Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Što učiniti?

Lijep pozdrav svima. Naime našla sam se u nezgodnoj situaciji pa me zanima vaše mišljenje. Oglasila sam tenisice i napisala sam da je gazište 25 cm, što bi odgovaralo broju 39. Javlja mi se gospođa i zanimaju je tenisice i objašnjava kako bi kupila tenisice za sina koji nosi 38, te sa mora razmisliti o kupnji. Javlja se da želi kupiti tenisice. Sve se dogovorimo i uplati mi novac. Jutros javlja kako su njenom sinu velike tenisice, kako sam je prevarila i da joj vratim novac. A u oglasu lijepo piše i veličina gazište. Inače nema povratnih informacija, nova je ovdje. Što da radim? Ne volim ovakve situacije i najradije bih joj vratila novac. Međutim, povratak tenisica ne želim plaćati jer se ne osjećam ‘’ krivom’’. Mislila sam pričekati da ih vrati pa da joj vratim novce jer me ovo baš stresira. Hvala na pomoći.
2023 12 04
Imate li još uvijek oglas u kojem je navedena dužina gazišta? Ako je tako, imate potpuno pravo pričekati da se tenisice vrate pa joj onda vratiti novac, tako da vi ne snosite troškove poštarine. Iako, primjećujem da mnogi ovdje imaju običaj obrisati oglas čim dogovore suradnju. Ne razumijem zbog čega, pa upravo u tu svrhu postoji oznaka PRODANO. U slučaju da kupac nešto reklamira, uvijek se može usporediti s informacijama iz oglasa, inače se sve skupa nepotrebno zakomplicira.
2023 12 04
Ovo su krpice, sama je kupila na rizik i ako joj ne odgovara neka proda dalje. Ne bih vraćala novac na vašem mjestu. Novac vraćam isključivo ako dođe do mog propusta u oglašavanju, ali ako je sve navedeno u oglasu i dobila je ono što je platila, nema povrata. I sama sam kupila više puta na rizik, nije mi odgovaralo i nisam nikad napala prodavačice zbog toga, čak sam im ostavila pozitivne recenzije i artikl oglasila dalje za prodaju.
2023 12 04
> NadaMihaljevic: > Imate li još uvijek oglas u kojem je navedena dužina gazišta? Ako je tako, imate potpuno pravo pričekati da se tenisice vrate pa joj onda vratiti novac, tako da vi ne snosite troškove poštarine. > Iako, primjećujem da mnogi ovdje imaju običaj obrisati oglas čim dogovore suradnju. Ne razumijem zbog čega, pa upravo u tu svrhu postoji oznaka PRODANO. U slučaju da kupac nešto reklamira, uvijek se može usporediti s informacijama iz oglasa, inače se sve skupa nepotrebno zakomplicira. https://mojekrpice.hr/items/zene/15274168/yeezy-frost
2023 12 04
Opisali ste artikl, kupac je kriv sto ga je kupio bez da je provjerio da li ce mu odgovarati. Za obucu je barem to jednostavno. I meni se dogodilo vise puta da mi tek kupljeni artikli nisu odgovarali i stavila sam ih dalje na prodaju.
2023 12 04
> XTina.: > > NadaMihaljevic: > > Imate li još uvijek oglas u kojem je navedena dužina gazišta? Ako je tako, imate potpuno pravo pričekati da se tenisice vrate pa joj onda vratiti novac, tako da vi ne snosite troškove poštarine. > > Iako, primjećujem da mnogi ovdje imaju običaj obrisati oglas čim dogovore suradnju. Ne razumijem zbog čega, pa upravo u tu svrhu postoji oznaka PRODANO. U slučaju da kupac nešto reklamira, uvijek se može usporediti s informacijama iz oglasa, inače se sve skupa nepotrebno zakomplicira. > https://mojekrpice.hr/items/zene/15274168/yeezy-frost U tom slučaju uopće nema vašeg propusta, niste dužni pristati na povrat. Ako kupac ima primjedbu samo na veličinu - a bila je jasno navedena - nema razloga da radite bilo kakve ustupke.
