Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Slanje paketa poštom

Krpičarke ako može pomoć. Trebam poslati torbu koja ne stane u tisak paket. Dal je mogu doma zapakirati sama u kutiju i poslati kao paket poštom po normalnoj cijeni? Vidim na izračunu cijena da ako želim da se njoj to dostavi na adresi stanovanja i ako je označena vrijednost do 100 kn, da je cijena slanja 20 kn. To mi nije puno. Ali ne znam dal će njoj još nešto dodatno naplatiti pri preuzimanju paketa i brine me, tj nejasna mi je ova rečenica u napomenama pri izračunu cijene: "Usluge po zahtjevu pošiljatelja/primatelja naplaćuju se 25,00 kn". Tako da ako je netko slao paket poštom, nek mi se javi. Svaka informacija je dobrodošla. Hvala!
2019 12 04
Možete sami zapakirati u kutiju koju imate kući. Dođete u poštu, ispunite listić za slanje i naglasite da šaljete kao paket. Ne bi se trebalo ništa dodatno naplatiti. Meni su često znali (kad bi označila kao paket) svejedno staviti kao preporučenu pošiljku i ispalo bi me oko 10 kuna skuplje, a svakako i za paket dobijete broj za praćenje, tako da se ne dajte smesti.
2019 12 04
Mozete zapakirati doma i poslati kao paket. A ovo dostava na adresu mislim da se to odnosi samo na preporuke, jer inace za pakete postar ostavlja papirice, a ovo je samo jos jedan nacin da izvuku vise para . bas ce postar nositi neku kutijetinu na adresu... a opet nije poslano kao hp express pa da je striktno na adresu. Eto moje iskustvo, mozda nisam u pravu, neka me netko ispravi ako ima razlicito iskustvo.
2019 12 04
Takve stvari šaljem u većoj kutiji kao paket. Napišem vrijednost 100kn. Dobijem broj za praćenje paketa i platim cca 20kn. Nikad se nikome od kupaca nije ništa dodatno naplaćivano. Preporuka jedino da ga kupac predigne čim prije po obavijesti jer naplaćuju ležarinu... ...ne znam točno nakon dva ili 3 dana.
2019 12 04
Znači ako stavim na njenu adresu, poštar samo ostavi onu zutu obavijest il po novom onu bijelu usku sto izgleda kao racun iz trgovine. I ona ju mora dignut kroz dan dva da ne bi naplatili lezarinu?
2019 12 04
> daisy12345: > Znači ako stavim na njenu adresu, poštar samo ostavi onu zutu obavijest il po novom onu bijelu usku sto izgleda kao racun iz trgovine. I ona ju mora dignut kroz dan dva da ne bi naplatili lezarinu? Tako je, samo vam budu naplatili par kn vise. Na papiricu oznacite slanje kao paket, vrijednost 100kn do 2 kg je 18kn. Da, morati ce svejedno preuzeti u posti. A lezarine se naplacuje iduci dan od ostavljanja obavijesti :)
2019 12 04
> daisy12345: > Znači ako stavim na njenu adresu, poštar samo ostavi onu zutu obavijest il po novom onu bijelu usku sto izgleda kao racun iz trgovine. I ona ju mora dignut kroz dan dva da ne bi naplatili lezarinu? Ovisi o mjestu. Ako platite 18 kn, ovisno o tome koliko je velika pošta tamo gdje šaljete, mogu joj dostaviti na adresu i ovisno o težini paketa naplatiti još 5 kn ili odnijeti direktno u poštu. Ako platite 20 kn (dakle s uručenjem na adresu) trebali bi joj donijeti paket doma kako god.
2019 12 04
> schmetterling: > > daisy12345: > > Znači ako stavim na njenu adresu, poštar samo ostavi onu zutu obavijest il po novom onu bijelu usku sto izgleda kao racun iz trgovine. I ona ju mora dignut kroz dan dva da ne bi naplatili lezarinu? > Ovisi o mjestu. Ako platite 18 kn, ovisno o tome koliko je velika pošta tamo gdje šaljete, mogu joj dostaviti na adresu i ovisno o težini paketa naplatiti još 5 kn ili odnijeti direktno u poštu. Ako platite 20 kn (dakle s uručenjem na adresu) trebali bi joj donijeti paket doma kako god. Da, oznacit cu na njenu adresu. To je 2 kn razlike. Zbilja se nadam da nece dodatno jos nesto naplatiti. I da ce joj onda uruciti doma.
2019 12 04
Ne nadaj se previše da će joj stvarno dostaviti na adresu. Nedavno sam slala veći paket, ženska u Pošti me pitala hoću li dostavu na adresu, prihvatila sam, ali kupilica je dobila samo obavijest u sandučić. Muž joj je doma, poštar nije ni pokušao dostaviti paket. Još ženska nije mogla odmah po paket nego ga je podigla nakon 4 dana i naplatili su joj ležarinu 9kn.
2019 12 04
> gea1508: > Ne nadaj se previše da će joj stvarno dostaviti na adresu. Nedavno sam slala veći paket, ženska u Pošti me pitala hoću li dostavu na adresu, prihvatila sam, ali kupilica je dobila samo obavijest u sandučić. Muž joj je doma, poštar nije ni pokušao dostaviti paket. > Još ženska nije mogla odmah po paket nego ga je podigla nakon 4 dana i naplatili su joj ležarinu 9kn. Javila mi cura da joj je posta na 2 min. tako ako joj i ne dostave doma, nije joj daleko. srecom. cure hvala svima. torba spakirana i ceka slanje. pozz
2019 12 04
Ako platite dostavu na adresu, a ostave samo papirić, žalite se. Nažalost, iskorištavaju to što se korisnicima ne da upućivati u pravilnike i natezati s njima (jer korespondencija traje vječno) da rade što hoće.
2019 12 05
Ne isplati se plaćati dostavu na adresu, makar to bile i 2 kn, jer najčešće samo ostave papirić za podizanje u pošti. Meni ležarinu nisu nikad naplatili a uvijek drugi treći dan idem po paket.
2019 12 05
Ocito je skoro svuda drugacije. Meni je vazno da paket s torbom dodje. Ja sam platila 20 kn....bar nek cura zna da sam se potrudila i da mi nije stalo za 2 kn.
2019 12 05
Ležarina isto ovisi o masi paketa, plaća se za teže. Vjerujem da će paket doći, ali frustrirajuće je platiti uslugu koju onda ne dobijete.
2019 12 06