Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Hrana za pse

Bok, imam pitanje za vas koje imate psice ili se razumijete u njihovu hranu. Prelistala sam masu stranica na internetu s recenzijama i iskustvima s odredenim hranama za pse, izmedu ostalog vidjela sam da Royal Canin ne vrijedi tolike novce jer mu je sastav los. Tako da sam sad totalno zablokirala i ne znam koju hranu da uzmem za stene. Ako imate mozda kakvu preporuku za malo kvalitetniju hranu, skuplju i jeftiniju bila bih vam zahvalna.
2020 05 25
Mog pesonju je nažalost pregazio vlak pa nemam skroz friško iskustvo. Ali mi smo Royal koristili u početku dok je bio mali i bili zadovoljni. S vremenom smo prešli na jeftinije varijante, ali najviše je volio kad smo mu kuhali :') Mama mu je pekla jaja, davala ostatke mesa i kosti (kad je narastao) itd. Uz to je dobivao suhu Pedigre ili one neke konzervice koje ni ne znam više kako se zovu jer nisu razvikane.
2020 05 25
Da, ja sam isto svoju proslu kujicu hranila royalom, ali sad bas sam isla gledati sastave i opcenito recenzije i pise da to uopce nije toliko dobra hrana.. A za pedigre, darling, chappy i hranu slicnu njima govore da je to kao da se mi svakodnevno hranimo gumenim bombonima, jer da ima previse umjetnih tvari u toj hrani, i da nema dovoljno hranjivih tj zdravih tvari za psa..
2020 05 25
Danas o svemu pišu svašta i često se pretjeruje. Nešto je dobro pa za godinu dana više nije. Sigurno je istina da ima umjetnih tvari, a ima i u našoj hrani. Moj je bio potpuno zdrav (unatoč tome što labradori imaju problema s kostima i slično) i dugo živio. Možda je to bilo zato jer smo mu kuhali- ne znam. Moja prijateljica ima 3 psa i svima daje Royal, ali isto im često daje našu ljudsku hranu. Nadam se da će se javiti još netko s iskustvom :")
2020 05 25
> Novekrpice1001: > Da, ja sam isto svoju proslu kujicu hranila royalom, ali sad bas sam isla gledati sastave i opcenito recenzije i pise da to uopce nije toliko dobra hrana.. > A za pedigre, darling, chappy i hranu slicnu njima govore da je to kao da se mi svakodnevno hranimo gumenim bombonima, jer da ima previse umjetnih tvari u toj hrani, i da nema dovoljno hranjivih tj zdravih tvari za psa.. Kvalitetnu hranu ne možete kupiti u marketu. Pedigre i sl. jest smeće, ali su popularni zbog agresivnog reklamiranja. Dobra hrana nije i ne može biti jeftina. Čitajte deklaracije. Ako piše npr. 5% mesa ili brašno od grah ili mesni nus proizvodi... izbjegavajte. Taste of the wild je dobra hrana, Platinum isto itd. Najbolje se posavjetovati sa uzgajivačem jer naglo mijenjanje hrane nije dobro za psa. Ili sa veterinarom. Royal canin nije loš, ali je dosta skup i od kad nema zastupnika u RH, teže dostupan. Neki će savjetovati sirovu hranu. Ja ne bih. Evo sad je opet nađena salmonela u takvoj hrani. Neki kuhaju psima. Ja to radim povremeno. Ali s tim treba biti oprezan i nikako davati kosti i otpad. Što god odabrali nećete pogriješiti samo nemojte hraniti psa ostacima svoje hrane.
2020 05 25
Royal canin je nekad bio dobar. Sad je u rangu Pedigrea. Uglavnom, loša hrana. Po meni Eukanuba ili Hills. Nama su bili vrh. Pogotovo Hills.
2020 05 25
Ovisi što pasiću najviše paše, moji su na Taste of the Wild koju smatram ok hranom u smislu sastava i cijene (nije najbolja na tržištu, ali za nas je super jer ne sadrži ono što moji psi ne podnose, vole ju jesti i probava im je super). Meni je važno da u sastavu nema žitarica i piletine. Uzimamo okus s lososom. 13 kg dođe 400 kn što nama traje 2 mjeseca (pas od 13 kg i pas od 5 kg). Naručujemo hranu preko zooplusa jer ima najbolju cijenu, a besplatna je poštarina (super jer nemate zezancije s transportom). Ostale hrane koje smatram da su dobre su Acana, fish4dogs, i sirovu prehranu u obliku barfa smatram sjajnom, ali nemam ni vremena za odmrzavanje ni kapaciteta za čuvanje te hrane. Preporučam da ovo pitanje postavite i u nekoj facebook grupi za ljubitelje pasa jer ćete dobiti mnogo više odgovora, pogotovo od ljudi koji imaju psa iste pasmine ili u sličnom tipu ukoliko je mješanac. :) Sretno
2020 05 25
Meni su savjetovali superpremium hranu jer ima sve sastojke koje trebaju psu. I točno, dobra hrana se ne može kupiti u marketu. Povremeno mu kuham, ali to je više kao poslastica. Zadnjih par dana je nekaj bolestan pa, po preporuci veta, kuham piletinu i rižu.
2020 05 25
> teehee: > Meni su savjetovali superpremium hranu jer ima sve sastojke koje trebaju psu. I točno, dobra hrana se ne može kupiti u marketu. > Povremeno mu kuham, ali to je više kao poslastica. > Zadnjih par dana je nekaj bolestan pa, po preporuci veta, kuham piletinu i rižu. Točno ovako i ja radim. I samo da se osvrnem na Hill’s jer ga je netko tu hvalio; Hill’s je preskupo smeće. Rade ga isključivo od piletine i stalno imaju neke afere. Royal Canin je stoput kvalitetniji od Hillsa i neusporediv s Pedigreeom. Nisam vet, ne prodajem hranu i ne uzgajam pse, ali znam što pišem. Imam pse i bavim se njima godinama i jako dobro znam kako stvari stoje u tom biznisu zvanom pseća hrana i baš zato neću nikoga direktno nahvaliti, ali ne dozvoljavam niti da se nekoga blati bez argumenata.
2020 05 25
Da, znam da se ne moze kvalitetna hrana naci u marketima, ali u zoo ducanima ima toliko izbora da ne znam kako se odluciti😖 Koje ste superpremium hrane koristili?
2020 05 25
Tanči14, ja sam hvalila Hills jer je jedino Hills pomogao mojoj kujici alergičarki. Preporodila se od njihove hrane. Moje iskustvo sa Royal Caninom je bilo jako loše, a sa Hillsom jako dobro. To je moje iskustvo. Ne mora značiti da je vaše isto.
2020 05 25
Evo ja sam se nakon dugog istrazivanja odlucila naruciti Taste of the wild za psica. To je jedina hrana za koju nisam vidjela ni jednu negativnu recenziju, pa se nadam da ce i mom malom odgovarati.
2020 05 25
I samo da vas pitam jos, koristite li neke dodatke prehrani? Ulja, tablete, prah ili nesto slicno tome?
2020 05 25
Ako je štene u pitanju, onda vitaminsku pastu i to isključivo ako veterinar preporuči. Inače ništa. Odraslom psu ne treba ništa od dodataka.
2020 05 25
Pozdrav cure, ja bi preporučila bez obzira koju hranu kupujete, barem jednom tjedno staviti u hranu malo maslinovog ulja(moj pas obožavaaa) po mogućnosti domaćeg a ne umjetno s polica dućana, jaje i obavezno jogurt. Ovo je preporuka veterinara i moj pas je jako zadovoljan:)
2020 05 25
1 2