Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Ponovna upotreba nekih stvari u kućanstvu

Pozdrav Nadam se da će Vam biti zanimljiva Na koji način smanjiti količinu otpada u kućanstvu? Da li nalazite stvarima koje jednom upotrijebite drugu upotrebu ili ih bacate? Npr. vrećice od čaja mogu koristiti za čuvanje sjemena,čašice od jogurta i sl za sijanje, plastične jednokratne vrećice od kruha, peciva za smrzavanje, kutije od Tiska za slanje paketa poštom Imate li još ideja?
2021 03 25
Pozdrav! Ja vrećice koristim više puta, kutije od Tiska ili bilo koje druge pretvorim u ukrasne kutije za spremanje knjiga i sitnica, tegle od kave ili nečega mi postaju spremište za začine. Kutije od keksa (danish butter) limene okrugle sam isto ukrasila i to su kutije za nakit.
2021 03 25
pozdrav! ja odvajam smece, plastika u plastiku, staklo u staklo, papir u papir. Korice od narance, banane, krumipra, mrkve... zakopavam u vrtu (obogacujem tlo, a rjesavam se "smeca"). Odlazim u reciklazna dvorišta i nosim odjeću i obucu koja nije za prodaju, ni za poklon niti uporabu. Kartone, vezice, ukrasne papire skupljam za likovni i kreativnost. U zadnje vrijeme ne uzimam plasticne vrecice u trgovini, već visekratne pamucne. Ali daaa...jos je uvijek previše smeca.. :)
2021 03 25
Dok idem ciljano u trgovinu kupiti voće, povrće, uzmem vrećicu u kojoj sam već prije kupila voće i povrće. U zadnje vrijeme ,dok kupujem banane, ni ne stavim ih u vrećicu, npr. u Konzumu ( u nekim trgovinama baš traže da se vagne i nalijepi naljepnica, ali i tu možete prelijepiti naljepnicu ili okrenuti na drugu stranu i zalijepiti)
2021 03 25
I najviše me muči dok moram bacati hranu koju ne uspijemo pojesti, npr.ostatke s tanjura ili ostatke sirovog masnog mesa ili kosti koji se odrežu prije kuhanja
2021 03 25
Recikliram smeće papir, plastika, staklo, metal, imamo u zgradi za sve, s tim da nažalost onda to reciklirano i dalje nema za sve načine prerade pa će dio otići na spaljivanje nakon što ga oni razvrstaju... Kada kupujem trudim se imati plastičnu višekratnu vrećicu, onu što se može uzeti za 5kn, voće cijenu od vage isto nalijepim direkt na tu vrećicu Ne kupujem previše prerađene hrane, pogotovo mliječnih i mesnih to ništa Trudim se u zadnjih pola godine ne kupovati novu robu osim ako mi baš ne treba ili ju duže želim, tj fast fashion, kupovala bih i više ovdje da sam imala boljih iskustava kao kupac, znam na ebayu bidati na vintage-second hand, iako se dosta skupo prođe radi poštarine Kozmetiku isto, to mi je malo teže, a i hrpu toga dobijem od sestrične koja se time bavi, doslovno po 3 kutije za blagdane pa eto, poklonim, možda ću i probati prodati Trudim se ne bacati stvari, npr krečila sam i dobro očistila sve, makar se radi o jeftinijim stvarima, mrežica za bojanje, kanta, itd da ne bacam i kupujem novo Staklenke isto koristim za začine, brašna, muesli ili proslijedim za pekmeze, zimnice ili članu obitelji za med. Ostatke od sirovog mesa i kosti možete smrznuti i iskoristiti za juhu/temeljac :) Kada imam vremena onda više sama, kada ne onda ipak kupim, bilo bi dobro da imamo održivije sustave za to sve i da lijepo dođeš u trgovinu gdje je većina u staklenkama, ali za sada ovako.
2021 03 25
Trudim se odvajati smece, boce vracam, baterije i staklo odvajam. Kupujem razgradive vrecice, visekratne i sl..ali dobila sam info da se i dalje sve odlaze na istom deponiju..tako da hm. Ne znam je li to tocno. Ali kako god smeca ima previse.. I dalje imam puno plastike i svega, sve sto kupimo je u plasticnoj ambalazi..
2021 03 25
> iskrica83: > I najviše me muči dok moram bacati hranu koju ne uspijemo pojesti, npr.ostatke s tanjura ili ostatke sirovog masnog mesa ili kosti koji se odrežu prije kuhanja Za to je imam mačke. :P
2021 03 25