Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Rukotvorine /

Lom zlata, vintage prsten

Danas sam nosila nakit na procjenu (većinom potrgan, 'demode' ...); procijena se kretala od 1090kn do 2800kn- nije mi jasno, i to kod istog trgovca; pa kaj se toliko cjenkaju??? Čak me ženska pitala koliko tražim i na to je još nadodala 600kn... Uglavnom..ne mijenjajte kod prvog...niti pristajte na prvu ponudu.. E sad, imam pitanje; u posjedu sam starog prstena, ručni rad, rosenquarz kamen; u zlatarni mogu za njega dobiti 1000kn; vjerujem da bi se negdje moglo dobiti i više....Imate kakvu preporuku? Antikvarijat? Privatne zlatare koji otkupljuju stari nakit (onak ima vitice, dosta bogato izgleda, ogroman kamen u sredini; zadnji put sam ga nosila prije punih 20god pa još važem dal' ga ostavit za uspomenu...) Ugflavnom, ima ko kakav savjet?
2020 03 11
Možda ova tema pomogne: https://mojekrpice.hr/forum/t/264503/koju-cijenu-staviti-o?page=1& :)
2020 03 11
Postoji oznaka za cistocu zlata i cijena takvog zlata po gramu i postoji vaga.Nema tu nagadjanja,sve ostalo je muljanje.Jedina razlika koja moze biti je razlika u cijeni po gramu od zlatarnice do zlatarnice.Sto se tice prstena,zlatara zanima samo kolicina zlata,antikvarnice vjerovatno gledaju drugacije.Osobno sam zadrzala takav prsten jer su mi rekli da je steta izbijati kamen jer je lijep i nisam se pokajala.
2020 03 11