Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Rosacea-preporuke,savjeti

Nedavno sam saznala da imam rosaceu.Dermatolog mi je prepisao rozamet kremu koju koristim navecer,a ujutro koristim triderm D.S.kremu.Zanima me dali vam je rozamet krema pomogla ? Svi savjeti u vezi rosace su dobrodosli😊hvala unaprijed
2022 07 02
Prema novim istraživanjima Soolantra krema je efikasnija, ali ne znam zašto je kod nas ne prepisuju. Od preparata preporučujem kreme bez parfema i eteričnih ulja tipa Avene tolerance extreme, Cerave kreme ili SVR sensifine AR (svaki mjesec znaju biti na popustu u nekoj online ljekarni), zatim umirujuće serume koji imaju u sastavu niacinamid, sladić ili centellu (Ordinary, Inkey List, Purito ili neki drugi korejski brend), a od Ordinaryja je dobra i azelaična kiselina kao završni korak samo za pojedine dijelove jer ima dosta silikona. Također, postoje i neki laserski tretmani za smanjenje crvenila, ali se moraju ponavljati. Čuvajte se direktnog sunca, a možete uzimati dodatni vitamin c i bioflavonoide koji služe za jačanje stijenki krvnih žila i kapilara (preporučam iherb). Razočaravajuće je što kod nas dermatolozi ne daju nikakve savjete za dodatnu njegu. A i pacijenti su različiti, nekome odgovara rozamet, a neke još više iritira.
2022 07 02
Meni rozamet nije ništa pomogao. Kako je gore već napisano Solantra na bazi ivermectina je puno efikasnija. Također je bitna hidratacija kože. Preporuča se azaleicna kiselina. Također jaki dobre rezultate imaju ljudi od Demoderm kreme.Malo proučite.
2022 07 04
Ovisi koliko je kriticno stanje koze. Ja sam otisla kod jedne doktorice koja mi je propisala da pijem caj svaki dan i neke tinkture. Povezano je nekada sa zelucem - mozete napraviti test na helikobakter. Nekada je kod zena povezano i s ciklusom. Pojedini hranh treba izbjegavati, narocito alkohol i zacinjenu hranu. Bitna je hidratacija i koristenje svega sto nema previse nepotrebnih sastojaka (alkohol npr koji isusuje, parfemi u kremama itd) Meni je eucerin linija za crvenilo super jer je njezno i zelene je boje i neutralizira crvenilo. I obavezno faktor visoki. Nema vise suncanja bez kape. Ako nemate pristice uz crvenilo mislim da je ok koristiti kreme koje smanjuju crvenilo i da su za osjetljivu kozu i to je to
2022 07 09
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/d6e4fb3e3bcfd2c09e45001d2743d528.jpg)
2022 07 09
Preporuka kreme: Uriage Roseliane 😊
2022 09 10
Ej da se nadovežem upravo ti bioflavonoidi te probiotici i prebiotici su meni pomogli i mineralni spf. Provjerena formula 👌 > ValerijaDM: > Prema novim istraživanjima Soolantra krema je efikasnija, ali ne znam zašto je kod nas ne prepisuju. Od preparata preporučujem kreme bez parfema i eteričnih ulja tipa Avene tolerance extreme, Cerave kreme ili SVR sensifine AR (svaki mjesec znaju biti na popustu u nekoj online ljekarni), zatim umirujuće serume koji imaju u sastavu niacinamid, sladić ili centellu (Ordinary, Inkey List, Purito ili neki drugi korejski brend), a od Ordinaryja je dobra i azelaična kiselina kao završni korak samo za pojedine dijelove jer ima dosta silikona. Također, postoje i neki laserski tretmani za smanjenje crvenila, ali se moraju ponavljati. Čuvajte se direktnog sunca, a možete uzimati dodatni vitamin c i bioflavonoide koji služe za jačanje stijenki krvnih žila i kapilara (preporučam iherb). Razočaravajuće je što kod nas dermatolozi ne daju nikakve savjete za dodatnu njegu. A i pacijenti su različiti, nekome odgovara rozamet, a neke još više iritira.
2022 10 01