Joj, kolika upozorenja za buttercream ,:) , pa riječ je o desertu, jede se malo i povremeno, neće joj ništa biti od jednog kolača tu i tamo. I maslac je zdrava namirnica (zar nije već razbijen mit o životinjskim masnoćama?), problem su zapravo šećer, ugljikohidrati i biljna ulja (posebno palmino ulje koje guraju u sve, repičino, sojino, suncokretovo...) u ljudskoj prehrani. Sjeća li se netko perioda kad su propagirali margarin kao zdravu zamjenu za maslac? Sad su ušutili nešto. U receptima za low carb i keto deserte često se koristi baš buttercream, a umjesto šećera se stavlja npr. stevija ili ksilitol. Ako ne volite okus maslaca u desertima možete koristiti krem sir za frosting, najbolje neki bez dodane soli, ali mislim da takvog nema na našem tržištu.
Kad već pričamo što je zdravo, a što ne u desertima, jeste li čuli za problem sa crnom čokoladom i kakao prahom? Gotovo uvijek sadržavaju tragove teških metala. Primjerice, Consumer Reports je ispitao 28 čokolada (Lindt je među njima) i u svakoj su pronađeni tragovi olova i kadmija, negdje više, negdje manje, čak i u organskim čokoladama. Neki proizvođači su završili i na sudu, ali pravdaju se da je sve unutar granica. No, čak i da je niska razina, problem je opet kumulativan učinak, ako se tamna čokolada ili kakao redovno konzumiraju.
Joj, kolika upozorenja za buttercream ,:) , pa riječ je o desertu, jede se malo i povremeno, neće joj ništa biti od jednog kolača tu i tamo. I maslac je zdrava namirnica (zar nije već razbijen mit o životinjskim masnoćama?), problem su zapravo šećer, ugljikohidrati i biljna ulja (posebno palmino ulje koje guraju u sve, repičino, sojino, suncokretovo...) u ljudskoj prehrani. Sjeća li se netko perioda kad su propagirali margarin kao zdravu zamjenu za maslac? Sad su ušutili nešto. U receptima za low carb i keto deserte često se koristi baš buttercream, a umjesto šećera se stavlja npr. stevija ili ksilitol. Ako ne volite okus maslaca u desertima možete koristiti krem sir za frosting, najbolje neki bez dodane soli, ali mislim da takvog nema na našem tržištu.
Kad već pričamo što je zdravo, a što ne u desertima, jeste li čuli za problem sa crnom čokoladom i kakao prahom? Gotovo uvijek sadržavaju tragove teških metala. Primjerice, Consumer Reports je ispitao 28 čokolada (Lindt je među njima) i u svakoj su pronađeni tragovi olova i kadmija, negdje više, negdje manje, čak i u organskim čokoladama. Neki proizvođači su završili i na sudu, ali pravdaju se da je sve unutar granica. No, čak i da je niska razina, problem je opet kumulativan učinak, ako se tamna čokolada ili kakao redovno konzumiraju.