Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Kako smršavjeti nakon poroda

Pozz Imam oko 20 kg viška i rodila sam prije 5 mj. Kako smršavjeti? Ima li šanse za pola godine izgubiti te kg? Molim Vas samo provjerene savjete.
2022 05 26
Ima šanse- ne znam baš za 6 mjeseci, realnije možda za 9. Izbaciti bijelo brašno i sve što je s njim rađeno, izbaciti slatkiše i šećere te sokove i šetati i kretati se svaki dan. Kad uhvati želja za slatkim- zasladit se medom, datuljama, suhim voćem i sl. Obroci bazirani -povrće i meso. Dosta voća. Puno manjih obroka. To je doduše sve već poznato i nije neka mudrost a dolazi naravno kad se napravi klik u glavi i posloži, odatle sve kreće inače ništa. U pola godine sam uspjela tako 15 kg izgubit. Nisam vježbala jel vježbanje ne volim (naravno da bi bilo dobro i poželjno) ali sam skoro svaki dan 35-40 min brzo hodala.
2022 05 27
Ja sam krenula mršaviti 6-7 mjeseci nakon poroda. Izgubila sam 15 kila u godinu dana i još 5 kroz par idućih mjeseci. Vježbala sam malo, nekoliko puta tjedno po 10-20 minuta, uglavnom vježbe za trbuh. U potpunosti sam izbacila sokove. Ostale hrane nisam se odricala, ali sam slatkiše drastično smanjila. S vremenom sam malo pomalo smanjivala porcije i produživala vrijeme između obroka. E ali, šetala sam. Puno, puno, puno. Oko sat, češće 2 sata dnevno (ne odjednom, malo ujutro, malo navečer) brzim tempom. Frendica koja je rodila u isto vrijeme, a nije se toliko kretala, možda je više pazila na prehranu, također je u isto vrijeme počela mršaviti. Tako da treba tijelu dati vremena, ne može na silu i odmah.. mada i meni se plakalo kad sam vidjela da ne ide pa ne ide i ne ide.. a onda je krenulo. I sad sam si sva zgodna (osim što gubitak 20 kila ima loš efekt na sise :D )
2022 05 27
Kalorijski deficit + trening kad liječnik da zeleno svijetlo Ovi svi gore savjeti su ok, ali odnose se na zdrave prehrambene navike, a da bi gubili kile ključno je da potrošite više nego što pojedete, tu je sva (provjerena) mudrost Moguće je, ali ako dojite nemojte naglo gubiti kilograme jer može doći do prijelaza štetnih tvari nagomilanih u masnim stanicama putem krvotoka u majčino mlijeko
2022 05 27
> BiggieS: > Kalorijski deficit + trening kad liječnik da zeleno svijetlo > Ovi svi gore savjeti su ok, ali odnose se na zdrave prehrambene navike, a da bi gubili kile ključno je da potrošite više nego što pojedete, tu je sva (provjerena) mudrost > Moguće je, ali ako dojite nemojte naglo gubiti kilograme jer može doći do prijelaza štetnih tvari nagomilanih u masnim stanicama putem krvotoka u majčino mlijeko Jedini pametan i ispravan odgovor. Kalorijski deficit i nista drugo. Ja zbog zdravstvenog stanja ne smijem vjezbati i jos imam usporenu stitnjacu i Hashimoto i nakon poroda kroz godinu dana sam izgubila 7 kg (sa 59 kg na 52 kg) i dostigla svoj cilj. Ok, meni je od trudnoce ostalo samo 2 kg, ovaj ostali "visak" sam imala i prije trudnoce.
