Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Savjeti o uporabi stranice /

Inozemni kupac

Poštovani , pošto sam relativno nova krpičarka , imate li iskustva da su vam se javili preko krpica kupci iz inozemstva ? Javio mi se kupac iz Engleske i traži broj računa za uplatu . Jel to moguće , molim pomoć
2020 11 10
To ti je spam poruka Sam ignor i ostavi neg na taj profil i obavezno posalji link administratoru
2020 11 10
Prijaviti adminu i ignorirati poruku Lp
2020 11 12
meni cesto salje pod razlicitim profilima da ju kontaktiram na mail adresu i da ce mi platit u dolarima...uvijek drugo ine, iste poruke, mjesecima..
2020 11 22
> JosipaOsijek: > Poštovani , pošto sam relativno nova krpičarka , imate li iskustva da su vam se javili preko krpica kupci iz inozemstva ? Javio mi se kupac iz Engleske i traži broj računa za uplatu . Jel to moguće , molim pomoć Ako se javite na mail, tražiće podatke za kupnju. Sutradan se javi da banka traži potvrdu kako je poslano da bi prebacili novac jer je kao "rizična kupnja". Vi naivno pošaljete i ostanete i bez para i bez svog artikla. Nažalost često ljudi nasjednu. Uopće ne kužim kako se ne upali lampica na "banka traži potvrdu o slanju"? Zašto bibse banku ticalo kome se uplaćuje? Al eto, prolazi im ta glupava priča 😒
2020 11 22
Pozdrav, takoder sam dobila ponudu iz UK, Maria Milovac.... Odmah mi je bilo cudno, još je ponudila 5puta veću cijenu😂
2020 11 23
> VexSkuljeva: (..) > Uopće ne kužim kako se ne upali lampica na "banka traži potvrdu o slanju"? Zašto bibse banku ticalo kome se uplaćuje? > Al eto, prolazi im ta glupava priča 😒 Čujte, ne čudi me, zato jer je jedno vrijeme bila procedura kada uplaćuješ na pošti na nečiji IBAN, 50-100-150-nebitno kuna, uvale ti onaj formular da potpišeš da nisi politički izložena osoba, da ne financiraš terorizam, da nisi građanin USA itd itd + skeniraju ti osobnu iskaznicu. To su tražili da ti provedu uplatu! Tako i u FINA-i mi tražili! E sad se to prorijedilo, valjda me imaju u bazi pa me ne maltretiraju, ali više ne traže. Ne znam čemu je to zapravo služilo, to su mizerni iznosi kad pogledate... Vidite kako ih je briga kada se uplaćuje.
2020 11 24
> malllaaaa: > > VexSkuljeva: > (..) > > Uopće ne kužim kako se ne upali lampica na "banka traži potvrdu o slanju"? Zašto bibse banku ticalo kome se uplaćuje? > > Al eto, prolazi im ta glupava priča 😒 > Čujte, ne čudi me, zato jer je jedno vrijeme bila procedura kada uplaćuješ na pošti na nečiji IBAN, 50-100-150-nebitno kuna, uvale ti onaj formular da potpišeš da nisi politički izložena osoba, da ne financiraš terorizam, da nisi građanin USA itd itd + skeniraju ti osobnu iskaznicu. To su tražili da ti provedu uplatu! Tako i u FINA-i mi tražili! E sad se to prorijedilo, valjda me imaju u bazi pa me ne maltretiraju, ali više ne traže. Ne znam čemu je to zapravo služilo, to su mizerni iznosi kad pogledate... Vidite kako ih je briga kada se uplaćuje. Hmm.. mene to nitko nikad nije tražio za obične uplate s računa na račun. Samo western union i slične transakcije...
2020 11 25
A što kad imamo stvarnog inozemnog kupca koji nije spam? Nedavno sam otvorila instagram za prodaju i ne znam kako ću slati u inozemstvo. Na stranici pošte piše da se u inozemstvo ne šalju vrijednosne pošiljke (a poštarina je skupa), a tisak je samo za naše područje...
