Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Pomoc oko besplatnog dopunskog-hzzo, 100% invalid

Pozdrav svima! Evo prijateljica mi ima jedan problem pa ako se mozda netko susreo da pomogne. Naime mama joj boluje od kronicne bolesti, da vas sad ne zamaram detaljima, i prije nekih godinu dana na racun toga dodijeljen joj je status 100% invalida. Time je ostvarila pravo na besplatno dopunsko i to je bilo sve ok. Njoj par puta tjedno dolazi fizioterapeut te medicinska sestra koja pomaze oko svega ostaloga. Medutim danas su saznali da joj je prije mjesec dana isteklo dopunsko i da mora podmiriti troskove tih dolazaka fizioterapeuta, sestre, preglede bla bla preko 1000kn. Otkrili su da im je zena u hzzo-u ocito krivu policu ugovorila (valjda na samo godinu dana) i kako je to isteklo njima nitko nije niti javio da joj je istekla niti nista. Pa je moje pitanje da li se netko susreo s takvom situacijom? Da li se moze nesto napraviti po tom pitanju i jel se mogu kome zaliti?
2020 01 29
Pozdrav, pitala sam prijatelja koji radi na HZZO-u za ovaj slučaj. Rekao je slijedeće: Ako osoba ima 100% tjelesno oštećenje onda je polica dopunskog trajna i na šifri je 27. Ako je rađena polica po nekom drugom rješenju o invalidnisti onda je na godinu dana na šifri 25. Nakon isteka takve police, hzzo ne šalje obavijest o isteku nego se stranka sama mora javiti za produženje. Ako je polica zabunom krivo napravljena, mogla bi se tražiti retroaktivna korekcija. Najbolje bi bilo da se osobno dođe na šalter dopunskog u neku ispostavu sa rješenjem o invalidnosti. Nadam se da sam vam pomogla.
2020 01 29
Hvala puno. Da, ona je kao trebala dobiti trajno dopunsko no zena je ocito krivo ugovorila. Koliko sam shvatila to su joj i potvrdili u hzzo-u ali cini mi se da ce oni oprat ruke od toga i da ce bit hebiga greska, platite pa cemo od sada napraviti policu kako spada. Covjek im je rekao da ako je 100% invalid mora imati trajno dopunsko i da mu nije jasno kako se to desilo da je ova krivo ugovorila no da oni tu vrlo vjerovatno nece moci nista napraviti.
2020 01 30