Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Promjena boravišta- obvezna prijava?

Pozdrav svima, situacija je ovakva, u potrazi za novim zaposlenjem planiram preseljenje u drugi grad. Za prvu priliku stanovala bih kod brata, pa me zanima da li moram obezno odmah prijaviti boravište te smijem li na molbama pisati novu, tj. bratovu adresu? Obzirom da bi mi prednost bila ako već živim u gradu u kojemu tražim posao. Unaprijed Vam hvala na informacijama.
2020 12 16
Ne morate obavezno, tj. kao morate, ali nitko neće provjeravati gdje ste vi. Smijete na molbama pisati adresu koju god želite, ali da, vjerojatno biste imali prednost s adresom u gradu gdje tražite posao. Dok ste u procesu traženja posla, ta adresa koju pišete na molbi ne mora biti vaša "službena" adresa. Kad dobijete posao, lako se prijavite.
2020 12 17
Boravište morate prijaviti ako ostajete dulje od tri mjeseca. :)
2020 12 17
Puno Vam hvala. :)
2020 12 18
> Poisene: > Boravište morate prijaviti ako ostajete dulje od tri mjeseca. :) Zakonski, navodno, ali nema baš nekih sankcija. Ja zadnjih 20 godina živim na adresi koja veze s vezom nema s onom s osobne Imajte na umu da nakon dvije godine boravišta morate prijaviti prebivalište ili se "vratiti na staro prebivalište". Također je boravište produljuje svakih godinu dana i to na način da vlasnik stana s vam odlazi na policiju gdje ispunite zajedno papire ili vam potpiše suglasnost kod javnog bilježnika
2020 12 18
> TinTina987: > > Poisene: > > Boravište morate prijaviti ako ostajete dulje od tri mjeseca. :) > Zakonski, navodno, ali nema baš nekih sankcija. Ja zadnjih 20 godina živim na adresi koja veze s vezom nema s onom s osobne > Imajte na umu da nakon dvije godine boravišta morate prijaviti prebivalište ili se "vratiti na staro prebivalište". Također je boravište produljuje svakih godinu dana i to na način da vlasnik stana s vam odlazi na policiju gdje ispunite zajedno papire ili vam potpiše suglasnost kod javnog bilježnika Da, govorim kako je zakonski. I ja zadnje 4 god zivim na adresu koju nikad nisam prijavila, ali sam dobila sad novi posao i poslodavac inzistira da se prijavim, ne mogu poceti raditi bez toga. Tako da ovisi sve I o tome. Na jednom od prethodnih poslova su takoder inzistirali na tome, ovisi i o poslodavcu. :)
2020 12 18
Tako je, poslodavac traži prijavu boravišta.
2020 12 18