Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

POMOĆ - SAVJETI - BILO ŠTO

Pozdrav, curke :) Opisat ću vam svoju situaciju i svoj cilj. Totalno sam pogubljena što se tiče svega što bih trebala napraviti, i značit će mi savjeti raznih ljudi. Unaprijed se svima zahvaljujem! Dakle, ovako... Završila sam trogodišnju školu, usmjerenje kuhar - 2013.godine. U to doba bila sam totalni zaljubljenik u gastronomiju i radila sam kao kuhar po restoranima, hotelima. Situacija se kasnije promijenila, ali ja sam odgađala nešto konkretno napraviti. Uskoro punim 27 godina (u veljači) i u zadnje vrijeme više ne želim da je ovako već želim se dalje obrazovati. Cilj mi je postati tj., obrazovati se da mogu biti knjigovođa. To me i prije zanimalo jer mi takvo zanimanje odgovara, volim organizaciju, brojke - ali sam kao mlađa bila pod drugim utjecajima i to sam zanemarila. Sad, ja stvarno ne znam što bih trebala napraviti. Koliko znam, za upis na faks ili višu školu u polju ekonomije - trebam imati maturu. A isto tako, znam da postoje i prekvalifikacije na pučkim učilištima pomoću kojih mogu završiti taj 4.razred i to čak u smjeru koji odgovara toj branši. Mislim da razni tečajevi nisu nešto što je idealna opcija. Htjela bih se konkretnije obrazovati, ali ne baš fakultet jer u mojim godinama i prilikama (živim sama kao podstanar i moram i raditi, radim) bolja opcija viša škola.
prije 9 dana, 10:14
Nisam sigurna ni kakav status bih imala i u kakvoj poziciji bila s tom prekvalifikacijom u smislu nekakvog zaposlenja u toj struci, knjigobodstvo i racunovodstvo... Isto tako, htjela bih to odraditi sto bolje, imam i decka koji jos studira (mladji je od mene) i htjela bih da se zavrsetak obrazovanja nekako zavrsi u skladu s njegovim kako bismo mogli idealno planirati budućnost o kojoj pričamo. Molim vas, bez ruganja. Svaka riječ pomoći i savjeta puno bi mi značila. Zanima me što bih uopce trebala napraviti te koje su opcije najcjenjenije pri zaposlenju - sto je dovoljan stupanj obrazovanja za biti knjigovodja, a sto biste mi savjetovali da putem nadogradjujem. Ne znam odakle vise poceti...
prije 9 dana, 10:14
Vidi prvo ima li ekonomska škola u tvom gradu večernju školu. Dakle, završi 4.razred ekonomija ili komercijalist. Nakon toga možeš na faks za računovodstvo, prvostupnik. Postoje i privatna učilišta gdje vjerujem možeš studirati i raditi. Svaka čast na želji i volji za daljnje obrazovanje. Ne znam tko bi se smijao tvojoj želji, samo hrabro dalje.
prije 9 dana, 16:47
Samo naprijed, dok ste mladi. VeraM36 vam je dala odličan savjet. <3
prije 9 dana, 16:54
O obrazovanju odraslih može se naći na stranicama Agencije za obrazovanje odraslih https://www.asoo.hr. Prvo morate završiti četvrti razred,obično tu nude komercijalnu da bude četvrti stupanj.Onda položiti državnu maturu,odnosno nacionalne ispite.Državna matura je uvjet za sve koji su završili školu poslije 2010. od kada je uvedena.Hrvatski jezik,matematika i Engleski jezik,a razinu A ili B odabirete prema uvjetima na učilištu koje želite upisati.Krenite redom,najprije četvrti razred i matura.Sretno :)
prije 9 dana, 18:03
Hvala puno, cure :) Upisala sam na puckom ucilistu prekvalifikaciju za upravnog referenta. Program ukljucuje nastavni sadrzaj za upravnog referenta, ekonomista. To ce mi biti kao 4.razred, svjedodzba koju dobijem po zavrsetku pa cu uspjeti vjerojatno prijaviti maturu na jesenski rok iduce godine. Zatim faks.
prije 3 dana, 12:51