Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Narudžbe iz e-dućana /

Uplata u Srbiju?

Pozdrav svima trebala bih uplatiti oko 25e jednoj knjižari iz Srbije, zanima me na koji način je najbolje ili najisplativije izvršiti uplatu? Imam hpb račun i internet bankarstvo, no jednom prilikom kad sam vršila uplatu sa svog računa na devizni račun drugog korisnika iz Njemačke, uzeli su mi oko 10e za provedbu transakcije. Istovremeno koristim i Transferwise uslugu po potrebi, no tijekom realizacije uplate navedena je mogućnost da moja matična banka, ili banka primatelja uplate naplati troškove u nepredviđenom iznosu, od ukupne sume novaca koju bih poslala. S obzirom na to da im trebam uplatiti 25e za troškove slanja i samu cijenu literature, nisam sigurna što da radim ili koliko novaca da uplatim, kako bih pokrila eventualnu mogućnost naplate tih bankovnih troškova. Zna li itko kako se kreću cijene uplate direktno iz poslovnice banke, na devizni račun u Srbiji? EDIT: Ili koji bi bio najbolji način za izvršiti uplatu? Možda western union? Iako tu uslugu nikad nisam koristila Upomoć!
2019 03 21
western union isto uzima proviziju, do 500 kn morate platit 50 kn za uplatu
2019 03 21
A PayPal?
2019 03 21
leviss baš sam i sama provjerila koliko to košta i kako funkcionira. Pa i nije baš jeftino istini za volju. Nadam se da postoji neka jeftinija varijanta fashionrumours pitala sam za tu opciju.. Kažu ili Western Union, ili uplata na devizni (klasično valjda)
2019 03 21
Nedavno sam uplatila u banci sa svog deviznog računa na devizni račun u Srbiji, provizija 100kn :,'( Imam i internet bankarstvo ali uplata nikako nije mogla proći jer nešto nije bilo regulirano sa takvim plaćanjem pa sam morala baš u banci uplatiti. Inače da sam mogla sama uplatiti provizija bi bila 30kn. PBZ banka.
2019 03 21
hulalula pa to je strašno, baš takvih informacija sam se i bojala. Jedna knjiga me košta jedva 50kn, kako god razmišljam, sama transakcija me košta više nego artikl koji kupujem :s Kontaktirala sam svoju matičnu banku, rečeno mi je da naplaćuju najmanje 60kn za uslugu uplate na devizni račun. Isto tako sam pitala mogu li uplatu izvršiti preko internet bankarstva, rečeno mi je kako to nije moguće osim u slučaju posjedovanja računa za poslovne korisnike. Joj na kraju mi je western union najbolja varijanta.. Kad bi barem Srbija koristila SEPA shemu, bilo bi puno jednostavnije ali i jeftinije. Primjerice, zahvaljujući Transferwise servisu, uplatu sam izvršila na devizni račun u Njemačkoj, novac je bio vidljiv kroz 20 sekundi. Ukupno su mi uslugu naplatili oko 10ak kn, na iznos od 160e. Uz to, tečaj konverzije je bio daleko bolji nego tečaj u banci. Dok u ovom slučaju aplicira se SWIFT shema prilikom transakcije sa Transferwise servisom, no najveći problem je nepoznavanje iznosa troškova, dok isti ne budu naplaćeni onome tko prima uplatu, jer to tako funkcionira van jedinstvenog sustava platnog prometa. Cure, divne ste, hvala vam što ste podijelile svoja iskustva, ali i mišljenja! :") Temu ću ostaviti, možda nekome i pomogne.
2019 03 21
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj

Nema naknade za prodaju.

100% zaštita kupca.

Više informacija