Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Epilepsija i trudnoca

Pozdrav cure, zanima me.ima li ovdje koja mama ili trudnica da ima i epilepsiju da mi kaze kako je bilo u trudnoci, da li je sve proslo uredi, beba rodena sa poteskocom ili poremecaj kromosama, terapija i sve vezano u vezi naslova. Trenutno sam trudna 10tj i kao sto pise u naslovu imam epilepsiju, terapija mi je keppra 1000/500/1000, lamal 150/0/125, i jos pijem za migrene i blagu aritmiju propanolol 80/0/80. Neurolog mi je popodnevnu keppru povecao sa 250 na 500, imam kontrolu za 2tj opet uz koncentraciju lijekova u krvi, i krvnu sliku (moram ponoviti kks jer mi krv koagulirala ali zeljezo, urea, kalij, natrij, secer mi je ispod granice) Imam i hipoglikemiju (nizak secer - ali za to nema terapije, vec se secer mora odrzavat sa hranom -za one koji neznaju) Zadnji napad je bio prije mjesec dana kada nisam ni znala da sam trudna. Uzasnoo sam zabrinuta da nebi djete se rodilo bolesno ili imalo zdravstvenih poteskoca pa vas molim sve informacije i kako je vama bilo u trudnoci te najbitnije kako je djete?
2018 11 26
Tek sada vidim ovu temu..nisam upoznata sa tim ljekovima..ali moja strina ima epilepsiju od 17-e godine..rodila je dvoje zdrave djece..sad su vec odrasli...ali nije imala nikakve probleme u trudnoci
2018 12 11
Pozz, evo moje iskustvo je ovakvo. U trudnoći sam pila Lamictal 50mg i apsolutno nikakvih problema nije bilo. Ja pijem stvarno malu dozu, neurolog je sugerirao da se ništa ne mijenja. Od dodatnih pretraga išla sam samo na ultrazvuk srca bebica jer zna biti takvih problema ali sve je bilo u redu. Trudnoća je bila savršena, aposulutno nikakvih problema nisam imala, rodila u 36. tjednu blizanke. Obje zdrave bez ikakvih poteškoća i problema. Danas imaju skoro 6 godina i ne pokazuju nikakve posljedice korištenja ljekova u trudnoći niti da su naslijedile epi. Nadam se da će i s vama i s bebicom biti sve ok, samo slušajte dokotre, ne naprežite se. Držim fige :)
2018 12 12
Imam epi od 13.godine. Sa 22 rodila živog i zdravog sina. Jest da mi je u prvom mjesecu trudnoće bio jedan napadaj ali izazvan neprospavanom noći... Pijem Rivotril 0.5mg i Trileptal 300. U svakom slučaju rečeno mi je sa je bolje biti terapiju nego ne radi trudnoće. Nakon 2 godine dobila još jednog pišulinca hvala Bogu isto živ i zdrav. Epi mi je pod kontrolom već 7 godina nema napadaja. Ja sam čak i normalno dojila obojicu. Tako da što se mog iskustva tiče sve je bilo u redu. Sretno i tebi želim i da ti sve prođe u najboljem redu :)
2018 12 18
imama epi od svoje 13 godine,trenutno sam na depakinu i lamictalu i imam malog od 2,5 godine i sve je hvala Bogu proslo u redu i sa malim i sve...Sestra mi ima i nije dugo imala napadaje dok nije u proj trudnoci dobila ali imala je spontani ali ne zbog toga.Sad je opet trudna i imala je dosta puta napadaj,mjenjali su joj terapiju 3 puta,pila jke uz druge lijekove keprru ali njoj nije pomagala.Dok je pila depakine sve je bilo ok ali joj je doktor uklonio jer je pila 1000mg a u trudnoci je 500mg najvise..isla je nedavno privatno u jednu kliniku kod specijaliste zasad je sve ok...I radila je nifty test da znaju hoce li biti kakvih anomalija ali hvala Bogu sve je ok sa bebom
2019 01 02