Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Hiperpigmentacija

Pozdrav. Imam problem s hiperpigmentacijom konkretno na obrazima. Koje je najbolje rješenje za nju, ako imate iskustva.
2021 01 06
Ucinkoviti su vitamim c serumi, niacinamide i aha ili bha kiseline. Za pigmentaciju od akni mi isto pomaze Azeleic acid od Ordinaryja. Ali ako vam je pigmentacija uzrokovana suncem onda nema nekog dobrog rijesenja jer ih je tesko ukloniti
2021 01 06
Meni je jako pomogao Ninamicid Ordinary... C vitamin pomaze. Ali meno npr koja sam se borila s aknama je uzrokovao samo jos vise akni. Ne znam ako imate problem i s aknama? Eto moje iskustvo ukratko
2021 01 07
Meni je od sveg najviše pomogla kolekcija Eucerin Anti pigment https://www.eucerin.hr/proizvodi/anti-pigment. Ovisno o kojoj se veličini hiperpigmentacijske mrlje radi- najbolji mi je bio korektor za fleke na obrazima (površina oko 2 cm jer ga nema puno) i dvofazni serum za jako veliku mrlju na čelu. Inače koristila sam cijelu kolekciju i još uvijek ponekad malo namažem. Stvarno se dosta smanjilo, gotovo postalo nevidljivo, prije nisam mogla bez pudera i to onog Vichy dermablend koji baš jako pokriva a sad ili uopće ne stavim puder ili vrlo malo laganog. Ja imam užasno suhu i dehidriranu kožu pa sam morala osim toga nanositi i neke druge kreme jer mi je dosta sušilo kožu.
2021 01 07
> IrenaAR: > Meni je od sveg najviše pomogla kolekcija Eucerin Anti pigment https://www.eucerin.hr/proizvodi/anti-pigment. Ovisno o kojoj se veličini hiperpigmentacijske mrlje radi- najbolji mi je bio korektor za fleke na obrazima (površina oko 2 cm jer ga nema puno) i dvofazni serum za jako veliku mrlju na čelu. Inače koristila sam cijelu kolekciju i još uvijek ponekad malo namažem. Stvarno se dosta smanjilo, gotovo postalo nevidljivo, prije nisam mogla bez pudera i to onog Vichy dermablend koji baš jako pokriva a sad ili uopće ne stavim puder ili vrlo malo laganog. Ja imam užasno suhu i dehidriranu kožu pa sam morala osim toga nanositi i neke druge kreme jer mi je dosta sušilo kožu. Hvala, i ja sam razmišljala da probam Eucerin proizvode. Nisu mi velike mrlje ali su ispod oka i još imam svijetlu put pa se dodatno ističu.
2021 01 07
NIOD RE: PIGMENT Malo je skuplji, ali svaki NIOD proizvod vrijedi svake kune. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/e03d0eb8adb73e6152dd89782d8b77a3.jpg)
2021 01 07
Nikel serum od tratinčice. Savrsen proizvod. Meni pomogao 100%.Hrvatski proizvod.
2021 01 08
> Anitich_5: > NIOD RE: PIGMENT > Malo je skuplji, ali svaki NIOD proizvod vrijedi svake kune. > ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/e03d0eb8adb73e6152dd89782d8b77a3.jpg) Jel djeluje i na tamnim podocnjacima? :)
2021 01 08
Da li ste mozda razmisljali o retinolu? Mozete na instagramu od Martine dear skin vidjeti puno transformacija koze (sa hiperpigmentacijom). Postoje i njezine viber grupe koje su prilagodene tipovima koze, ima jedna grupa posebno za retinol gdje je sve objasnjeno o koristenju itd.
2021 01 08
> Matea4707: > Da li ste mozda razmisljali o retinolu? Mozete na instagramu od Martine dear skin vidjeti puno transformacija koze (sa hiperpigmentacijom). Postoje i njezine viber grupe koje su prilagodene tipovima koze, ima jedna grupa posebno za retinol gdje je sve objasnjeno o koristenju itd. Hvala, baš ću pogledati.
2021 01 08
> Striborka: > > Matea4707: > > Da li ste mozda razmisljali o retinolu? Mozete na instagramu od Martine dear skin vidjeti puno transformacija koze (sa hiperpigmentacijom). Postoje i njezine viber grupe koje su prilagodene tipovima koze, ima jedna grupa posebno za retinol gdje je sve objasnjeno o koristenju itd. > Hvala, baš ću pogledati. Nema na cemu :)
2021 01 09
sto god koristite ili ne koristite, obavezno spf uz to jer sunce dovodi do i/ili pojacava hiperpigmentacija
2021 01 12
Ja sam isto imala hiperpigmentaciju, dobila sam na recept Tretinoin od dermatologice. To je stvar iza koje znanstvena zajednica stoji sa puno istrazivanja. Sve ove ostale stvari koje mozes dobiti u ducanima nemaju to istrazivanje iza njih vec industrija i kompanije plate da mogu stavi svakakve promise na proizvode. Tretinoin ja dobivam za 65kn kad mi ga apoteka napravi. Javi za dodatne informacije ako te zanima jos! PS. Hydroquinone ti jos dermatolog moze preporuciti ali targetirano. SPF obavezno nositi svaki dan. Takoder, odlazak dermatologu na profesionalne TCA Peel ce vise pomoci nego godine koristenja ovih drugih krema. Kod moje dermatologice su dosta skupi (1000kn circa) ali daju rezultate. > Striborka: > Pozdrav. > Imam problem s hiperpigmentacijom konkretno na obrazima. Koje je najbolje rješenje za nju, ako imate iskustva.
2021 04 23
+1 Tretinoin - euhealth24.com/hr/drug/tretinoin-cream Uvijek ću preporučiti Tretinoin svim mojim prijateljima
2024 03 19