Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Gingivitis

Pozdrav cure! Naime nikada nisam do sada imala ovaj problem ali ocito se i to jednom moralo dogoditi Naime vec 2mjeseca imam gingivitis... Imala sam dva dana temperaturu i onda se zubno meso spustilo preko zubiju nateklo i pocrvenilo (vjv pad imuniteta) Dobila antibiotik koji nista pomogao nije posto sam na peniciline alergicna... Zubarka zamjena od mog zubara se nije usudila cistiti kamenac na upaljeno meso... Otisla sam parodontologu krajem 7mj pociscen mi je kamenac i ispolirani zubi, puno bolje je def. ali je i dalje crveno Pa me zanima dali je itko ikada ovakav problem imao, koliko je trajalo itd Hvala na pomoci!
2020 08 17
Pozdrav👋 Jesi probala natopiti gazu neku čajem od kamilice ili nekim bilo kojim protuupalim pa držati na zubima? Nisam imala upalu, ali sam pretjeranim četkanjem četkicom s tvrdim dlačicama bila oštetila zubno meso pa me bolilo i krvarilo - tada su mi savjetovali i stvarno bi smirilo, barem trenutno. Sada mi je već sve okej.
2020 08 17
meni antibiotik također nije pomogao, ne znam da li vas je parodontolog naručio za dalje. obično se nakon čišćenja i poliranja ide na kontrolu pa parodontolog procjenjuje da li se može povući samo od sebe pravilnom higijenom zubiju ili prelazi u parodontozu pa vam je potrebna kiretaža i daljnji tretman. i vjerojatno su vam zubari već rekli, ali intradentalne četkice su zakon!
2020 08 17
> Jagoda_letgo: > Pozdrav👋 > Jesi probala natopiti gazu neku čajem od kamilice ili nekim bilo kojim protuupalim pa držati na zubima? Nisam imala upalu, ali sam pretjeranim četkanjem četkicom s tvrdim dlačicama bila oštetila zubno meso pa me bolilo i krvarilo - tada su mi savjetovali i stvarno bi smirilo, barem trenutno. Sada mi je već sve okej. Ili, ako ne to, onda ispirati usta kamilicom?
2020 08 17
Nista mi nije parodontolog rekao, kadaa me pregledal rekao je da nema parodontitisa niti kronicnog gingivitisa vec da imam gingivitis na pojedinim mjestima Rekao mi je kruzno njezno cetkanje sa prodontax cetkicom... interdentalne ne mogu koristiti imam preuski prostor izmedu zubiju 😅 Koristila sam svakakve vodice, prvo gengigel koji su mi na hitnoj dali prije 2mj, zatim parodontax extra vodicu, pa curaprox i parodontolog mi je dao tantum verde od kojeg sam vidjela najvecu razliku! Zubar mi je na godisnjem pa uopce ne znam kome bih se obratila, naravno i privatni koje sam kontaktirala su rekli da treba vremena da se to povuce i vrati boja u prvobitnu (rozu) ali od ciscenja je proslo 19 dana Kazem bolje je, ali nije jos kako je bilo! Takoder raden mi je ortopan i za dva zuba koja su sumnjali ct ali nista se ne vidi tu > schmetterling: > meni antibiotik također nije pomogao, ne znam da li vas je parodontolog naručio za dalje. obično se nakon čišćenja i poliranja ide na kontrolu pa parodontolog procjenjuje da li se može povući samo od sebe pravilnom higijenom zubiju ili prelazi u parodontozu pa vam je potrebna kiretaža i daljnji tretman. i vjerojatno su vam zubari već rekli, ali intradentalne četkice su zakon!
2020 08 17
Grgljala sam sa kaduljom! Probat cu natopiti i kamilicom 😊> Jagoda_letgo: > > Jagoda_letgo: > > Pozdrav👋 > > Jesi probala natopiti gazu neku čajem od kamilice ili nekim bilo kojim protuupalim pa držati na zubima? Nisam imala upalu, ali sam pretjeranim četkanjem četkicom s tvrdim dlačicama bila oštetila zubno meso pa me bolilo i krvarilo - tada su mi savjetovali i stvarno bi smirilo, barem trenutno. Sada mi je već sve okej. > Ili, ako ne to, onda ispirati usta kamilicom?
