Ja obično znam raditi početnički lažni bijeli brudet u ovo blagdansko vrijeme... i savršen je za početne korake u kuhini.... Radi se u većoj plitkoj posudi, ne u dubokom loncu....zbog miješanja....
Prodinstaš jednu veću kapulu na maslinovom ulju s malo soli, tako da postane staklenasta....ako treba dodaš 1 dcl vode... Narežeš krumpir na ploške (kao za krumpir salatu)... prodinstaš ga s kapulom uz dodavanje 2 dcl vode.... povremeno promiješaš... pustiš krčkati 10 min...
Na to sve dodaš otopljene filete oslića, krčkaš 10 min uz lagano povremeno miješanje...začiniš vegetom, solju, paprom, kim, origano ili bosiljak ili majčina dušica (što god imaš doma), i voila... Ručak je gotov...
Jede se žlicom... vrlo je ukusno i lagano baš za Badnjak....
Ja obično znam raditi početnički lažni bijeli brudet u ovo blagdansko vrijeme... i savršen je za početne korake u kuhini.... Radi se u većoj plitkoj posudi, ne u dubokom loncu....zbog miješanja....
Prodinstaš jednu veću kapulu na maslinovom ulju s malo soli, tako da postane staklenasta....ako treba dodaš 1 dcl vode... Narežeš krumpir na ploške (kao za krumpir salatu)... prodinstaš ga s kapulom uz dodavanje 2 dcl vode.... povremeno promiješaš... pustiš krčkati 10 min...
Na to sve dodaš otopljene filete oslića, krčkaš 10 min uz lagano povremeno miješanje...začiniš vegetom, solju, paprom, kim, origano ili bosiljak ili majčina dušica (što god imaš doma), i voila... Ručak je gotov...
Jede se žlicom... vrlo je ukusno i lagano baš za Badnjak....