Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Urasle dlake

Pozdrav, postavljam ovu temu iako nešto slično već postoji ali nažalost se nisam našla u tome. Moj problem su urasle dlake kojih je najviše na potkoljenicama ( cca 40% naspram ostalih dlaka). Imam dvije vrste uraslih dlaka,one koje se ugnoje ispod kože ( njih je manje i ne brinu me toliko) i one koje rastu na površini kože ali su i dalje urasle odnosno dlaka ne izbije van- ONE SU MOJ PROBLEM. Probala sam kućne pilinge ( sol, palenta, šećer, med, ulje) u svim mogućim mješavinama i kombinacijama i nisam oduševljena, malo mi se popravi stanje ali baš malo. Te dlake ne znam kako izvaditi pa ih dignem na površinu sa sterilnom iglom, no nakon tog mi znaju ostati oziljci i onda sam na kraju puna krasta.Godinama sam depilirala noge s epilatorom i svjesna sam da je to uzrok oslabljenih dlačica koje urastaju. Nakon toga počela sam brijati s britvicom- stanje se malo popravilo ali dlake bi mi opet urastale u velikoj količini. S obzirom da mi je preko ljeta zamorno brijati dlake britvicom svaki drugi dan, krenula sam na depilacije šećernom pastom i voskom. Dešava se opet isto- uraslih milijun + zagnojenih uraslih. S obzirom da je ljeto opet sam se vratila epilatoru da sam barem na neko vrijeme bez brijanja britvicom, pa sam danas sam 1. put nakon depilacije epilatorom našpricala s Octeni septom što mislim da je dobra stvar za usrale zagnojene dlake ali ne vjerujem da cu time riješiti "klasične" urasle dlake. Ideju sam našla na forumu. Čula sam za razne kreme protiv uraslih dlaka pa me zanima je li tko koristio i ako je kakva su vam iskustva? Ima li netko problema s tolikom količinom uraslih dlaka kao i ja i kako to rješava? Hvala :)
2021 07 29
Pozdrav, i suosjećam s Vama.. nekih 10 god sam muku mučila s istim.. zadnje dvije god sam tako sretna jer koristim IPL.. 🥰🥰🥰🥰 moj veliki problem se riješio jedino s tim. Isto sam sve radila kao i Vi, doslovno, ali one su i dalje urastale, a ožiljaka svake godine sve više.. sad sam se i njih riješila a i dlaka Tako da nažalost možda je skuplje malo ali se definitivno isplati. Drugog rješenja nema, nažalost, jer sam sve probala. Krema na koju mislite je SVR nekih 4 sam potrošila. Ali nije pomoglo, bila sam uporna u svemu što sam pročitala da bi moglo pomoći. Išla kod dermatologa više puta, probala sam razne kreme, na kraju je rekao da imam "takvu kožu" 🤯🤯🤣 , 🤣 nek još probam poslije brijanja muški after shave ma noge.. jedino mu to kao pada na pamet..😂😂
2021 07 29
Naravno ni to nije pomoglo... Onda sam odlučila kupiti IPL.. i otada.. moj život se doslovno promijenio.. 🥰🥰 Tako da toplo preporučam. sretno 😊😊
2021 07 29
Zahvaljujem na otvorenoj temi i pratim 🙂 Nažalost, također sam sve probala što sam čula da bi moglo pomoći i ništa nije uspjelo, a ni odlazak dermatologu nije polučio rezultate. Imam osjetljivu kožu koja pocrveni od doslovno svega, ni vosak ni žileti nisu mi dobar izbor pa ja još uvijek koristim epilator 🙁 Moj najveći problem su ožiljci na potkoljenicama jer sam ja urasle dlačice "kopala" i vadila pincetom. Ako netko ima bilo kakav savjet kako makar smanjiti vidljivost ožiljaka, bila bih jako zahvalna!
2021 07 29
Nemam neki veliki problem s uraslum dlakama, tu i tamo koja, ali ja uvijek poslije depilacije epilatorom prodem blazinicom natopljenom u klindamicin losion. On se inače daje za prištiće, sadrži alkohol i antibiotik i meni funkcionira. Ako bi mi se neka dlaka baš upalila dva tri dana nanesem sa štapićem za uši losion ciljano baš na to mjesto i upala nestane a dlaka se pojavi na površini. Losion je na recept, mislim da ga doktor opće prakse može dati bez dermatologa.
