Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Prehrana, recepti, ekologija /

Recept za vocni liker trazim

Lijepo molim dame koje imaju dobar recept za vocni liker (nar, vanilija, cimet.... 😊) da ga podijele sa mnom... Hvalaaa..... ;)
2016 11 15
Limun ili naranču narezati, dodati šećer, vanilin šećer, te rakiju/vodku i pustiti da odstoji mjesec dana na nekom tamnom mjestu. Ili narezati dunje, također dodati šećer i vodku, a kasnije i malo cimeta po želji i pustiti da odstoji u staklenci. Zapravo se može bilo koje voće kombinirati, najbitnije je da je voće svježe, nikako odmrznuto. :")
2016 11 15
Može li to malo detaljnije? Količine, mislim! > Eisen77: > Limun ili naranču narezati, dodati šećer, vanilin šećer, te rakiju/vodku i pustiti da odstoji mjesec dana na nekom tamnom mjestu. > Ili narezati dunje, također dodati šećer i vodku, a kasnije i malo cimeta po želji i pustiti da odstoji u staklenci. Zapravo se može bilo koje voće kombinirati, najbitnije je da je voće svježe, nikako odmrznuto. :")
2016 11 15
Što se tiče količine, ne držim se uvijek točno recepta, ne može se tu pogriješiti. U staklenku stavim 4 ili 5 limuna/naranči, otprilike 200-400g šećera ( netko voli kiselije, a netko slađe). I na to pola litre vodke/rakije, ovisno što vam se bolje isplati. Ukoliko bude gusto ili netko voli kiselkastiji okus i da više prevladava alkohol- uvijek se može još naknadno dodati čaša alkohola i pustiti da odstoji još neko vrijeme.
2016 11 15
Znači ništa vode? A taj limun/naranča, što s njima radite? jel ih iscijedite ili samo narežete? To je mjera za litru likera ili? Sorry što davim, ali ja ću taj liker zbilja napraviti! > Eisen77: > Što se tiče količine, ne držim se uvijek točno recepta, ne može se tu pogriješiti. U staklenku stavim 4 ili 5 limuna/naranči, otprilike 200-400g šećera ( netko voli kiselije, a netko slađe). I na to pola litre vodke/rakije, ovisno što vam se bolje isplati. > Ukoliko bude gusto ili netko voli kiselkastiji okus i da više prevladava alkohol- uvijek se može još naknadno dodati čaša alkohola i pustiti da odstoji još neko vrijeme.
2016 11 15
Ne davite, slobodno me pitajte sve što vas zanima Vode nisam nikad stavljala u liker, samo ide rakija ili vodka. Ako se radi o limunu ili naranči, onda ih narežem na ploške ili kocke , ubacim u staklenku pa lagano pritisnem žlicom, tek toliko malo da puste soka. Ako imate mogućnosti nabaviti domaći limun, koji nije šprican -svakako upotrijebite i koricu. Šećer će se istopiti pa će to još dodatno povećati količinu. Neki dodaju odmah alkohol, a ja sam pričekala 3-4 dana pa sam tek onda u staklenku dodala i vodku. Dobit ćete otprilike litru likera. Sa višnjama ili kupinama se dobije više, jer su pune soka i ne treba ih prethodno zgnječiti. :")
2016 11 15