Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Trudnoća i štitnjača

Pozdrav! Ima li tko kakvih iskustava sa Hashimoto sindromom? Ono kad ti je sve ok, a trudnoca se ne dogada? Jedino sto je meni prolaktin povisen, doktori tu ne vide problem. Ali to mene tako nervira, jer osjecam da nesto nije ok. Sto napraviti?
2020 09 20
Draga, u istoj sam situaciji (hormonalnoj) bila ja. Hormoni stitnjace ok, samo TSH visok i prolaktin visok (i to dosta). Nisam bila na terapiji.. I nakon jednog odnosa bez zastite, ostala trudna..💪🤯 Sad moram piti eutyrox tijekom trudnoce zbog tsh.
2020 09 20
Meni je dijagnosticiran taj Hashimoto, TSH mi je bio oko 6. Doktor (kojem doista vjerujem da je dobar) je rekao da ne moram piti nikakve tablete jer je to sve još okej, ali se mora redovito kontrolirati. Kad sam namjeravala ostat trudna, ginekologica me poslala da mi smanje taj TSH jer kao za trudnoću mora biti ispod 2. Došla sam tom istom doktoru, rekao mi je da najnovija istraživanja pokazuju da tako malo povišenje TSH (tad mi je ipak pao na 4) ne utječu na plodnost, ali neka pijem euthyrox da sam mirna i da mi je ginekologica mirna. Ostala sam trudna i prije nego sam započela piti tablete (ta trudnoća nije dobro završila, ali za to nije bila kriva štitnjača), nastavila sam piti tablete i drugi put ostala trudna u istom roku kao i bez tableta. Tijekom trudnoće sam još češće kontrolirala taj TSH i sve je bilo sasvim ok. Vjerujem da je svakome drukčije, možda Vama smeta štitnjača, a možda i nerviranje (: sretno!
2020 09 21
Drage moje, hvala vam puno. Borba se nastavlja..nadamo se plusiću🙂
prije 27 dana, 11:52
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj