Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Umjetni nokti/trajni lak

Pozdrav svima, nikada nisam imala umjetne nokte niti trajni lak. Zanima me koje su prednosti, a koji nedostatci umjetnih noktiju i trajnog laka. Što je bolje? Isplativije? Hvala unaprijed :)
2020 08 10
Imam trajni lak već godinama, povremeno ga maknem nakratko. Meni je to odlično jer nokti izgledaju prekrasno, prirodno, tanji je od ugradnje gela. Osobno sam grizla nokte prije, ne znam ih sama lakirati i tako. Uvijek biram neke neutralne boje, eventualno crvenu ili sad bijelu, često ljudi komentiraju da imam lijepe nokte. Svakako ovisi kod koga ideš i kako radi :) Plaćam 90 kn svakih 4-5 tjedana i baš sam zadovoljna.
2020 08 10
Bok, ovisi o cvrstoci nokta sto bi bilo bolje staviti. Ako su nokti skloni pucanju u vecini slucajeva ce trajni lak brzo otici. Imam gel vec dvije godine i idem svaka 4 tjedna jer mi dosta brzo rastu nokti i jako sam zadovoljna. Placam nadopunu 150 kn. Nikad nijedan nije puknuo. Izgledaju isto kao i trajni lak jer su tanki, ali su dosta cvrsti sto mi je zapravo najvaznije. Na nogama stavim trajni jer je manja mogucnost da ce se negdje ogulit i super je.
2020 08 10
Hvala puuno! Trajni lak mi je zvucao savrseno dok nisam procitala drugi komentar. Ja imam dosta tanke i nezdrave nokte jer stalno lakiram, tako da se i listaju. Svakako mislim da cu mu dat jednu šansu i da cu prvo to probat jer zvuci super. Zanima me jos samo ovo po 150kn s gelom, to su kao umjetni nokti?
2020 08 10
Ja stavljam gel na prirodnu duzinu noktiju, a mozete i produziti svoje nokte ako zelite da budu duzi. Prvi put kad stavljate gel je malo visa cijena, ovisi o salonu. Royal Nails u Zagrebu je dosta dobar, isla sam tamo par puta. Sad idem u salon u Velikoj Gorici jer bolje rade, a povoljniji su.
2020 08 10
Aha a gel je kao smjesa koja ojaca? Nije umjetan nokat?
2020 08 10
Ja baš imam drugačije iskustvo, ali mislim da je zato bitno kuda se ide na nokte. Moja prijateljica je imala velikih problema, išla u nekoliko salona na gel, sama pokušala raditi i uvijek joj se sve trgalo i nokti su joj pucali neovisno što je bio gel. Onda je otišla kod moje cure, ova joj je stavila samo trajni i prijateljica prezadovoljna. Izdrži joj trajni po 5 tjedana i nema više nikakvih problema. Individualno je sve to iako se slažem da se se gel generalno preporučuje ako su nokti slabi. Ali eto očito to i nije baš tako :) Nisam u tim vodama, ali ne znam jel se uoće umjetni nokti tzv. tipse još uopće koriste, gel ih je zamijenio. Svakako te tamo mogu savjetovati kad odeš smatraju li da ti treba gel ili trajni. Što god odlučila, mislim da je jedno i drugo super stvar i olakšava život.
2020 08 10
Onda izgleda da stvarno sve ovisi kako kome bude i gdje se radi. Mislim da cu za sada probati trajni lak svakako, ako ne bude odgovaralo lako probam nesto drugo tj. gel. Hvala puno objema 😄 to je jeftinije pa mi svakako više odgovara hahah ali i to sto kazes, oni moda budu znali najbolje
2020 08 10
Jeftinije je svakako gdje god ideš, važno je samo da je kvalitetno napravljeno. Javi kako je prošlo iako smo samo nas dvije komentirale temu zasad :')
2020 08 10
Mislim da trebate biti svjesni toga da ovakvi tretmani podrazumijevaju "uništavanje" vaših prirodnih noktiju i upotrebu raznih kemikalija na njima. Naime nokti se trebaju cijelom površinom izrašpati (ukloniti gornji sloj) te onda na to idu razne kemikalije. Nerijetko se ispod tako uređenih noktiju razvijaju gljivice i sl. Također je dokazano da lampe (LED svjetla za nokte) uzrokuju melanom ispod noktiju i dr. neželjene posljedice. https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zdravlje/upozorenje-znanstvenika-gelovi-i-lakovi-za-nokte-mogu-prikriti-ovu-smrtonosnu-bolest-553493
2020 08 10
Dermatolozi kažu da su nokti produžetak kože. Mislim da nije baš bezazleno raditi na noktima ovako agresivne tretmane... https://zivim.gloria.hr/ucim/uzrokuju-infekcije-upale-cak-i-rak-koze-a-zene-su-lude-za-njima/8627546/
2020 08 10
Nokti su mi svakako trenutno u lošem stanju, a trebam početi raditi (radim s ljudima i moram imati uredne nokte). Bila sam oduvijek svjesna da to sve nije idealno, ali odlucila sam probati jer necu imati vremena sredjivat nokte svaki drugi dan(pod sređivati mislim lakirati, a svejedno su i tad losi jer mi je sam nokat u banani) Razumijem što govorite i hvala puno što ste mi otvorili i tu temu za razmisljanje, ali s obzirom sto jedemo i udisemo svaki dan mislim da nokti nisu veliki problem. Nekako sve sto radimo ima rizik, ali opet ne mozemo zivjeti pod kamenom. To je nekako moje razmisljanje. :) Da je toliko opasno ne bi bas svaka druga zena radila nokte. Ili?
2020 08 11
> iskrica0: > Jeftinije je svakako gdje god ideš, važno je samo da je kvalitetno napravljeno. > Javi kako je prošlo iako smo samo nas dvije komentirale temu zasad :') Možee :D
2020 08 11
> Jagoda_letgo: > Onda izgleda da stvarno sve ovisi kako kome bude i gdje se radi. Mislim da cu za sada probati trajni lak svakako, ako ne bude odgovaralo lako probam nesto drugo tj. gel. Hvala puno objema 😄 to je jeftinije pa mi svakako više odgovara hahah ali i to sto kazes, oni moda budu znali najbolje Pa trajni lak ako ti traje cca 2 tjedna po 80kn - 120 kn i nije jeftinije od gela. Gel je prvo stavljanje skuplje, kasnije korekcije svaka 4 tjedna su cca 150 kn (kako gdje), pa ti sad izracunaj sto je jeftinije. Rijetko kome trajni izdrzi 4 tjedna, za to moras imati stvarno dobre, tvrde i kvalitetne nokte. Meni se npr. trajni pocne guliti za 3-5 dana i ja vec godinama imam gel na noktima. Bez ikakvih problema, bez ikakvih bolesti noktiju, gljivica i sl. Vrlo je vazno i gdje ides, tko radi i kako radi.
2020 08 11
Nakraju mi je i cura koja ce mi radit nokte savjetovala gel jer mi pucaju, cekam jos termin. Rekla je najbolje gel ako imam slabe nokte. Javim jos sve tocno :)
2020 08 11
1 2