Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Restauracija torbe

Pozdrav ekipice, Naime imam jednu staru Guess torbicu koja mi jako puno znači i ne, nažalost je kao takvu više nema za kupiti.. Patent i lanac torbice je izgubio boju tj kao da je počeo "hrđati" pa više na nekim mjestima nije srebrne boje već roze.. Da li netko ima ideju gdje bi je mogla odnijeti da se to "ofarba" ili nekako riješi?
2022 11 01
Patent bi se mogao sigurno zamijeniti, a pretpostavljam i lanac
2022 11 01
Kod Lepena sam ja nosila svoju Mk torbu koja je inače bila u savršenom stanju, ali je lanac i lokot kao oksidirao.. u stvari MK radi idiotsku stvar, a to je da zlatne dijelove (lanac, lokot, pločice), samo premazuje zlatnom bojom dok su ti dijelovi u stvari sive/srebrne boje. Nevjerojatno za tako skupi brend, ali istina je. Btw, zbog ovog više nikad u životu neću kupiti MK. Uglavnom, ja zbog tog razloga nosila kod Lepena, mislila sam da se to može ispolirati, ne znam, nešto napraviti jer je torba osim toga zaista ko nova. Međutim, rekao mi je da ne može ništa napraviti, osim premazati tu pločicu i lokot zlatnom bojom (koja opet nije ona originalna zlatna i to bi se iz aviona vidjelo), a da s lancem ne može ništa. Eto.. ako ti ovaj savjet može pomoći da ne šećeš do Cvjetnog :)
2022 11 03
Nije samo MK, i Coccinelle stavlja takve zlatne kopče koje se vrlo brzo izgule. Srebrne su ok.
2022 11 03
Je li netko možda u Splitu bojao kožnu torbu? Imam plavu torbu koja mi je posvijetlila na suncu pa bih je prebojala u plavo ili modro.
2022 11 03
Inače Purol pasta radi čuda kod poliranja, treba dosta polirati i biti uporan. Možda naravno da probate i testirate prije na nekoj drugoj torbi ili takvom "zlatnom" djelu da li bi uspjelo i da se ne ošteti.
2022 11 03
> Sara_88255: > Kod Lepena sam ja nosila svoju Mk torbu koja je inače bila u savršenom stanju, ali je lanac i lokot kao oksidirao.. u stvari MK radi idiotsku stvar, a to je da zlatne dijelove (lanac, lokot, pločice), samo premazuje zlatnom bojom dok su ti dijelovi u stvari sive/srebrne boje. Nevjerojatno za tako skupi brend, ali istina je. Btw, zbog ovog više nikad u životu neću kupiti MK. > Uglavnom, ja zbog tog razloga nosila kod Lepena, mislila sam da se to može ispolirati, ne znam, nešto napraviti jer je torba osim toga zaista ko nova. Međutim, rekao mi je da ne može ništa napraviti, osim premazati tu pločicu i lokot zlatnom bojom (koja opet nije ona originalna zlatna i to bi se iz aviona vidjelo), a da s lancem ne može ništa. > Eto.. ako ti ovaj savjet može pomoći da ne šećeš do Cvjetnog :) Poslala sam im poruku sa slikama i da rekli su odmah da ne mogu tu ništa. Kupila sam ugl sprej chrome efekt pa ću se sama malo igrati iako znam da sigurno neće biti kao što je nekad bila al možda je eto bar još koji put budem mogla nositi
2022 11 03
Pozdrav, pala mi je na pamet jedna stranica na fejsu Recreated, iz Zg su i isto se bave obavljanjem kožnih stvari, pa pogledajte.. sretno :)
2022 11 03
I recreated i lepena se isključivo bave sa bojanjem stvari ali nažalost ne i za metalne stvari na torbi :(
2022 11 03
> LorenaT: > > Sara_88255: > > Kod Lepena sam ja nosila svoju Mk torbu koja je inače bila u savršenom stanju, ali je lanac i lokot kao oksidirao.. u stvari MK radi idiotsku stvar, a to je da zlatne dijelove (lanac, lokot, pločice), samo premazuje zlatnom bojom dok su ti dijelovi u stvari sive/srebrne boje. Nevjerojatno za tako skupi brend, ali istina je. Btw, zbog ovog više nikad u životu neću kupiti MK. > > Uglavnom, ja zbog tog razloga nosila kod Lepena, mislila sam da se to može ispolirati, ne znam, nešto napraviti jer je torba osim toga zaista ko nova. Međutim, rekao mi je da ne može ništa napraviti, osim premazati tu pločicu i lokot zlatnom bojom (koja opet nije ona originalna zlatna i to bi se iz aviona vidjelo), a da s lancem ne može ništa. > > Eto.. ako ti ovaj savjet može pomoći da ne šećeš do Cvjetnog :) > Poslala sam im poruku sa slikama i da rekli su odmah da ne mogu tu ništa. Kupila sam ugl sprej chrome efekt pa ću se sama malo igrati iako znam da sigurno neće biti kao što je nekad bila al možda je eto bar još koji put budem mogla nositi Nažalost, mislila sam si.. šteta. Dobra ideja ovo sa sprejem, ako ti se baš jako vidi oštećenje onda može biti samo bolje ;) Ja nisam imala hrabrosti isprobavati tako nešto na 400+ eur torbi, ali me užasno ljuti da si takvi brendovi dopuste takve failove. Sretno sa sprejem!
2022 11 03
> Lina33: > Inače Purol pasta radi čuda kod poliranja, treba dosta polirati i biti uporan. Možda naravno da probate i testirate prije na nekoj drugoj torbi ili takvom "zlatnom" djelu da li bi uspjelo i da se ne ošteti. Nažalost nikakve koristi tu od poliranja, jer je taj 'zlatni' dio samo premaz zlatni (preko srebrnog/sivog metala). Tako da poliranjem mogu samo do kraja skinuti taj premaz :') To bi upalilo možda da ima ogrebotine, ja recimo svoje satove nosim na poliranje i budu ko novi, ali sa ovim se moram pomiriti da je to to..
2022 11 03
slikarica sam i dugo godina se bavim restauracijom antikviteta .kožu kao što ste gore i napisali imate solucija gdje se može ,a lanac, tu se desila oksidacija pretankog premaza politure i od ispod vam viri osnovni materijal koji možete polirati do u besvijest no on će biti u svojoj izvornoj roze boji, tako da vam preostaje jedino bojanje, a da biste dobili kromirani efekt kao što to obično biva na lancima možete jedino naći nekoga u mjestu gdje živite da vam to oboja, no to zbilja puno košta. Svi skupi brandovi rade dijelove za svoje artikle kod raznih jeftinih proizvođača i zato imate takvu situaciju, plus što imaju dio robe za istočno tržište, kužite ;) . Lanac vam je jeftinije kupiti novi i zamijeniti ,kao i patent ili imate soluciju da fotografirate to što se desilo sa torbicom ( ne znam koliko je stara) i pošaljete im upit da pojasne što se desilo sa materijalom. Svi poznati brandovi, osim ako nije original, imaju garanciju svojih proizvoda .Jeste li znali da "V a n s" daje garanciju 2 g za svoje patike? I moglo bi se tu još toga napisati, no taj lanac vam nitko neće adekvatno obojati tako da je moj savjet ili novi ili pitati proizvođača što i kako. Sretno :)
2022 11 04