Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Otvaranje obrta za čišćenje

Što mislite o ovoj ideji? U to bi se podrazumijevalo čišćenje i odrzavanje stanova, kuća itd. S vremenom bih uvela i pranje tepiha, tapeciranog namještaja, unutrašnjosti automobila... Počela sam proučavati što mi sve treba, kako otvoriti obrt itd.... Uz pomoć poticaja s HZZ-a (55 000kn) mislim da ideja nije loša, no malo me strah s obzirom na konkurenciju. Ako imate kakav savjet ili znate nekoga da se bavi time, pisite. Svaki savjet i primjedba su dobrodosli! Lijep pozdrav
2019 01 29
Konkurencije danas ima u svakoj bransi .Ako otvorite, fokusirajte se na svoj rad najbolje sto mozete, ne razmisljajte o drugima. Ne znam kako je drugim obrtima, al ja sam svoj pausalno dosta brzo i otvorila ( ne za ciscenje), dio se rijesi preko e-građana. Sretno :")
2019 01 29
Ja znam jednu curu koja je otvorila i nije joj išlo.Konkurencija nudi jako niske cijene,onda je ona morala spuštati još više,onda se nije isplatilo....Nudila je sve moguće usluge čišćenja,stanova,poslovnih prostora,stubišta,zgrada,čak i grobova,usluge uređivanja mrtvaca (da,da čak i to),peglanje,uređivanje dvorišta,ma eto baš je imala široku ponudu.I opet nije išlo.
2019 01 29
Mene bi više brinula odgovornost kod obrta. Ne znam jel vam netko spomenuo ali ogovarate neograniceno solidarno svom svojom imovinom! Znaci ako vam poslovanje obrta ne ide, napravite dugove -to ce vas pratit do kraja zivota dok ih ne isplatite. S tim da osim imovinom obrta, odgovarate i svojom vlastitom- mogu vam provest ovrhu na svemu ( osim nekretnine u kojoj zivite i poslovnog prostora, ali cesto praksa ovrhu provodi po apsolutno svemu). Otvorite jdoo. Za sve dugove, ako ih bude, necete odgovarati.osim ako ne dode do proboja pravne osobnosti ali to je cec drugi par cipela 😂
2019 01 29
> silkica: > Ja znam jednu curu koja je otvorila i nije joj išlo.Konkurencija nudi jako niske cijene,onda je ona morala spuštati još više,onda se nije isplatilo....Nudila je sve moguće usluge čišćenja,stanova,poslovnih prostora,stubišta,zgrada,čak i grobova,usluge uređivanja mrtvaca (da,da čak i to),peglanje,uređivanje dvorišta,ma eto baš je imala široku ponudu.I opet nije išlo. Sorry ali kako se onda isplatilo drugima iako su imali nize cijene?!nesto mi tu ne stima...uostalom sto se ima ne isplatit-ako nemas posla znaci nista ne zaradujes bolja opcija mi se cini ipak zaraditi koliko toliko, uostalom nemas nekog troska jer kod nas sve zene koje ciste ili preko firme ili na crno rade s proizvodima koje im da osoba kod koje ciste kao i s aparatima tako da tu nema nikakvih troskova osim volje i vjecito su pune i zatrpane bar kod nas pa se znalo dogodit nekad kad sam trazila radi generalnog ciscenja da me ne mogu ubacit po mjesec i pol dana, inace kod nas se cijena krece oko 25-30 kn po satu. Konkretno meni zena koja je znala doc cistit imala je prijavljen obrt i naplacivala 25 kn sat i bome nikad se nije zalila dapace rekla je da joj ide super i da si zaradi finu placu. Na kraju je zaposlila jos dvije zene i sad ih tri rade i stalno su pune. Ovo je jedan primjer, kod nas isto ima dosta zena sto se bave ciscenjem i stvarno nikad nisam cula da se koja zali. Ono sto je po meni najbitnije je imat i zadrzat kvalitetu a ne fušarit (kao sto je slucaj kod ove moje kad si je nagomilala previse posla i to je recimo jedan od razloga zasto je vise ne zovem).
2019 01 29
Drugačije je ako je riječ o manjem gradu,onda moraš tražiti tržište u većem centru.Onda trebaš radnike,pa put,pa troškovi....Stranci,kao radna snaga su jeftiniji.Nju je,npr. poklopio jedan obrt sa bugarima radnicima.Ona isto nije mogla naći radnike.Rade mjesec dana ili čak 15 dana i ćao.Onda isto ne možeš naći dobrog radnika.Brljave i meljaju.Ne dolaze na posao,ne dolaze na vrijeme.Sila problema i sila živaca.
2019 01 29
Najveći je problem radna snaga. Teško je naći radnika. Svi očekuju plaću od 6000kn min pa na gore, a poslodavcu je to jako teško ponuditi s obzirom na sva moguća davanja u ovoj državi koja mora podmiriti (ne kažem da rad čistačice ne vrijedi toliko). Ako ćeš plaćati čistačicu po satu njihova satnica je dosta visoka...kod nas na moru ispod 50kn/sat teško možeš naći. razumijem da ponuda/potražnja diktira cijenu ali ja budem ponekada baš ljuta kada razmislim da netko tko je npr računovođa i ima veliku odgovornost na svojemu poslu, da mora pratiti sve moguće zakone pogotovo ako vodi razne djelatnosti na kraju može imati manju plaću/satnicu od čistačice. Ok..to je fizički zahtjevniji posao, ali ga možeš obavljati takorekuć sa mozgom na paši i slušalicama u ušima i bez završene škole..
2019 01 31
Minipinc, poticaji za samozapošljavanje ove godine iznose 70.000 kn, a ne 55.000. Ideja je dobra, ali trebaš znati da si u prvo vrijeme ne možeš priuštiti radnike. I nemoj svaštariti: čišćenje tepiha, tapiciranog namještaja i unutrašnjosti automobila ti nema veze s čišćenjem. Bolje razmisli o čišćenju stubišta i zgrada - lakše je nego stanova. Iako nije jednostavno doći do toga. Lina33, plaća do 5.500 neto nije nepodnošljiva za poslodavca, i generalno je laž da ova država nije sklona poslodavcu - za usporedbu, u Njemačkoj radnik poslodavca košta 15% više (u prosjeku). Stvar je u nečem drugom: naši poslodavci uglavnom očekuju da im radnik zaradi po 5-6 vlastitih plaća mjesečno, pa ako to nije tako, onda "nije profitabilan".... Naša sranja: danas otvorim firmu, sutra vozim Mečku, preksutra imam vikendicu na moru... to nema nigdje. Al jbg, mi smo takav narod. I da, čišćenje s mozgom na paši je bez izuzetka - katastrofa. Ali platiti nekoga 40 kn bruto sat za čišćenje je ok, plus onda omogućiti bonuse (al ne 50 kuna il slična sranja) za kvalitetu i opseg posla... ili drukčije motivirati. Istina je, nema radne snage - došla cica na kolica. Najveći dio onih koji su valjali otišli su van i rade. Dobar dio onih što ne valjaju otišli su u Njemačku i tamo se vuku na socijali. Ali to nije tema... Nego da, problem je naći radnu snagu bilo koje struke.
2019 02 01