Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Budimpešta :)

Pozdrav! :) trebala bih par savjeta, ako je netko od vas možda bio u Budimpešti :) Koja mjesta i znamenitosti bismo trebali obavezno posjetiti? Imate li možda preporuku za neki restoran? Gdje mijenjati novac, jeste li vi to obavili u HR ili ste tamo? I budući da ćemo ići s autom, ima li u blizini još nekih lijepih mjesta ili gradića koje bi se isplatilo posjetiti? Svaka preporuka je dobrodošla :") Hvalaa
2020 06 15
Bila sam na adventu prije dvije godine, doduše mi smo išli s agencijom. Uglavnom, novac sam mjenjala u otp banci kod nas, jedino sam tu našla forinte budući da je mađarska banka. Obišli smo citadelu, ribarsku utvrdu, vozili se po Dunavu, navečer šetali po Vaci ulici i Varošmarti trgu, trgu Heroja, prošli Dunav uzduž i popreko pješke, pored parlamenta i spomenika cipela. Budimpešta je zbilja preeekrasan grad, svašta se ima za vidjet i rado bi išla opet. 😁 Ako imate vremena obiđite i muzej terora. Jeli smo u restoranu na trgu, dva gulaša s pićem su nas izašla cca 50 eura. Drugi dan smo išli u neki akvarijum, mislim da je to čak malo izvan Budimpešte, u nekom trgovačkom centru, ne sjećam se više točno. Uglavnom uživat ces sigurno 😊
2020 06 15
Crkvu sv. Stjepana svakako posjetiti i onaj veliki okrugli trg sa velikim kamenim kipovima svih vladara Mađarske. To su mjesta koja su na mene ostavili dojam kada sam bila na maturalcu tamo.
2020 06 16
Uz sve napisano preporučujem restoran Rustica na Vaci ulici, ukoliko ste za njihovu tradicionalnu kuhinju :) Forinte smo tamo mijenjali. Najbolje je šetati i šetati, tako ćete najbolje doživjeti grad, meni jedan od najljepših, idem barem 1x godišnje ako imam priliku.
2020 06 16
obavezno probaj langošicu sa ribanim sirom i domaćim kajmakom (na slano) i za one koji vole slatko tu je tzv kürtőskalács (chimney cake) ufff samo bih zbog njih odmah nazad :D ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/fe6dc8fd5d766a044a525129ef3634c0.jpg)
2020 06 16
Restoran For Sale ima odlicnu klopu i jeftin je
2020 06 17
Supeer, hvala svima na savjetima :") :")
2020 06 18