Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Hipotireoza i lchf prehrana-pomaze li?

Bok, je li netko probao ovakvom prehranom smiriti stitnjacu i regulirati razinu antitijela? Hvala na odgovorima :)
2016 10 22
Ja nisam probala, ali sam čula puno pozitivnih stvari tako da i mene zanimaju odgovori.. isto kao da izbacivanje glutena iz prehrane može regulirati štitnjaću
2016 10 22
Evo ja sam dosta dugo bila na sličnom režimu prehrane.Ne baš LCHF jer sam koristila samo maslinovo.U biti sam izbacila gluten u bilo kojem obliku + puno kretanja. U zadnje vrijeme sam popustila,sve se opet pobrkalo a teško opet krenuti. Antitijela ni nemožete regulirati,ona su samo dokaz hipotiteoze i Hašimota. Bitan je TSH,FT3,FT4
2016 10 23
A dok ste pazili na prehranu vam je bilo bolje? Nisam se do sad iakreno previse zamalarala time, ali zadnjih par mjesci simptomi me izludjuju -.-'
2016 10 23
Realno da,bilo je bolje.Manje umorno,pospano,kao s praznim baterijama. Čini mu se da je i više značilo svakodnevno hodanje jer je nama metabolizam usporen pa ga moramo "ubrzavati" .
2016 10 23
Moje iskrene preporuke knjiga "Istine i lazi o hrani", autorica Anita Supe! Na jednostavan i laicki nacin objasnjena hrpa stvari, od nacina kako se neka hrana proizvodi u odnosu na koji nacin bi se trebala proizvoditi, do procesa koji se odvijaju u tijelu....Kako hranom regulirati hormone i druge zdravstvene smetnje poput npr glavobolja i slicno. Puno toga ce vam biti jasnije, dajte knjigi sansu!
2016 10 27
Pozdrav, curke Probala, nakon par mjeseci antitijela i dalje visa od 1900... ne pomaze, Hashimoto uzeo maha + dodatne komplikacije...
2016 10 30
Ja isto imam Hashimoto.. Ima li neka već otvorena tema o tom vragu ili se i ovdje možemo savjetovati i dijeliti iskustva?
2016 11 01
Tu knjigu imam, samo stoji na polici, migla bi danas krenuti :)
2016 11 02
> snjezana111: > Realno da,bilo je bolje.Manje umorno,pospano,kao s praznim baterijama. > Čini mu se da je i više značilo svakodnevno hodanje jer je nama metabolizam usporen pa ga moramo "ubrzavati" . Imate li za preporuciti neku stranicu sa receptima? :)
2016 11 02
> suzistyle26: > > snjezana111: > > Realno da,bilo je bolje.Manje umorno,pospano,kao s praznim baterijama. > > Čini mu se da je i više značilo svakodnevno hodanje jer je nama metabolizam usporen pa ga moramo "ubrzavati" . > Imate li za preporuciti neku stranicu sa receptima? :) Nažalost,nita određeno.Nešto foruma,fejs grupa...pa kombiniranje. Ako imate tu knjigu,pročitajte ,ima tu istine.
2016 11 03
> suzistyle26: > Tu knjigu imam, samo stoji na polici, migla bi danas krenuti :) Ja sam isto imala hipertireozu, medjutim terapijom (tri godine) su mi se hormoni unormalili. sad vec 4 godine ne pijem nikakve ljekove, obavim kontrolu jednom godisnje, bude sve u redu osim antitijla. Antitijela su mi ostala povisena i doktor mi je rekao da kad se stitnjaca jednom nacme, to tako ostane.... A jedna zena koja se bavi alternativnom medicnom, ali ozbiljno, mi je odmah u stratu rekla da se ostavim pasteriziranog mlijeka i pekarskih proizvoda! Odnosno psenicnih proizvoda i glutena. U toj knjizi ti je super objasnjen na koji nacin bi se trebala psenica obradjivati, a kako se danas obradjuje, isto tako i imas cijelo poglavlje o mlijeku. Ja sam se sa glutena vise manje totalno skinula, koliko mogu, toliko sam se odvikla da kruh ne mogu vidjeti ni nacrtan, ne sjecam se kad me zadnji put glava bolila, a to je ila moja svakodnevnica i to je prva totalno primjetna stvar, a drugo ja vise ne znam sta je nadutost. I osjecam se energicnije i veselije.....mozda zvuci smjesno, ali tako je. Cijela prica sa knjiga sa knjigom ne staje, jer ces tokom citanja knjiga nailaziti na nekakve forume i preporuke i tako malo po malo istrazi i probaj :)
2016 11 05
ja nemam, ali ima mama - hashimoto. izbacila je gluten, izbjegava neke namirnice koje joj ne pašu zaštitnjaču - zapamtila sam samo kupus. svaki dan šeće ujutro sat i pol 2. mogu priznati da joj se stanje (osim težine) popravilo. ima više energije i volje, nije više tako bezvoljna. kad odem doma, peče kolače, palačinke, radimo zimnicu, prije joj se nije dalo. nekad mi dođe i da se ja počnem hraniti kao ona, ali kad je kod nas sve tako skupo. ona je u italiji i hrana bez glutena je jako pristupačna. ugl, ona kaže da je nebo i zemlja prije dok nije imala taj režim prehrane. još uvijek pije tablete za tlak, naravno, ali nekad zaboravi i uzme naknadno i sama prokomentira kako uopće ne osjeća da ih je zaboravila popiti, dok prije popodne/navečer ne bi znala kuda od visokog tlaka.
2016 11 05