Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Muke sa zivotopisom

Pozdrav! Evo ovako, mucim se vec par dana sa zivotopisom i jednostavno kako god da ga sastavim izgleda mi glupo, tek sam zavrsila srednju i nemam radnog iskustva (osim prakse, ako se to racuna) i zbog tog mi zivotopis izgleda nekak prazno, pa evo za one koji imaju iskustva sa pisanjem i sastavljanjem, mozete li mi dat neke savjete npr. Sta je bitno napisat, sta nije, font, velicina slova itd.
prije 28 dana, 19:35
Pozdrav, Na stranici Europass imate primjere kako napisati zivotopis i motivacijsko pismo, pa si pogledajte tamo. Font i velicina slova nisu toliko bitni, samo da je lijepo napisan tekst. ( Ne ono malo veliko slovo, malo malo, ovaj font, onaj font ) Napisite gdje ste isli na praksu i sto ste naucili, koje vjestine ste usvojili, s cime ste se susreli.. itd.. Sretno!
prije 28 dana, 20:20
Hvala, puno ste mi pomogli! <3
prije 28 dana, 21:35
Samo ispunite CV Europass obrazac i to Vam je životopis Što se slova za npr zamolbu tiče preporuča se font Times New Roman veličina 12
prije 28 dana, 22:30
Da, sad većina traži Europass CV, tamo je sve koncizno i pregledno. Naravno, uvijek ide kratka molba uz njega gdje se u 6-7 rečenica sažme sve. Font uvijek Times new roman, vel.12. Kada netko piše u Comic Sansu digne mi se kosa na glavi. 😁
prije 27 dana, 10:32
Ja vam mogu sastaviti zamolbu na temelju životopisa i prevesti na engleski. :-)
prije 27 dana, 11:57
Iz mog iskustva (zaprimam i provodim natječaje). Uopće nije problem što je prazan. Ne može biti drugačiji kad nemaš iskustva. Najbitnije je da se književno izražavaš. Životopis si napravi Europass, a molbe što sažetije. Bitno je da si kvalificirana za radno mjesto i da predaš svu potrebnu dokumentaciju. Sretno!
prije 27 dana, 12:25
Ja radim zivotopis u Canvi i uvijek me istakne, na svim intervjuima imaju reakciju “Aha, Ana! Znamo tvoj zivotopis” cim se predstavim i cesto ga pohvale :) Odskace od bezlicnog Europassa. Vjerojatno ovisi o tipu posla gdje se prijavljujes, ja studiram ekonomiju s naglaskom na financije i meni Canva super prolazi :)
prije 27 dana, 18:01