Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Bizarna situacija na Vintedu

Ovaj post pišem s ciljem da se krpičarke koje prodaju na Vintedu zaštite od, najblaže rečeno, bizarne osobe s poremećajem. Dakle, prije nekih mjesec i pol kupac iz Poljske pod imenom estera178 kupila je od mene jednu majicu koju sam joj odmah poslala. Nakon što je majica stigla na adresu dotične ista je nije podizala, pa sam joj poslala poruku (iako znam da Vinted obavijesti kupca kada nešto stigne) da je majica stigla. Dotična nije odgovorila, nije preuzela robu i odjeća se meni vratila. Taj dan kad mi se majica vratila odmah sam je stavila ponovno na prodaju. Isti sekund evo opet estere178 i opet kupi tu majicu. Postavim joj pitanje u poruci zašto ranije nije preuzela, nema odgovora. Nekako sam iz svega toga zaključila da s tom osobom nešto nije u redu, pa sam otkazala prodaju a dotičnu blokirala. Naravno, Vinted me odmah upozorio da ako ponovo otkažem nekome prodaju slijedi mi negativna ocjena. Toliko o zaštiti prodavatelja na toj platformi.
2024 12 30
E sad slijedi vrhunac. Par minuta nakon blokiranja estere178, ponovno netko kupuje istu majicu. Ovaj put to je kupac judith5577, i obzirom da se stvarno ne radi ni o kakvoj ekstra brendiranoj majici bilo mi je čudno da je u svega par minuta tolika jagma za njom. Pogledam na podatke o judith5577 - ista adresa dostave kao i kod estere178. Tu mi je pao mrak na oči, ali nisam ništa mogla učiniti jer ponovno otkazivanje prodaje znači negativnu automatsku ocjenu za mene. I tako pošaljem opet majicu judith5577 u Poljsku, i pogađate - dotična je ne preuzme. I ne odgovori na moj upit zašto je ne preuzima. Majica se sada ponovno meni vraća. 99% sam sigurna da su i estera178 i judith5577 iste osobe, i o tome sam obavijestila i Vinted ali osim generiranog odgovora tipa "ako kupac ne preuzme pošiljku prodaja se poništava" ništa nisam dobila. Tražila sam od njih da mi omoguće da dadem negativnu ocjenu, ali šipak, kupac, pa makar i sa ovakvim opsesivnokompulzivnim poremećajem, tamo je zaštićen kao lički medvjed. Dakle drage krpičarke blokirajte esteru178 i judith5577 prije nego dođete u situaciju kao ja. Neka vas ne zavaraju pozitivne ocjene koje dotična ima - radi se očito o istom profilu kojem predstavlja nekakvu perverznu nasladu vući prodavatelje za nos.
2024 12 30
Hm, bizarno, neznam kak bih si to protumačila...
2024 12 30
Vinted ima uzaaaaaaasnu "korisnicku sluzbu", sto su vecinom AI odgovori. Meni se sad vec vise puta dogodilo da mi ogranice racun zbog nekog problema, onda ja na tu obavijest odgovorim i dobijem neki besmisleni odgovor, da bi na iducu poruku dobila korisnicku sluzbu koja mi se ispricava jer se dogodila pogreska. 🙄 Ova estere/judith stvarno ima previse vremena u zivotu.
2024 12 30
S obzirom na to koliko je ovdje postalo pusto baš sam razmišljala kako bih se i ja možda okušala u Vintedu. Malo sam i škicala stranicu preko Googla. Sad kad ovo pročitam, pomalo me strah. Grozno. Uopće ne kužim logiku iza takvog ponašanja. U svakom slučaju hvala na obavijesti. Svašta...
2024 12 30
Ma pust je sad i Vinted, prodaja je bas stala doduse moze biti sad zbog snizenja al meni od Black Fridaya nema bas pomaka nekakvog…
2024 12 30
Tko placa trosak povrata?
2024 12 30
Ajme koja situacija. Bizarno baš. Hvala što si podijelila to iskustvo. Blokirala sam odmah oba profila. Vi koje strepite od vinteda - iste stvari se mogu dogoditi i ovdje ili bilo kojoj drugoj stranici za prodaju. Vjerojatno i jesu samo što nije podijeljeno na forumu. Meni se zasad vinted pokazao odličan. U mjesec i pol sam prodala 12 artikala. Otkad je novi dizajn ovdje uveden (4/2024) mislim da sam samo 3. Želim vam svima što više prodaja u ovoj godini a što manje loših iskustava. Svako dobro svima u Novoj 2025.!🥂
2025 01 01
Mene su blokirali bez ikakvog razloga. Jedino što je bilo krivo je jedno slovo, slučajno sam krivo napisala. Zar zbog toga blok i nikad biše ne možeš na Vinted.? Ne čitaju ono što im imaš za reći. Za njih više ne postojiš. Strašno.
2025 01 02
Ponovno je kupnja sad drugog artikla izvršena s iste adrese, no sad je u pitanju treći profil. Iskreno se nadam da nije ista pacijentica. Ako jeste odustajem od Vinteda bar što se tiče kupaca iz Poljske...
2025 01 02
> ShangriLa: > Ponovno je kupnja sad drugog artikla izvršena s iste adrese, no sad je u pitanju treći profil. Iskreno se nadam da nije ista pacijentica. Ako jeste odustajem od Vinteda bar što se tiče kupaca iz Poljske... jel ona svaki put plati poštarinu? koliko je poštarina? plaćate li vi poštarinu kad vam se vraća paket?
2025 01 02
Domaće je domaće, makar bilo iz Litve hehe
2025 01 02
> ShangriLa: > Ponovno je kupnja sad drugog artikla izvršena s iste adrese, no sad je u pitanju treći profil. Iskreno se nadam da nije ista pacijentica. Ako jeste odustajem od Vinteda bar što se tiče kupaca iz Poljske... Zao mi je radi ovakve situacije i zaista je neugodno, da ovako sto nekom pada na pamet je van zdravog razmisljanja. Javite ishod navedene kupovine. Nadam se da je pravi kupac u pitanju
2025 01 02
> tratinchica123: > > ShangriLa: > > Ponovno je kupnja sad drugog artikla izvršena s iste adrese, no sad je u pitanju treći profil. Iskreno se nadam da nije ista pacijentica. Ako jeste odustajem od Vinteda bar što se tiče kupaca iz Poljske... > jel ona svaki put plati poštarinu? koliko je poštarina? > plaćate li vi poštarinu kad vam se vraća paket? Prodavač ne plaća poštarinu kad kupac ne preuzme paket. Nemam pojma kako je to rijeseno na strani kupca.
2025 01 02
Prije par dana sam registrirala Vinted i za dva dana prodala tenisice koje su ovdje bile oglašene malo preko 2 mjeseca. Odbila sam prve 2 ponudu jer su bile iz Poljske, pa sam prihvatila treću ponudu samo zato jer je bila iz Hrvatske i sve je dobro prošlo. Trebam paziti koliko kupaca ću odbiti?
2025 01 29
1 2