2021 07 29
Probajte suho četkanje tijela! Koristim epilator i nemam problema s urastanjem dlaka, vjerujem da je zbog toga. A i super je za cirkulaciju
2021 07 30
> Nina87t: > Naravno ni to nije pomoglo... > Onda sam odlučila kupiti IPL.. i otada.. moj život se doslovno promijenio.. 🥰🥰 > Tako da toplo preporučam. sretno 😊😊 Hvala vam na savjetu. O aparaticu sam razmisljala i voljela bih uloziti novce u tu divnu stvarcicu ali trenutno planiram trudnocu pa mi se bas ne isplati kupovati aparatic bar jos neko vrijeme ali hvalaaa :) P.S. Koliko mi je zao toliko mi je ipak malo laknulo da nisam jedina
2021 07 30
> sim3sim3: > Probajte suho četkanje tijela! Koristim epilator i nemam problema s urastanjem dlaka, vjerujem da je zbog toga. > A i super je za cirkulaciju Bas cu probati, hvala Vam :)
2021 07 30
samo da se nadovežem i ja sam se riješila problema uraslih dlaka nakon kupnje IPL aparata. Prije toga sam imala doslovno rane kada bi se urasle i upalile - pa onda čeprkaj sa iglom, dezinficiraj i sl. cirkus ,:) mislim da nisam imala niti jednu otkad koristim IPL :)
2021 07 30
> PretrpaniOrmar: > samo da se nadovežem i ja sam se riješila problema uraslih dlaka nakon kupnje IPL aparata. Prije toga sam imala doslovno rane kada bi se urasle i upalile - pa onda čeprkaj sa iglom, dezinficiraj i sl. cirkus ,:) > mislim da nisam imala niti jednu otkad koristim IPL :) Imam pitanje: trebali ste se obrijati sa bi blicali...a sta s onim dlaka koje su bile urasle? Jeste li ih vadili iglom? Ako da, sta bi se desilo ako su ostali oziljci a vi ste morali blicati?
2021 07 30
> karla2804: > > PretrpaniOrmar: > > samo da se nadovežem i ja sam se riješila problema uraslih dlaka nakon kupnje IPL aparata. Prije toga sam imala doslovno rane kada bi se urasle i upalile - pa onda čeprkaj sa iglom, dezinficiraj i sl. cirkus ,:) > > mislim da nisam imala niti jednu otkad koristim IPL :) > Imam pitanje: trebali ste se obrijati sa bi blicali...a sta s onim dlaka koje su bile urasle? Jeste li ih vadili iglom? Ako da, sta bi se desilo ako su ostali oziljci a vi ste morali blicati? dlake koje su urasle sam vadila iglom i pincetom i normalno blicala preko tog područja. Puno bolje djeluje ako su dlake obrijane ali može se i preko dlake blicati - onda je stroj sprži pa kad slijedeći put počne rasti samo je obrijem prije novog ciklusa blicanja. uraslu dlaku nisam vidjela godinama a blicam sve - lice, ruke, noge, bikini zonu i pazuhe....milina :") iako sam u zadnje vrijeme malo zapostavila blicanje, recimo ovako - prije sam izgledala kao jeti, a danas sam izbrojala 14 dlaka na lijevoj nozi :') nakon što se nisam brijala mjesec i pol :')
2021 07 30
imate dosta tema o IPL uređajima ovdje na forumu pa kad stignete malo baciet oko, nadam se da će vam pomoći :") sretno i vjerujte, ima lijeka i za urasle dlačice
2021 07 30
Namazati hidrogen peroksid nakon depilacije. Ima u ljekarni za 10 kn ga kupiti
2021 07 31
Ja sam imala takve potkoljenice da su me ljudi znali pitati dali sam bila u minskom polju, jos sam stalno kopala po tome i dan danas imam oziljke, ali sam se vrlo jednostavno rijesila toga. Kriv je bio aparat za depilaciju, jer on potrga dlaku koja nemoze vise narasti van koze, pa urasta pod kozu, jos k tome suha koza koju nikako nisam mogla hidratizirati. Znaci u jesen sam prestala cupati dlake, samo sam ih brijala masinicom, ALI BEZ IZBRIJAVANJA, tako da ne urastaju, koristila sam medicinske kreme na bazi salicilne kiseline i uree,sve se pocistilo i u proljexe sam pocela cupati sa Ljepljivim trakama, Čupkom, i vise nisu urastale. Mislim da je problem u losim aparaticima zbog kojih dlaka pukne i u suhoj tvrdoj kozi pa dlaka nemoze probit kozu i narasti. Povremeno pocupam aparaticem, ali vecinom trakicama.
2021 09 02