Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Hiperpigmentacija - melasma - staračke pjege - mrlje na koži?

Poštovane pozdrav! Da li se je koja od Vas susrela ili ima hiperpigmentaciju na području lica? Kako ste uspješno riješile mrlje ili ublažile ih te koje ste proizvode koristile?
2020 06 06
Imam isti problem i samo na jednom dijelu lica : /. Probala sam sa uljem ruže ali nije pomoglo, možda nisam dovoljno dugo koristila, ne znam. Sljedeće što ću početi koristiti je ulje šipka za koje sam čitala da je odlično i uz to vitamin C i nekakva hidratacija pa se nadam da će djelovati.
2020 06 06
Domaci macerat tratincice navecer mazati a ujutro prije izlaska vani zastitni faktor 50 od ROC
2020 06 06
Definitivno vitamin C serum. Meni osobno najbolji Tinkturin, a dobra je i Skintegrina superba c.
2020 06 06
Vinoperfect linija brenda CAUDALIE Vinoperfect serum je u ljekarnama, u Francuskoj* proizvod br. 1 protiv hiperpigmentacije. Viniferine, glavni sastojak Vinoperfect seruma, 62 je puta učinkovitiji od vitamina C u korekciji smeđih mrlja, ujednačavanju i vraćanju prirodnog sjaja tenu Viniferine (Patent n°WO2004/006881): Nekad davno u francuskim vinogradima, žene su koristile sokove iz stabljike vinove loze na obrazima i rukama kako bi se riješile tamnih mrlja i posvijetlile ten. Caudalie je otkrio i patentirao ovaj glavni aktivni sastojak na temelju kojeg je razvijena kolekcija proizvoda Vinoperfect. Viniferin, koji ima 62x snažnije djelovanje od vitamina C(4) , jedna je od najučinkovitijih prirodnih molekula koje djeluju protiv hiperpigmentacija. Dobiven iz soka stabljike vinove loze, ispravlja sve vrste tamnih mrlja i sprječava ponovnu pojavu tako što regulira enzim odgovoran za prekomjernu proizvodnju melanina. Povećava mikrocirkulaciju i vraća prirodan sjaj koži lica. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/a8fe652b72e27c06e8810da64e1a47c0.jpg)
2020 06 06
Prije svega treba stalno koristiti kreme sa visokim SPF. Nadalje, ako ste trudni ili koristite oralnu hormonalnu kontracepciju gotovo je sigurno da ćete dobiti tamne fleke po licu i to najčešće iznad usana, na čelu i ispod očiju. I zato nikad i nikuda bez SPF kreme na licu. Za skidanje hiperpigmentacija postoji cijeli niz proizvoda i svi su dobri, ali dok fleke izblijede treba vremena, a čim samo jednom izađete vani bez zaštitne kreme sa visokim SPF one će se vratiti.
2020 06 07
Ja imam taj problem, koristim The Ordinary proizvode, niacinamide serum i vitamin c, kemijski piling isto pomaze u borbi sa pjegama. Isto je obavezna krema sa suncanje najmanje spf 30. Ima na youtubu puno preporuka od dermatologa pa preporucam da pogledate. Ako su pigmenti svjezi, nedavno se pojavili, lakse ih je rijesit nego ako vec imate godinama taj problem
2020 06 07