Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Budimpešta :)

Pozdrav! :) trebala bih par savjeta, ako je netko od vas možda bio u Budimpešti :) Koja mjesta i znamenitosti bismo trebali obavezno posjetiti? Imate li možda preporuku za neki restoran? Gdje mijenjati novac, jeste li vi to obavili u HR ili ste tamo? I budući da ćemo ići s autom, ima li u blizini još nekih lijepih mjesta ili gradića koje bi se isplatilo posjetiti? Svaka preporuka je dobrodošla :") Hvalaa
prije 27 dana, 21:09
Bila sam na adventu prije dvije godine, doduše mi smo išli s agencijom. Uglavnom, novac sam mjenjala u otp banci kod nas, jedino sam tu našla forinte budući da je mađarska banka. Obišli smo citadelu, ribarsku utvrdu, vozili se po Dunavu, navečer šetali po Vaci ulici i Varošmarti trgu, trgu Heroja, prošli Dunav uzduž i popreko pješke, pored parlamenta i spomenika cipela. Budimpešta je zbilja preeekrasan grad, svašta se ima za vidjet i rado bi išla opet. 😁 Ako imate vremena obiđite i muzej terora. Jeli smo u restoranu na trgu, dva gulaša s pićem su nas izašla cca 50 eura. Drugi dan smo išli u neki akvarijum, mislim da je to čak malo izvan Budimpešte, u nekom trgovačkom centru, ne sjećam se više točno. Uglavnom uživat ces sigurno 😊
prije 27 dana, 21:20
Crkvu sv. Stjepana svakako posjetiti i onaj veliki okrugli trg sa velikim kamenim kipovima svih vladara Mađarske. To su mjesta koja su na mene ostavili dojam kada sam bila na maturalcu tamo.
prije 27 dana, 00:58
Uz sve napisano preporučujem restoran Rustica na Vaci ulici, ukoliko ste za njihovu tradicionalnu kuhinju :) Forinte smo tamo mijenjali. Najbolje je šetati i šetati, tako ćete najbolje doživjeti grad, meni jedan od najljepših, idem barem 1x godišnje ako imam priliku.
prije 26 dana, 11:20
obavezno probaj langošicu sa ribanim sirom i domaćim kajmakom (na slano) i za one koji vole slatko tu je tzv kürtőskalács (chimney cake) ufff samo bih zbog njih odmah nazad :D ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/fe6dc8fd5d766a044a525129ef3634c0.jpg)
prije 26 dana, 21:23
Restoran For Sale ima odlicnu klopu i jeftin je
prije 26 dana, 00:02
Supeer, hvala svima na savjetima :") :")
prije 24 dana, 21:20
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj