Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Pomoć u vezi zdravstvenog osiguranja

Poštovane korisnice, Trebala bih vaš savjet, iskustvo... Riječ je o jednom mladom momku koji je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu. Momak se dobro oporavlja no budući da nije imao zdravstveno osiguranje, sada mora podmiriti račun. Riječ je o 9500kn. Momak je radio, po otkazu ugovora nije se na vrijeme prijavio u HZZO. Trenutno je bez posla. Pomoć je potražio u Centru za socijalnu skrb no ne zadovoljava uvjete. Da li se je netko od Vas susreo sa istom ili sličnom situacijom, gdje bi mogao pozražiti pomoć? Ako netko radi na HZZO, da li postoji neka 'caka' po kojoj bi mogao to retrogradno riješiti? Ili možda neka udruga??
prije 8 dana, 15:09
Iskreno, sanse da postoji neka caka je jako mala. Prosle godine mi se slicna situacija dogodila, naime tri šava na ruci sam platila 860 kn. Također se nisam se prijavila na HZZO nakom prekida radnog odnosa. 😬
prije 8 dana, 15:28
iskreno ne postoji, ima 2 opcije koliko ja znam zaposliti se ili se ozeniti pa ga zena prijavi preko sebe (prijava preko bracnog druga). druge nema. A oni ce se svakako naplatiti ovrhom.
prije 8 dana, 17:30
Moj sin se nakon diplome i prestanka studentskih prava nije u roku prijavio na zdravstveno u 10.mjesecu nego se sjetio u sijecnju da bi se mozda trebao prijaviti🤦‍♀️. Naravno da su ga cudno gledali i s pravom pitali gdje je bio do sad ali smo to uspjeli rijesiti tako da smo platili retrogradno 3 mjeseca po 570 kn i nastavili placati 570 kn mjesecno dok se nije zaposlio.
prije 8 dana, 20:47
Ne znam jel ovo ista pomaže. Meni svojedobno jest.🤷🏻‍♀️ http://www.forum.hr/showpost.php?p=29270082&postcount=13
prije 7 dana, 00:55
Zahvaljujem na odgovorima!
prije 7 dana, 09:11
> littleana: > Poštovane korisnice, > Trebala bih vaš savjet, iskustvo... > Riječ je o jednom mladom momku koji je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu. Momak se dobro oporavlja no budući da nije imao zdravstveno osiguranje, sada mora podmiriti račun. > Riječ je o 9500kn. Momak je radio, po otkazu ugovora nije se na vrijeme prijavio u HZZO. > Trenutno je bez posla. Pomoć je potražio u Centru za socijalnu skrb no ne zadovoljava uvjete. > Da li se je netko od Vas susreo sa istom ili sličnom situacijom, gdje bi mogao pozražiti pomoć? > Ako netko radi na HZZO, da li postoji neka 'caka' po kojoj bi mogao to retrogradno riješiti? > Ili možda neka udruga?? Morat će to platiti, jer nije imao zdravstveno.
prije 6 dana, 19:28
> littleana: > Poštovane korisnice, > Trebala bih vaš savjet, iskustvo... > Riječ je o jednom mladom momku koji je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu. Momak se dobro oporavlja no budući da nije imao zdravstveno osiguranje, sada mora podmiriti račun. > Riječ je o 9500kn. Momak je radio, po otkazu ugovora nije se na vrijeme prijavio u HZZO. > Trenutno je bez posla. Pomoć je potražio u Centru za socijalnu skrb no ne zadovoljava uvjete. > Da li se je netko od Vas susreo sa istom ili sličnom situacijom, gdje bi mogao pozražiti pomoć? > Ako netko radi na HZZO, da li postoji neka 'caka' po kojoj bi mogao to retrogradno riješiti? > Ili možda neka udruga?? Pokušajte naći bilo koga , da ga prijavi da radi kao npr. kućni pomoćnik ili domar , privatno , 8 ne može kod roditelja , eventualno sestra ako ima drugo prezime ili netko tko nije u zajedničkom kućanstvu sa njim ) ako se nešto malo i plati , za 1 mjesec sitni iznos za osigzranje , posuditi barem za to. A kada ga netko prijavi privatno da radi za njega , imati će zdr,osig. Odmah neka uplati i za dopunsko ., za svaki sličaj . Tada pitati da li može unatrag platiti dopunsko , za period kada je bio u bolnici pa sve do dana kada je novo prijavljen . Mislim da je 1 mjesec a možda i malo više , uvijet da mora proći tako prijavljen . Nakon tog vremena , odjavi ga osoba koja ga je prijavila kod sebe da radi i tada ima rok neki kratki i neka se odmah prijavi u tom roku i imati će svoje zdr.osig. bez obzira što više ne radi . Važan je taj vremenski rok ponovne prijave na samoga sebe . Čak i da ne uspije naknadno taj veliki račun podmiriti , u najgorem slučaju će mu doći ovrha . Imala sam takvu situaciju , u užoj obitelji , nitko nije ni htio reći što da napravimo , nego jedna dobra duša je čula sa strane da sam već bila očajna i šapnula mi ovo što sada vama predlažem i hvala joj iz dubine duše . Danima sam išla od ureda do ureda i po zgradama najgore ustanove u svemiru hzzo. Sretno !
prije 4 dana, 20:21
I još nešto , u bolnici se može u Pravnoj službi dogovoriti za plaćanje na rate , u Ri se moglo a pretpostavljam da može i sada još uvijek . Čak se plaća kod njih i ne treba poštarinu na uplatnice . Ako ste mu prijateljica , možda mu vi možete uskočit za prijavu da radi kod vas . Sjetite se svih ljudi koje znate , u nevolji treba potražiti pomoć . Lp.
prije 4 dana, 20:25