Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Pomoć-pogrešna uplata

Pozdrav svima ..molim vas za pomoć,ako je itko imao iskustva s time...iznos od 2000 kn uplaćen slućajno na krivi broj računa (3 znamenke samo obrnuto napisane) .. Najvjerojatnije je takav račun nepoatojec ,pa zna li tko kako se i koliko brzo može rjesiti takva situacija ? 😔 Iz banke su rekli ako je uplata sjela nekome da se u tom slućaju mora zatražiti pristanak osobe za povrat novca ... Kako je uopce moguce da prode uplata ako se ime primatelja ne slaze s brojem racuna ..tko je odgovoran za to što se to ne provjerava
2021 03 08
Gdje je uplacivano? Ako je u banci, onda se odmah obavezno provjeri odgovara li br rc imenu i prezimenu. Ako je preko neta, onda je vasa greska. 3 znamenke ili 1, tako svejedno. Zao mi je. Ako stoji da je uplata provedena, onda nije nepostojeci. Nadam se da je "s druge strane" normalna osoba i da cete uspjeti sve brzo rijesiti.
2021 03 08
Putem internet bankarstva je ,sutra cemo vidjeti sve na razgovoru u banci ,ukoliko je racun nepoarojuc posroji mogucnoat da novac negdje samo “visi” ali ne znam koliko moze potrajati procedura oko vracanja istog
2021 03 08
Imala sam slično iskustvo, ali radilo se na sreću o iznosu od samo 150kn. Greškom sam zamijenila mjesta dva broja, račun je bio nepostojeći i u banci su mi objasnili da svaka banka ima račun na koji sjedaju tako krive uplate. Međutim, za tako mali iznos nije se isplatilo uopće pokretati cijelu proceduru povrata jer u samom startu, banka me upozorila da dio iznosa u pravilu ostaje banci, a tek dio mogu dobiti, a kako se radilo o malom iznosu, prepustila sam novac banci, njoj više treba nego meni :') . Obzirom da se radi o velikom iznosu, nadam se da je račun na koji ste uplatili iznos nepostojeći i da novac negdje "visi". Svakako će vrijediti truda da ga povratite, samo se naoružajte većom količinom strpljenja i živaca. Sretno!
2021 03 09
U banci danas kažu da je nekome sjelo,osoba je podigla novce i odmah zatvorila račun 😔 S obzirom da se po tome vidi da je zloupotreba ići će postupak preko policije,sad mi preostaje samo čekati ,ali sve se bojim da ništa od svega toga 😞
2021 03 09
> AnaH29: > U banci danas kažu da je nekome sjelo,osoba je podigla novce i odmah zatvorila račun 😔 > S obzirom da se po tome vidi da je zloupotreba ići će postupak preko policije,sad mi preostaje samo čekati ,ali sve se bojim da ništa od svega toga 😞 Ne razumijem kako zlupotreba? Novac pravno nije ukraden, uplaćen je dobrovoljno s vaše strane. Razumijem da je na krivi račun, ali ako osoba kojoj su novci sjeli (na upit banke) isti ne želi vratiti - ne mora. Takve situacije se nažalost događaju, policija tu ne može ništa.
2021 03 09
Meni je tako netko krivo uplatio 36 000kn, nisam ni znala. Pozvana sam u banku gdje sam potpisala papire za povrat novca na račun iz kojeg je uplačen. E sad nije mi ni palo na pamet da majmuniram oko toga, pa ne znam kakva je procedura da nisam htjela vratit novac. Vjerujem da čete rješiti preko policije...vjerojatno i ta osoba mora imati nekakav dokaz za potraživanje novca.
2021 03 09
Imala sam jednom krivu uplatu i uredno vratila. Sve ovisi o osobi koja je dobila krivu uplatu.
2021 03 09
To što je odmah nakon dizanja love zatvoren račun - mislim da je više nego jasan pokazatelj u kom smjeru se stvari razvijaju >:( Poštena osoba ne bi zatvarala račun, očito ovdje postoji svijest i namjera... naravno, pravno gledano nije ukrala novac jer joj je dobrovoljno uplaćen, ali... ne bih voljela imati posla s takvim ljudima.
2021 03 12
> AnaH29: > U banci danas kažu da je nekome sjelo,osoba je podigla novce i odmah zatvorila račun 😔 > S obzirom da se po tome vidi da je zloupotreba ići će postupak preko policije,sad mi preostaje samo čekati ,ali sve se bojim da ništa od svega toga 😞 Javili ste banci da ste greškom uplatili na krivi račun, a osoba nakon što je podigla zatvori račun. Bojim se da će veselje kratko trajati, a nisu niti sankcije isključene.
2021 03 13
Za sve koji kažu da je pravno sve u redu i da si je sama kriva, nije istina. Ovo je stjecanje bez osnove. Upravo sam se nedavno susrela sa tužbom gdje osoba traži povrat krivo uplaćenog novca jer joj druga strana nije htjela dobrovoljno vratiti.
2021 04 12
> DumaBoden: > Za sve koji kažu da je pravno sve u redu i da si je sama kriva, nije istina. Ovo je stjecanje bez osnove. > Upravo sam se nedavno susrela sa tužbom gdje osoba traži povrat krivo uplaćenog novca jer joj druga strana nije htjela dobrovoljno vratiti. Točno!
2021 04 12