2020 08 17
Ovo što radite je dovoljno, samo traje neko vrijeme. Ako je to tek sporadično, ne trebate brinuti. Temeljito iščetkati i četkicom povlačiti zubno meso od gore prema dolje na gornjoj vilici i od dolje prema gore na donjem dijelu čeljusti...ne upirati i nastavite s kaduljom...
2020 08 17
Aha, čudno da vas nije svejedno naručio na kontrolu da prati stanje... meni su negdje preporučili nim (neem) prah, ali bilo bi dobro i oko tog se posavjetovati sa zubarom.
2020 08 17
Imala sam prije dvije godine sličan problem. Pomoglo mi je ispiranje Kapima za liječenje desni (proizvode Gradske ljekarne Zagreb). Sve mi se povuklo, ali su mi desni ostale jako osjetljive. Od tada perem zube Paradontax pastom i čim je zamijenim kojom drugom osjetim promjene na zubnom mesu.
2020 08 17
> Meda81: > Imala sam prije dvije godine sličan problem. Pomoglo mi je ispiranje Kapima za liječenje desni (proizvode Gradske ljekarne Zagreb). Sve mi se povuklo, ali su mi desni ostale jako osjetljive. Od tada perem zube Paradontax pastom i čim je zamijenim kojom drugom osjetim promjene na zubnom mesu. Meni isto Paradontax pasta najbolja. Sve druge su mi loše.
2020 08 17
Od parodontaxa i koristim jedino 😁 i cetkice sam nakupovala i paste za zube
2020 08 17
> ivaa5564: > Pozdrav cure! Naime nikada nisam do sada imala ovaj problem ali ocito se i to jednom moralo dogoditi > Naime vec 2mjeseca imam gingivitis... Imala sam dva dana temperaturu i onda se zubno meso spustilo preko zubiju nateklo i pocrvenilo (vjv pad imuniteta) > Dobila antibiotik koji nista pomogao nije posto sam na peniciline alergicna... Zubarka zamjena od mog zubara se nije usudila cistiti kamenac na upaljeno meso... Otisla sam parodontologu krajem 7mj pociscen mi je kamenac i ispolirani zubi, puno bolje je def. ali je i dalje crveno > Pa me zanima dali je itko ikada ovakav problem imao, koliko je trajalo itd > Hvala na pomoci! U trudnoći sam imala velikih problema sa gingivitisom. Stomatolog mi je preporučio pastu Arthrodont. Puno mi je pomoglo. Može se kupiti bez recepta. Evo link. https://www.ljekarna-marusic.hr/proizvodi/199/arthrodont-pasta-40-g/
2020 08 17
Hvala puno cure na savjetima. Nekako me izmedu zuba i zubog mesa kao svrbi nije bol niti nista i dva zuba mi krvare...
2020 08 18
Imaš osjetljive desni. Moraš jako dobro održavati higijenu i biti disciplinirana. Ja imam iste takve probleme. Najviše sam patila u trudnoći a poslije malo manje. Preko ljeta često dobijem upalu zubnog mesa. Najviše me smetaju orašasti plodovi - čestice hrane se zavuku svugdje u ustima. Ako ne operem zube odmah iza jela bakterije od hrane urade darmar. Ja ti perem zube iza svakog jela posebno ako sam jela slatkiše i hranu sa orašastim plodovima. Koristim samo pastu Paradontax, a često ako nisam u prilici oprat zube iza jela tada dobro isperem usta hladnom vodom. Budi ustrajna i upale će brzo proći, možda neće nestati zauvijek alo ćeš svest na najmanju mjeru. pozdraV
2020 08 18
Propolis sprej ili propolis i kadulja u kombinaciji
2020 08 18
1 2