2023 12 04
Njezina je krivnja jer ste vi napisali da je za broj 39, prema tome ako joj sin nosi 38 mogla je očekivati da će biti prevelike ili bar provjeriti prvo gazište! Nemate razloga raditi povrat, ali ako odlučite da hoćete, bar nek vam prvo stignu tenisice nazad (poštarinu nek ona sama plati jer nije vaša greška) i onda joj vratite iznos samo za artikl. Čini mi se da je sve više onih koji računaju da će dobiti povrat novaca i da se prodavaču neće dati baviti povratom pa da će im ostati i artikl tako da ispada da su ga dobili...
2023 12 04
U pravu ste, hvala vam na razmjeni mišljenja. Ovdje sam da bih prodala i kupila pošteno, bez nekakvog stresa i gorčine. Pričekat ću da vrati tenisice, poštarinu neću plaćati, a i umanjit cu iznos za prvo slanje jer sam se sama ponudila da platim i dio poštarine.
2023 12 04
Hvala svima na savjetima i mišljenjima o situaciji. Svako dobro :)
2023 12 04
Iskreno nije mi to u redu , dobila je sve, doslovce gospođa je kupila tenisice na probu, što mi ovdje nije u redu, ispitaj sve ali nemožeš slati na probu i još k tome platiti poštarinu za nju. Jedino bih pristala da ona plati poštarinu, kad bi imali više informacija dogovora i razgovora mogli bi više i reći. Uvijek sam za kompromisno riješenje ali je ovo (čisto nepaše mi pa ti vratim o tvom trošku! nije u redu.) Ako griješim neka me netko ispravi, a Vi nemojte brisati artikl bar tako ja radim a i većina ovdje dok osoba ne preuzme i ne ostavi povratnu tek onda brišem i na sreću nemam problema. :D Nemojte dozvoliti baš da Vas netko vesla, jesmo za dogovor, jesmo za spiku , ali nismo za niske udarce. I ne štedite je već objavite u razgovor pa ćemo moći Vam više pomoći. Sretno neka nitko nikog ne iskorištava. :s
2023 12 04
Pa, sin će i tako narasti uskoro😁😁😁 Ni meni nejde u glavu kako žena nezna izmjeriti sinu stopalo ili njegove tenisice. Čini mi se da se možda sinu ne sviđaju pa nalazi razloge za povrat. Ja bih povrat napravila zbog mira, ali radije prije prodaje sve ispitam kupca tako da točno zna kaj kupuje da ne dođe do nesporazuma. Možda da se probate sporazumjeti da nije fer da vraća nešto sasvim ispravno oglašeno.
2023 12 04
To je iata situacija kao sto sam nedavno pisala da se meni dogodila. Ako cete pristati na povrat to ke vasa dobra volja, ja bih povrat novaca umanjila za postarinu koju ste prije platili, ovu ce itako ona olatiti kad vam ih bude slala. Naravno pricekati da dodju..
2023 12 04
Ne razumijem. Sin nosi broj 38, gospođa naruči tenisice broj 39 i onda se čudi što su mu velike? Vjerojatno bih postupila isto kao i vi, odnosno pristala na povrat o njenom trošku da izbjegnem konflikte, ali nažalost izgubljeno vrijeme za slanje i ponovno podizanje paketa ne možete nadoknaditi ni naplatiti.
2023 12 04
Ja sam nekoliko puta vraćala novce, iako se nisam smatrala krivom. U vašem slučaju vi niste krivi, sami odlučite.
2023 12 04
Ne bi joj vratila novac da sam na vašem mjestu, jer se sama fulala. Vi ste sve napisali, a ako ona ne zna izmjeriti, to je njena stvar. Neka proda dalje.
2023 12 05
1 2