Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Životno osiguranje i štednja

Veliki pozdrav 🤗 Zanima me što mislite o osobnim osiguranjima? Naime, najčešće osiguravamo materijalne stvari, imovinu, a rijetko razmišljamo o osiguranju života, financijskoj stabilnosti naše obitelji ukoliko nam se dogodi nešto, o štednji za donekle sigurniju budućnost i sl. Dakle koja je vaša percepcija o tim osiguranjima danas?
2020 11 30
u kriznim vremenima novci su se uvijek čuvali u čarapama
2020 12 01
Mislim da treba štedjeti.A što se tiče čuvanja novci u čarapi, da se dogodi neka nezgoda u kući, novci propadnu, a u banci su sigurniji
2020 12 01
Po meni najbolji način ulaganja za budućnost je kupnja neke nekretnine (stan najbolje) koju možeš iznajmljivati i imati dodatan prihod mjesečno. Nekretnina je uvijek po meni bolji izbor od bilo kakve štednje u banci ili životnog osiguranja. Ako se ima kakav kapital početni pa neki kredit manji, kupi se stančić do 50 kvadrata i iznajmljuje se i tako otplaćujete ratu kredita. ostane vam nakon 20 godina još jedna nekretnina na čisto.
2020 12 01
> cmicmacmo: > Po meni najbolji način ulaganja za budućnost je kupnja neke nekretnine (stan najbolje) koju možeš iznajmljivati i imati dodatan prihod mjesečno. Nekretnina je uvijek po meni bolji izbor od bilo kakve štednje u banci ili životnog osiguranja. Ako se ima kakav kapital početni pa neki kredit manji, kupi se stančić do 50 kvadrata i iznajmljuje se i tako otplaćujete ratu kredita. ostane vam nakon 20 godina još jedna nekretnina na čisto. Slažem se, ali mnogi danas nisu kreditno sposobni, niti imaju svoju ušteđevinu pa da se mogu upuštati u takve velike investicije. Još je ok ako imate neko zaleđe od rodbine, ali ovako, teško teško. Možda dobitak na lotu ? Ili da Vam umre neka tetka dijaspori i ostavi imovine? Zaista je teško doći danas do nekretnine. Nema natječaja ni za gradske stanove, pa da idu na otkup kroz stanarinu, samo se plasiraju POS, a i to su u suštini krediti.
2020 12 01
Što učiniti s viškom novca? Potrošiti ga- najbolji savjet. Najbolji ulog je školovanje djece i ulaganje u znanje. Potom trošiti na stvari koje te usrećuju bez grižnje savjesti....pritom ne mislim samo na materijalne stvari....Banke mogu propasti, životna osiguranja su mi teška prevara, a nekretnine se ljuljuškaju u potresu ko čamac na vodi. Trošite, drage ženice i uživajte! Također, ima puno onih koji jedva žive od primanja. Tako da podijelite, usrećite nekoga. Ne žmičite u čarapu. Koliko ono imamo banaka u državi? Više nego kazališta..... Životno osiguranje za slučaj smrti...nije li vam nešto apsurdno u tome? Zvuči kao da nam osigurava život, ali evo, za slučaj da umremo u tom životu..da imamo, nek nam se nađe...
