Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Psihologija /

Disleksija

molim korisnice da pišu o svojim iskustvima
2020 10 27
Ja vam prodajem knjige na tu temu, ako je itko zainteresiran. Možete mi se javiti u inbox. Evo linkovi: https://www.njuskalo.hr/strucna-literatura/dar-disleksije-oglas-30847607 https://www.njuskalo.hr/literatura-mame/kako-razviti-emocionalnu-inteligenciju-djeteta-testovim-dr-shapiro-oglas-30848476
2020 10 28
imam obje, javila sam se ne bi li se netko javio sa istim problemima....Vama hvala na ponudi
2020 10 29
Dobar dan,ja imam djevojčicu sa dislekcijom,recite slobodno sto Vas zanima javite se u privatno ili ovdje
2020 11 06
Pozdrav, imam 24 godine i imam disleksiju i disgrafiju ... kod čitanja me muči kada dođe do teške riječi pa ju moram više puta proslovakat da bi spojila u riječ i izgovorila ( jednostavno mi se jezik splete) , nakon dužeg čitanje počinjem gubiti koncentraciju pa se ponekad moram ponovno vratiti i pročitati ponovno po par puta da bi razumjela što sam pročitala tu se zna kod čitanja stvorit problem da čitam napamet i onda pročitam krivo ... što se pisanje tiče i tu nesvjesno mijenjam slova ili brojke (umjesto 278 ja napiše 287 i kad pročitam moj mozak upamti što je ispravno trebalo pisati i ja ispravo pročitam 278 a drukčije piše) ali kad moram pročitati ja ispravno pročitam , znači jedno pišem drugo čitam odnosno čitam ispravno što je trebalo pisati ali piše nešto drugo ... tokom školovanja su me slali na razne pretrage i doktorima , tokom školovanja profesori su bili upoznati situacijom pa sam više bila usmeno odgovarala jer kad bi pisala test znala bih pročitati krivo i napisat krivi , jednostavno tako moj mozak radi ... tokom srednje škole se nije to primjetilo i nekako sam puno lakše savladala gradiva i obožavala sam stručne predmete pa sam se trudila... i danas me dalje to čitanje i pisanje muči pa kada pišem nešto uvijek samu sebe provjerim više puta ... tokom školovanja mi je bilo teško jer su si smatrali da je to bolest ,a djeca se znala izrugivati da ne znam čitat itd .. ako imate dijete koje ima to pomognite i ispravljajte , uz moje učenje mi je mama uvijek pomagala i ispravljala , čak mi je sve lektire čitala naglas jer mi je tako bilo lakše nego da sam sama bez razumijevanja pročitala ... i dan danas kada nešto krivo napišem ili pročitam sad me muž zna ispraviti i slatko se nasmijati mojoj griješki , jednostavno naučila sam živjeti i nositi se s time .. ako imate bilo kakva pitanja pitajte ?
2020 11 23
Nedavno je izašla aplikacija na hrvatskom jeziku pod nazivom OmoReader koja je namjenjena osobama s disleksijom.Također nudi oko 200 e-knjiga za djecu s disleksijom od kojih je 70 koje su na popisu lektire za osnovnu i srednju školu.
2020 12 05