Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Oleandar uzgoj

Bok, zanima me.sadnja oleandra, jel.netko sadio i zna kako, čitala sam da.se.tokom 8 mjeseca otkidaju grane i.stave u vodu da puste korjenje, jel nekom uspjelo i dal ima ?
2020 07 26
Ja sam. Puno puta kroz godine. I uglavnom nisam čekala 8. mjesec, nego sam to radila u proljeće, brzo bi se 'ožilio' i zasadila bih ga u mali lonac. Već u 8. bih ga presadila u veliki. Ponekad bih ga početkom 10. stavljala u zemlju,ponekad tek u proljeće, a ponekad bih ih ostavljala da rastu u loncima. Imamo ih desetak koje sam uzgojila na takav način. Ne znam je l' to najpravilniji način, ali kod mene je uvijek palio. Zanimjivo je da bi mi se bijeli oleanderi najteže i najsporije ožilili.
2020 07 26
Evo.ja planiram pokušati ovih dana, jako su mi zanimljive i lijepe, hvala vam na odgovoru, ja sam našla samo roze zasad iako bih volila naći i crvene i bjele
2020 07 26
> ankicabanankica: > Evo.ja planiram pokušati ovih dana, jako su mi zanimljive i lijepe, hvala vam na odgovoru, ja sam našla samo roze zasad iako bih volila naći i crvene i bjele Uopće nije teško za uzgojiti:) Ja imam puno razmnoženih oleandara i postupak je vrlo jednostavan te se može provoditi od ranog proljeća pa sve do početka velikih hladnoća bez problema.Najbolja opcija je staviti mladi izdanak reznice u usku staklenu bocu i unutra ubaciti malo drvenog ugljena da se spriječi stvaranje bakterija u vodi uz konstantno mijenjanje vode.Nakon toga baš lijepo pusti žilice.
2020 08 05