2020 12 02
Ako hoćete realno, kupnja stana je daleko najlošija investicija, zašto? Potres u zagrebu, cijene stanova u zagrebu. Kao što kažete, ko prvo treba biti kreditno sposoban. Za ostale gradove ne mogu pričati, ali tamo se vjerojatno uopće ne isplati kupovati. Pogledajte apn kredite, 51% subvencije daju za kupnju nekretnine u Gunji... Pa koliko god se to činilo financijski isplativo, mislim da i nije neka investicija. Daleko najisplativije, dugoročno, su investicijski fondovi i o tome ne morate znati puno da bi dobili povrat, svaka banka ima svoje fondove i zarađujete na kamatama. A ako ipak znate nešto više o tome, tek je tad pravi posao. Ono što ja planiram su dionice i neka vrsta trećeg mirovinskog stupa, ne onog od našeg mirovinskog, ali ta vrsta, štednja za mirovinu. Ako bog da, početi unutar prve dvije godine radnog staža. Proučite seminare o financijskoj pismenosti i možda neki consulting na temu
2020 12 02
> malllaaaa: > > cmicmacmo: > > Po meni najbolji način ulaganja za budućnost je kupnja neke nekretnine (stan najbolje) koju možeš iznajmljivati i imati dodatan prihod mjesečno. Nekretnina je uvijek po meni bolji izbor od bilo kakve štednje u banci ili životnog osiguranja. Ako se ima kakav kapital početni pa neki kredit manji, kupi se stančić do 50 kvadrata i iznajmljuje se i tako otplaćujete ratu kredita. ostane vam nakon 20 godina još jedna nekretnina na čisto. > Slažem se, ali mnogi danas nisu kreditno sposobni, niti imaju svoju ušteđevinu pa da se mogu upuštati u takve velike investicije. Još je ok ako imate neko zaleđe od rodbine, ali ovako, teško teško. Možda dobitak na lotu ? Ili da Vam umre neka tetka dijaspori i ostavi imovine? Zaista je teško doći danas do nekretnine. Nema natječaja ni za gradske stanove, pa da idu na otkup kroz stanarinu, samo se plasiraju POS, a i to su u suštini krediti. To ima smisla ali ja se nikad nisam oslanjala na drugog, bilo loto ili tetka :') Uvijek pozitivno razmšljam i po mojem mišljenju čuvanje novaca u bankama ili fondovima je najrizičnija opcija. Banke propadnu, fondovi gube novac...a nekretnina je tvoja, i uvijek ju možeš prodati da vratiš novac, ne sve naravno ali dobar dio. Biraš novogradnju, u dijelu Zagreba koji je pod manjim rizikom radi potresa (kad već pričamo konkretno o potresu) i od stanarine otplaćuješ kredit. Sam čovjek ne može baš puno ali dvoje može dosta. Istina, trebaš imati zaleđe i ako ga imaš onda ti je nebo granica. :)
2020 12 02
> TinTina987: > Ako hoćete realno, kupnja stana je daleko najlošija investicija, zašto? Potres u zagrebu, cijene stanova u zagrebu. Kao što kažete, ko prvo treba biti kreditno sposoban. Za ostale gradove ne mogu pričati, ali tamo se vjerojatno uopće ne isplati kupovati. Pogledajte apn kredite, 51% subvencije daju za kupnju nekretnine u Gunji... Pa koliko god se to činilo financijski isplativo, mislim da i nije neka investicija. > Daleko najisplativije, dugoročno, su investicijski fondovi i o tome ne morate znati puno da bi dobili povrat, svaka banka ima svoje fondove i zarađujete na kamatama. A ako ipak znate nešto više o tome, tek je tad pravi posao. > Ono što ja planiram su dionice i neka vrsta trećeg mirovinskog stupa, ne onog od našeg mirovinskog, ali ta vrsta, štednja za mirovinu. Ako bog da, početi unutar prve dvije godine radnog staža. Proučite seminare o financijskoj pismenosti i možda neki consulting na temu Imala sam razgovor taman nedavno na temu investicijskih fondova. Isplativi su za 30 godina i to oni visoko rizični, gdje je šansa da izgubite svoj novaca podosta velika. I nama smrtnicima koji bi odvajali možda 50 eura mjesečno to ne igra ulogu nikakvu a da hoću hitno doći do novaca ne mogu dobit punu vrijednost već određeni postotak uplaćenog.
2020 12 02
Ako ćete ulagati 50 eura onda najbolje u već spomenutu čarapu. Što se tiče toga da će banke propast, nemojte ići u neku lokalnu banku, za neke ozbiljnije još nisam čula da su propale. Ona ljubljanska što je propala je rang naše podravske Ja imam stambenu štednju u koju uplaćujem 50 eura čini mi se 7 godina i dobit ću 2 tisuće eura haha. Smiješno, kamate na štednju su nikakve, al bolje išta nego ništa, kad sam već krenula. Neće vam se ni životno osiguranje ne znam kako isplatiti. Moji roditelji su uplaćivali i onda su u jednom trenu dignuli te novce, izgubili puno, ali nisu više vidjeli smisao stavljati novce u to pa eto. Loša procjena
2020 12 02
Zato ja ne vjerujem previše ni u banke ni u te fondove. A da odvajam više od 50 eura mjesečno relano nemam...a na tu svotu kao šte ste rekli kamate su nikakve, ne možeš za 10 god ni auto malo bolji uzet pa makar i polovni. Zato tko može tj ima novaca i mogućnosti, najbolje uložit u nekretninu. Ali danas to bez nekog velikog kredita na 30 plus godina je znanstvena fantastika nažalost..
2020 12 03