoje dostojanstvo već se nekako odupri nagonima za daljnju komunikaciju, izbriši broj i sve njegove kontakte i nastavi dalje živjeti. Trudim se. Ali teško ide.
2019 10 10
1 2 3 4 5 ... 6 Sljedeći