2022 05 28
U trudnoći sam dobila 35kg i pošto sam dojila nisam gledala da sam u deficitu i da nešto ne jedem. Jednostavno samo ne pretjerivati i jest koliko je potrebno. 15 kg mi je ostalo kad sam krenula radit znači nakon godine dana i na poslu je i to otišlo. Nemojte se previše opterećivati još, samo pokušajte više kretanja. I naravno sretno 😊😊
2022 05 28
Lp Drage moje bucke 😀 Samo polako, pa niste se niti udebljale za mjesec dana, trajalo je to malo duže 😀 Manje papati, više šetati 😀 Smanjite slatko, kruh, tjestenine a povećajte unos voća i povrća i u šetnju 🥳 Glavu gore, imajte strpljenja i vjere u sebe 😀 Vi to možete ☺️ Rezultati sigurno neće izostati
2022 05 29
Proslo je tek 5mj. Pusti tijelo da dodje na svoje. Nakon toga fizijatar i pregled. Vecina zena ima dijastazu (ja sam imala nisam ni znala sto je) i na svoju ruku krene vjezbati. Pa se razocara..jer dijastaza izgleda kao da jos imas trudnicki trbuscic i djaba sto kile idu dolje... Ako je sve ok onda krenes samo jako..kalorijski deficit (google majka) i aktivnost (vjezbe, role, bicikl,ples). Ali nadji motivaciju i kad krenes nema stajanja. Bude tesko ali cim prve rezultate primjetis onda dobijes elana i volje za joss 🥰
2022 06 01
Ako dojiš, čekaj da se beba skine sa sise. Naravno ne pretjerivati s hranom i slatkim, nego lagano i raznoliko. Ali bitno je da bebi ne fali. Jer sve svoje kalorije za rast dobiva od tebe.
2022 06 07
Ja sam smršavila 16 kg u 3 mjeseca,ali ne nakon poroda, svejedno ću napisati svoje iskustvo. Jela sam meso ( piletina, puretina, svinjski but- bez imalo masnoga), ribu i povrće. Izbacila sam slatko, gazirano općenito ne pijem ali svakako ni to se ne smije. I uživala sam u ovom razdoblju gdje ima jagoda, trešnji, lubenica koje su mi bile na neki način zamjena za slatko. Svakako do 2 litre vode piti, je malo gadno u početku ali tjerala sam se jer stvarno pomaže i doslovno sam se riješila celulita. Vrlo je rigorozno, pa naravno da ne moraš sve poštivati, moj savjet: nikako ne miješati bjelančevine i ugljikohidrate. I laganini bude otišlo. Sretno! :) Slobodno se javi ako te šta još zanima.
2022 06 14
> SanctaClarita: > Ja sam smršavila 16 kg u 3 mjeseca,ali ne nakon poroda, svejedno ću napisati svoje iskustvo. > Jela sam meso ( piletina, puretina, svinjski but- bez imalo masnoga), ribu i povrće. Izbacila sam slatko, gazirano općenito ne pijem ali svakako ni to se ne smije. I uživala sam u ovom razdoblju gdje ima jagoda, trešnji, lubenica koje su mi bile na neki način zamjena za slatko. Svakako do 2 litre vode piti, je malo gadno u početku ali tjerala sam se jer stvarno pomaže i doslovno sam se riješila celulita. > Vrlo je rigorozno, pa naravno da ne moraš sve poštivati, moj savjet: nikako ne miješati bjelančevine i ugljikohidrate. I laganini bude otišlo. Sretno! :) Slobodno se javi ako te šta još zanima. Poz, mene zanimaju količine i primjer jelovnika. Ja mogu pojesti količinski punoiako zdravo i pametno jedem. Krečem se puno i previše. Ja bi smršavila 6-7 kg. Ja recimo kad piše lubenica nemam mjeru, pojela bi tonu. Slobodno podijeli iskustva.
2022 06 15
> Poz, mene zanimaju količine i primjer jelovnika. > Ja mogu pojesti količinski punoiako zdravo i pametno jedem. Krečem se puno i previše. Ja bi smršavila 6-7 kg. Ja recimo kad piše lubenica nemam mjeru, pojela bi tonu. > Slobodno podijeli iskustva. Evo npr: Doručak zobena kaša sa 2 dcl mlijeka i bobičastim voćem. Neki čak mogu i sa vodom pojesti, ali meni nije fino. Za ručak meso i prilog povrće, mesa sam u početku jela čak 3 komada ,cca 40 deka, kasnije kad se želudac privikne smanji se apetit, pa dva kom mesa budu dosta. Također su zdrava i pileća jetrica (ako voliš) i pureće mljeveno meso. Kus kus je isto super sa zelenom salatom, naribanom mrkvom i može se par pistacija staviti. Što se tiče lubenice, ma daj si gušta, i tako je kratko jedemo,nema smisla se ograničavati,plus je što je puna vode.
