Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Uplata preko paypala-pomooć!

Poštovane, molim savjet! Preko druge stranice prodajem jedan artikl većeg iznosa. Kupac traži plaćanje preko paypala. Imam otvoren račun te vezanu visa electron karticu u eurima, pbz. Zanima me, - da li postoji neki limit uplate - da li kupac može povući uplatu - je li iznos na nekom pendingu ili je odmah dostupan Unaprijed zahvaljujem na savjetima!
2021 01 14
Za limit ne znam, ali mislim da ga ne bi trebalo biti. Sve dosadašnje uplate koje sam dobivala na PayPal od fizičkih osoba su sjele odmah, tako da je odmah možete povući na svoju Visa karticu- tako kupac ne može povući svoju uplatu čak ni ako postoji ta mogućnost (:
2021 01 14
Ja sam dobila phising mail da mi je uplaćen novac na paypal i da je novac na čekanju dok ne kliknem na poveznicu od dostavne službe koja bi trebala pokupiti uređaj.. Odmah je bilo sumnjivo jer sam oglas za mobitel stavila ni manje ni više nego ovdje jučer.. Ako je na pendingu ja ne se ne bi igrala.. Kad sam provjerila sa službenog laptopa koji je zaštićen svim mogućim čudima mail je bio označen kao potencijalno opasan..
2021 01 14
Zahvaljujem na odgovorima. Ne sviđa mi se jedino što traži slanje tiskom jer nemam pokrito osiguranje iznad 500kn. Sada me malo sram, koji broj dajem kupcu za uplatu- IBAN devizne vise ili nešto drugo?
2021 01 14
Dobro sve odvažite jer ne bi bilo prvi put da se desi ovakva prevara, pogotovo kad kažete da se radi o velikom iznosu. Ne šaljite bez da vam je uplata na računu i ako vam se išta čini sumnjivo
2021 01 14
Hvala, mislim da ću odustati; pva suradnja mi izaziva stres :l
2021 01 14
> lucille9: > Zahvaljujem na odgovorima. Ne sviđa mi se jedino što traži slanje tiskom jer nemam pokrito osiguranje iznad 500kn. > Sada me malo sram, koji broj dajem kupcu za uplatu- IBAN devizne vise ili nešto drugo? Za uplate Paypalom se daje mail na koji Vam je registriran račun od Paypala. Takoder, PayPal naplaćuje nekakav “fee” za prebacivanje novaca na karticu, nije nešto strašno ali se na većim iznosima osjeti, ali novci su instantno na Vašem Paypalu.
2021 01 14
> PennyL: > Za limit ne znam, ali mislim da ga ne bi trebalo biti. Sve dosadašnje uplate koje sam dobivala na PayPal od fizičkih osoba su sjele odmah, tako da je odmah možete povući na svoju Visa karticu- tako kupac ne može povući svoju uplatu čak ni ako postoji ta mogućnost (: kupac svejedno moze povuci natrag svoju uplatu odnosno tocnije moze zatraziti refunding.. to se moze desiti ako vas zeli prevariti no ako ste vi artikl poslali i imate dokaze da ste sve uredno rjesili i poslali, nema problema ☺️ naravno ovo se ne mora desiti ako je kupac normalan i fer ali cisto da znate za tu opciju da je moguca..
2021 01 14
Ja sam nedavno prodala jednu stvar na taj način, kupac je platio paypalom i novac je bio na pendingu sve dok kupac nije preuzeo paket. Piše u uputama na paypalu sve. Pisalo je da će mi novac biti dostupan ako kupac potvrdi da je preuzeo ili ako stavim broj za praćenje i kada paket stigne ili po isteku 21 dan ako je sve u redu. Sve je dobro prošlo. Nakon sto je kupac preuzeo paket ja sam zamolila da potvrdi da je preuzeo i novac mi je odmah bio dostupan. Uzeli su mi proviziju kada sam prebacivala na svoj račun, ali ništa strašno. > lucille9: > Poštovane, molim savjet! > Preko druge stranice prodajem jedan artikl većeg iznosa. Kupac traži plaćanje preko paypala. > Imam otvoren račun te vezanu visa electron karticu u eurima, pbz. > Zanima me, > - da li postoji neki limit uplate > - da li kupac može povući uplatu > - je li iznos na nekom pendingu ili je odmah dostupan > Unaprijed zahvaljujem na savjetima!
2021 01 14