Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kiropraktičar

okej totalno me kliješte leđa i ozbiljno razmišljam o odlasku kiropraktičaru...malo je za reći da me frka, pogotovo kad vidim na youtubu kako to izgleda...pa ono...jel bio netko odavde na tome...koliko puta je trebalo da se vidi napredak... tenksić :|
prije 17 dana, 18:38
Bila sam jednom zbog sličnog problema, jednom i lik je sve postavio na svoje mjesto. Nije mi bilo uopće strašno, iako sam bila isprepadana kao i ti ;) Samo otiđi kod nekog doista stručnog. I da, u kiropraktičara me uputio liječnik specijalist. Mene od tada nijednom nije ukliještilo, tako da su moja iskustva apsolutno pozitivna.
prije 17 dana, 18:44
Moj je bio i stalno ide jer ga koči, bio je i na onom izvlačenju "toksina" sa vakum čašicama🙄 uglavnom trajno nije, pomogne privremeno i ako se ne držiš reda opet se ukliješti živac.
prije 17 dana, 21:07
Moj muž je isto bio i ništa mu nije pomoglo, osim što je olakšalo novčanik. Ja probleme s leđima rješavam u teretani. Vježbanjem. I super mi pomaže.
prije 17 dana, 21:19
Dok sam studirala prije 4-5 godina radila sam za jednog kiropraktičara (simultano sam mu prevodila posto je Amerikanac) i bavila se terminima. Tamo sam vidjela ljude sa “lakšim” tegobama poput lose probave, menstrualnih bolova pa sve do onih sa bas teškim dijagnozama. Dolazila su i djeca jer je specijaliziran i za djecu. Ljudi koji su dolazili sa grčem u pogledu izlazili su skroz opušteni. I mene je jednom ‘namjestio’, inače patim od migrena i od tog trenutka su se jako prorijedile, sigurno godinu dana nakon toga nisam imala migrenu. Tako da, vjerujem da kiropraktičar moze napraviti čudo makar je bitno dobro proučiti i istražiti kod koga se ide. Ja bi se sigurno vratila kod ovoga ali samo zato jer mu vjerujem, ne znam bih li isla kod nekoga drugoga.
prije 17 dana, 21:50
> PretrpaniOrmar: > okej totalno me kliješte leđa i ozbiljno razmišljam o odlasku kiropraktičaru...malo je za reći da me frka, pogotovo kad vidim na youtubu kako to izgleda...pa ono...jel bio netko odavde na tome...koliko puta je trebalo da se vidi napredak... > tenksić :| Jeste li ikada provjeravali svoje tegobe? Mislim što znači da Vas kliješte leđa? Kakvim se poslom bavite? Vježbate li? Hobiji? Masu stvari treba uzeti u obzir da bi se nešto moglo postaviti i vidjeti što zapravo treba. Kod nas koliko znam da ne postoji faks za kiropraktiku tako da oni koji se nazivaju kiropraktičarima ili imaju diplomu iz Amerike (možda još koje države ali nisam sigurna) ili su samouki. Jedino za koga sam čula dobre preporuke, a i da iza sebe ima reference je dr. Shin Takahashi pa proučite njega malo i njegov princip. Moram napomenuti pošto sam fizioterapeut po struci da postoje masa manualnih tehnika koje isto tako mogu pomoći. Ali što god izabrali, imajte na umu da što netko pokuša namjestiti da i dalje ovisi o Vama i Vašim navikama odnosno to se mora održavati.
prije 17 dana, 22:59
Moja prijateljica koja ima stvarno velikih problema s bolovima u leđima kune se u to da joj je do sad najbolje pomogao jedan osteopat, da joj niti jedan kiropraktičar nije toliko pomogao. Ponukana njenim pohvalama i ja sam otišla kod istog ali bit ću iskrena ja i nisam vidjela da mi je došlo do nekog poboljšanja, ali eto možete razmisliti i o tome, proguglajte svakako koji imaju licencu. Moja preporuka vam je za bolove u leđima redovito vježbanje yoge, ja od kada je vježbam više nemam nikakvih problema s ukliještenjima, bolovima i sl.
prije 16 dana, 08:24
> maumau: > > PretrpaniOrmar: > > okej totalno me kliješte leđa i ozbiljno razmišljam o odlasku kiropraktičaru...malo je za reći da me frka, pogotovo kad vidim na youtubu kako to izgleda...pa ono...jel bio netko odavde na tome...koliko puta je trebalo da se vidi napredak... > > tenksić :| > Jeste li ikada provjeravali svoje tegobe? Mislim što znači da Vas kliješte leđa? > Kakvim se poslom bavite? Vježbate li? Hobiji? Masu stvari treba uzeti u obzir da bi se nešto moglo postaviti i vidjeti što zapravo treba. > Kod nas koliko znam da ne postoji faks za kiropraktiku tako da oni koji se nazivaju kiropraktičarima ili imaju diplomu iz Amerike (možda još koje države ali nisam sigurna) ili su samouki. Jedino za koga sam čula dobre preporuke, a i da iza sebe ima reference je dr. Shin Takahashi pa proučite njega malo i njegov princip. > Moram napomenuti pošto sam fizioterapeut po struci da postoje masa manualnih tehnika koje isto tako mogu pomoći. Ali što god izabrali, imajte na umu da što netko pokuša namjestiti da i dalje ovisi o Vama i Vašim navikama odnosno to se mora održavati. :) vježbam 5 puta tjedno i redovito sam išla i na fizikalnu terapiju zbog bolova (dobila i vježbe za rad od doma). Moje boljke su uglavnom uzrokovane radnim mjestom. S obzirom da mi je prijatelj išao kod Takashija i da mu je pomoglo htjela sam dobiti i druga iskustva jer me zaista frka kad vidim o kojim je to potezima riječ ,:)
prije 16 dana, 09:08
a eto - opet podijeljena mišljenja...netko se kune da kiropraktika pomaže, netko ne. na "čašicama" nisam bila ali dok bol nije postala jaka, imala sam određene pomake na bolje i sa akupunkturom. Smanjenje boli od fizikalne je na žalost je uglavnom bilo kratkog vijeka....hjooj baš zato me i zanimalo, jer su i recenzije Takashija takve - netko ne vidi pomak, a drugi ga hvale na sva zvona :/
prije 16 dana, 09:11
Tati se prije par godina uklještio živac u leđima i toga se riješio samo odlaskom kod kiropraktičara s tim da mu je on nakon namještanja još napravio i akupunkturu. Dečko je godinama bio u Pekingu (ako se ne varam), naučio je baš jako puno toga pa preporučam, kako kaže i maumau, da idete kod nekoga tko je bio vani i tko je provjeren.