2022 06 15
Tablete za mršavljenje - euhealth24.com/hr/drug/xenical-generic Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.
2022 06 23
Curke, moram s Vama podijeliti genijalno otkriće! Naime, otkad sam rodila (prvo, pa zatim i drugo) dijete - kako to obično biva - ponekad se dogodi da zapnem vremenom, proleti mi, pa kad napravim ručak klincima ili vratimo se s igrališta, nerijetko se dogodi da zaboravim na sebe u cijelom ovom raju zvanom majčinstvo - a to se odrazi i na prehranu, pokoji preskočen obrok ili pak onaj " s nogu". Ne, ne želim pričati o mršavljenju ili "čudotvornim" shakeovima, već spomenuti i na taj način olakšati drugima poneke lude situacije koje donosi odgajanje malih ljudi- pregenijalni Wellness nutrishakeovi u Oriflameovoj ponudi, koje sam počela piti kao uravnotežen, brz, zdrav i prefin snack koji u svom sastavu sadrži balansiranu nutritivnu vrijednost i veći udio proteina (idealan za mame kojima je balans u prehrani bitan, a ne treniraju aktivno stoga nemaju potrebu piti proteinske shakeove), a može se koristiti, osim putnog obroka nama letećim mamama kao dodatak i kad si radimo palačinke, kaše... - pijem ga svakodnevno, u onim kritičnim situacijama kad nemam vremena da se posvetim izradi obroka, a cijena mu je genijalna- paket je 299kn, što po obroku ispadne 14kn! Jeftinije nogo prosječni odlazak u pekaru + voćka, genijalnog okusa (čokolada! ❤️) Voljela bih spomenuti kako ne služe za mršavljenje niti su u pitanju takve spike, ali ukoliko je osobna želja gubitak kilograma, uz reguliranu pregranu, kalorijski deficit i shake kao snack rezultati su neizbježni (ne mršavi se od čudotvornih sastojaka već kad tijelo potroši više nego što unese, odnosno, kad je prisutan kalorijski deficit😊). Evo, nadam se da sam pomogla bar nekoj mami- otkad sam ga uvrstila kao međuobrok i dodatak obroku, imam više energije, ne gladujem jer zaboravim jesti😅💀 Ako si zainteresirana, trenutno se nudi i akcija od 20% pa paket ispadne još dostupniji a po obroku niti 11 kn, slobodno mi se javite❤️
2022 07 10
Dok dojite, nemojte mijenjati drastično navike, jer baš kao što je žena gore napisala, mogu nečistoće od čišćenja tijela završiti u Vašem mlijeku. Sad su Vam kile najmanji problem, dojite što duže možete. Neću Vam pametovati, do prije pola godine nisam ni ja znala ovakve stvari, imam 28 godina, nikad po bolnicama hodala, samo trudnoća i zubi i odjednom dobijem nekakav drek na stopalu koji je gadno svrbio i krenula sam istraživati o prehrani. Ne pušim cigarete, ne pijem alkohol, ne ispijam kavice, ništa živo, a razboljela sam se, očito sam nešto krivo radila, a to je tovarenje kruhom, krumpirom (škrob), mesom, šećerom i soli. Većinom. I naiđem na knjige profesora Arnolda Ehreta: Ljekovita hrana bez sluzavosti & Postom do zdravlja (imate ih u pdf na tražilici i na hrvatskom) gdje čovjek opisuje kako je sam sebe izliječio od teške bolesti bubrega drastičnom izmjenom prehrane i opisuje tamo kako pojedina prehrambena namirnica utječe na organizam. Ja sam u roku od mjesec dana izgubila 10 kilograma, bez pretjeranog vježbanja, ako se u to ne broji svakodnevno šetanje od-do vrtića/posla (pola sata u oba smjera) i ne sjedi se na poslu (skladište). Za početak izbacite SOL, naglo ćete izgubiti vodu iz tijela, tu već ode dosta kila dolje jer tijelo ne treba više da se bori protiv nje i lagani prelazak na slabije kuhanu hranu sa unosom zrelog voća i zelenolisnatog povrća. Ako trebam što posoliti, onda bacim curry na to, crvene paprike, bibera i slične jače začine. I to pokušam minimalno kuhati, mislim si uložiti u dobar blender. (+)
2022 07 17
1 2