2020 12 02
Jel zbilja mislis da ce ti se netko iz Engleske javiti za obicni kaput ili haljinu? Ajmo ponovo...Engleska...London....jedan od nekoliko "modnih meka" gradova u svijetu? Evo svi trče. Zene ne budite naivne i malo mućnite glavom.
2020 12 03
Haha> daisy12345: > Jel zbilja mislis da ce ti se netko iz Engleske javiti za obicni kaput ili haljinu? > Ajmo ponovo...Engleska...London....jedan od nekoliko "modnih meka" gradova u svijetu? > Evo svi trče. Zene ne budite naivne i malo mućnite glavom.
2021 02 13
Evo da se javim i ja sa svojim iskustvom. Oglasila sam vjencanicu koja je ujedno bila i najskuplji artikl koji nudim i upravo za nju sam primila upit iz Francuske. Zamolila me da se prebacimo na mail i nakon dogovora o uplati poslala mi je da je uplaceno ali da cu primiti mail od njene banke u nezeljenu postu. Mail od banke je stvarno stigao ali u njemu su navodili da posluju kako bi zastotili i kupca i prodavatelja,te da je uplata u procesu i da ce biti izvrsena nakon sto posaljem broj za pracenje posiljke nakon slanja. Naravno odmah mi je bilo sumnjivo i bacila sam se na posao da to malo istrazim. Kontaktirala sam svoju banku i naravno rekli su da takav model uplate ni ne postoji,a pokusala sam kontaktirati i navodnu Citibank preko koje je kao trebalo biti uplaceno. Njihov mail koji se navodi kako kontakt broj naravno bio je mevazeci. To je 100% potvrdilo moje simnhe da se radi o prevari i kad sam to rekla u mailu,pocela se odmah izvlaciti da kao uplata ce doci bla bla. Mislim da upravo vrebaju artikle koji su skuplji kako bi se domogli artikla besplatno,a vi ostali i bez artikla i bez novca. Malo je duzi post,ali zelila sam podijeliti iskustvo i detaljno opisati kako bi znali odmah o cemu se radi ako se susretnete sa tako necim.
2022 04 20
> SenoritaTiBi: > Evo da se javim i ja sa svojim iskustvom. Oglasila sam vjencanicu koja je ujedno bila i najskuplji artikl koji nudim i upravo za nju sam primila upit iz Francuske. Zamolila me da se prebacimo na mail i nakon dogovora o uplati poslala mi je da je uplaceno ali da cu primiti mail od njene banke u nezeljenu postu. Mail od banke je stvarno stigao ali u njemu su navodili da posluju kako bi zastotili i kupca i prodavatelja,te da je uplata u procesu i da ce biti izvrsena nakon sto posaljem broj za pracenje posiljke nakon slanja. Naravno odmah mi je bilo sumnjivo i bacila sam se na posao da to malo istrazim. Kontaktirala sam svoju banku i naravno rekli su da takav model uplate ni ne postoji,a pokusala sam kontaktirati i navodnu Citibank preko koje je kao trebalo biti uplaceno. Njihov mail koji se navodi kako kontakt broj naravno bio je mevazeci. To je 100% potvrdilo moje simnhe da se radi o prevari i kad sam to rekla u mailu,pocela se odmah izvlaciti da kao uplata ce doci bla bla. Mislim da upravo vrebaju artikle koji su skuplji kako bi se domogli artikla besplatno,a vi ostali i bez artikla i bez novca. Malo je duzi post,ali zelila sam podijeliti iskustvo i detaljno opisati kako bi znali odmah o cemu se radi ako se susretnete sa tako necim. Baš ih briga za artikl, jer u jednom trenutku vas traže apsolutno sve osobne podatke. Čak su se toliko usavršili da su napravili lažnu app Pošte, koja traži unošenje osobnih podataka.
2022 05 01