prije 16 dana, 09:12
> PretrpaniOrmar: > a eto - opet podijeljena mišljenja...netko se kune da kiropraktika pomaže, netko ne. na "čašicama" nisam bila ali dok bol nije postala jaka, imala sam određene pomake na bolje i sa akupunkturom. Smanjenje boli od fizikalne je na žalost je uglavnom bilo kratkog vijeka....hjooj baš zato me i zanimalo, jer su i recenzije Takashija takve - netko ne vidi pomak, a drugi ga hvale na sva zvona :/ Pitanje je kakve su tegobe. Ako su problem diskovi, nema tog kiropraktičara koji će to riješiti. Jedino operacija može pomoći, ali se i tegobe mogu vratiti za par godina na staro.
prije 16 dana, 09:53
Upravo to. Treba vidjeti je li problem s živcem ili mišićem. Kod Shina mi se sviđa jer bez obzira što je alternativna medicina, neke stvari neće raditi u slučaju da nalazi pokazuju da je ipak potrebno bolničko liječenje. S obzirom da toliko puta vježbate, stvarno se nadam da vježbate na pravilan način. U nijednoj vježbi ne bi smjeli osjetiti ikakvu bol u lumbalnom dijelu. Spomenuli ste posao, ako je u pitanju sjedeći posao onda bi moja preporuka išla da se zamijeni stolica sa pilates loptom. U početku malo po malo, tijelo treba naviknuti ali bi Vama trebalo biti lakše. Kod vježbi neka naglasak bude na vježbe core, za jaka leđa potreban nam je jak trbuh. Klasični trbušnjaci nisu rješenje, raditi vježbe bočnih trbušnjaka, izdržaje odnosno plank i po mome mišljenju, pilates lopta je po meni odličan rekvizit za stabilizacijske vježbe.
prije 16 dana, 10:11
> maumau: > Upravo to. Treba vidjeti je li problem s živcem ili mišićem. > Kod Shina mi se sviđa jer bez obzira što je alternativna medicina, neke stvari neće raditi u slučaju da nalazi pokazuju da je ipak potrebno bolničko liječenje. > S obzirom da toliko puta vježbate, stvarno se nadam da vježbate na pravilan način. U nijednoj vježbi ne bi smjeli osjetiti ikakvu bol u lumbalnom dijelu. Spomenuli ste posao, ako je u pitanju sjedeći posao onda bi moja preporuka išla da se zamijeni stolica sa pilates loptom. U početku malo po malo, tijelo treba naviknuti ali bi Vama trebalo biti lakše. Kod vježbi neka naglasak bude na vježbe core, za jaka leđa potreban nam je jak trbuh. Klasični trbušnjaci nisu rješenje, raditi vježbe bočnih trbušnjaka, izdržaje odnosno plank i po mome mišljenju, pilates lopta je po meni odličan rekvizit za stabilizacijske vježbe. hvala na brizi, ali vježbam na ispravan način s obzirom da treninge zbog specifičnosti radim sa privatnim trenerom/fizijatrom. A ovo za loptu...šta da Vam kažem :') super ideja ali nije da svi imamo mogućnosti sjediti na lopti u uredu...znate? p.s. bol je u lopatici, u gornjem dijelu leđa a ne lumbalnom dijelu ( s tim hvala bogu nemam nikakvih problema) s obzirom da mi se ne ide na operaciju, a prošla sam različite metode (akupunktura, vježbanje, različite fizikalne terapije i sl. ), kiropraktika mi se zapravo sada predstavlja kao eventualno zadnje rješenje :/
prije 16 dana, 11:31
hvala svima na preporukama...čim skupim hrabrosti, idem na "krckanje" ,:)
prije 16 dana, 12:28
> PretrpaniOrmar: > hvala svima na preporukama...čim skupim hrabrosti, idem na "krckanje" ,:) postoji jedan čovjek u jednom mjestu blizu Đurđevca, koji na vakum riješava probleme u leđima. Moj tata stalno ide k njemu i odličan je. ( I bezbolno je ) Svi ga hvale. Jedna žena nije mogla stajati na nogama, rušila se, i on joj je pomogao tako da. Ukoliko Vam se isplati ići skroz do Đurđevca slobodno se javite za broj. :) <3
prije 16 dana, 13:46
1 2 Sljedeći