Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Hijaluronska kiselina

Pozdrav! Zanima me da li je normalno da hijaluronska kiselina pecka za lice ili je možda to ipak do preosjetljivosti?
2022 11 07
Malo pecka da, to je normalno. Ja ju stavljam već mjesecima, navečer. Kad potrošim pakiranje, napravim pauzu, pa nastavim za mjesec, dva.
2022 11 07
> MilaElena: > Malo pecka da, to je normalno. Ja ju stavljam već mjesecima, navečer. Kad potrošim pakiranje, napravim pauzu, pa nastavim za mjesec, dva. Hvala Vam 😃
2022 11 08
Važno je koji oblik hijaluronske koristite. HMWHA (visokomolekularna), iako nije najhidratantniji oblik HA, ima protuupalne učinke i ne bi trebao izazvati iritaciju. Natrijev hijaluronat također se smatra sigurnim. LMWHA (niskomolekularna) je ovdje kontroverzni sastojak. Iako je možda učinkovitiji hidratant od ostalih oblika HA, mnoga istraživanja su pokazala da djeluje upalno na kožu nekih ljudi. Mehanizam iritacije niskomolekularne hijaluronske kiseline: Kada je koža ozlijeđena, naše tijelo počinje razgrađivati ​​našu prirodno nastalu HMWHA u LMWHA. Nakon što se razgrade, ove male molekule HA potiču naše makrofage (stanice koje se koriste za imunološki odgovor) na proupalnu reakciju. To signalizira našem tijelu da postoji ozljeda koju treba zaliječiti. Tijekom faze zacjeljivanja rana, HMWHA potiče protuupalni odgovor koji rješava ozljedu uz minimalne ožiljke. Nasuprot tome, LMWHA smanjuje razrješenje rana i stvara ožiljno tkivo. Dakle, iako je LMWHA važna molekula koja signalizira ranu na našoj koži, produljena izloženost može spriječiti učinkovito odvijanje procesa razrješenja. Iako znan. istraživanja još nisu potvrdila LMWHA kao opasnu molekulu za upotrebu u njezi kože, pretpostavlja se da kontinuirana lokalna primjena može oponašati učinak kronične ozljede kože. Kao rezultat toga, naša koža može postati upaljena i pod kroničnim stresom. Imam sačuvane neke linkove za znan. članke, ali ovdje nisu dopušteni. Zapravo se preveliki hype pridaje hijaluronskoj, koja je u osnovi samo humektans (tvar koja na sebe veže vodu), kao i glicerin, ali HA bolje zvuči i bolje prodaje proizvod. Meni jako smeta niskomol. HA jer imam osjetljivu kožu, recimo The Ordinary serum HA me pekao kao da sam nanijela retinol, normalno kad su natrpali molekule manjih veličina. Onaj plump efekt kože nije samo rezultat vezanja vode već i lagane upale, a koliko je to dobro na duže staze, ne želim testirati na sebi.
2022 11 08
Ili urea, ona ima slični mehanizam.meni hijaluronska odgovara, ujutro mi je super koža nakon umivanja, nemoram niš trackati. Ja se jako dvoumim oko retinola, jednom sam probala, isto me peckalo. Al, htjela bih to počet koristit, jedino neznam koji, frendicina kozmetičarka se kune u Obagi retinol. Ovdje jedna cura prodaje Murad, neznam dal da se odvažim to kupiti...
2022 11 08
> Nitospitos: > Ili urea, ona ima slični mehanizam.meni hijaluronska odgovara, ujutro mi je super koža nakon umivanja, nemoram niš trackati. > Ja se jako dvoumim oko retinola, jednom sam probala, isto me peckalo. Al, htjela bih to počet koristit, jedino neznam koji, frendicina kozmetičarka se kune u Obagi retinol. Ovdje jedna cura prodaje Murad, neznam dal da se odvažim to kupiti... Dobre retinole/retinoide za početnu fazu imaju The Ordinary, Inkey List i Geek & Gorgerous. Preporučam kanal Dr Sam Bunting na YT-u vezano za retinol i kako krenuti.
2022 11 08
Ouki, hvala! Budem proučila
2022 11 08
Hijaluronsku kiselinu uvijek treba nanositi na vlaznu kozu, nikada na suhu. Ja obicno pospricam lice sa hidro tonikom od olivala ali i obicna voda je dobra, na taj nacin se to sve povuce u kozu umjesto da ona izvlaci vlaznost iz koze. Na taj nacin nece doci do peckanja, takoder preporucam olivalovu i biobazinu hijaluronsku kiselinu. Do sad su mi se pokazale najuconkovitije i najboljeg sastava.
2022 11 08
Ja obožavam Olivalov hidrotonik, koristim Filorgin Hydra hyal serum,.stavljam ga na vlažnu kožu. Od preparata s retinolom preporučam LRP Redermic r.
2022 11 09
> Mehanizam iritacije niskomolekularne hijaluronske kiseline: > Kada je koža ozlijeđena, naše tijelo počinje razgrađivati ​​našu prirodno nastalu HMWHA u LMWHA. Nakon što se razgrade, ove male molekule HA potiču naše makrofage (stanice koje se koriste za imunološki odgovor) na proupalnu reakciju. To signalizira našem tijelu da postoji ozljeda koju treba zaliječiti. Tijekom faze zacjeljivanja rana, HMWHA potiče protuupalni odgovor koji rješava ozljedu uz minimalne ožiljke. Nasuprot tome, LMWHA smanjuje razrješenje rana i stvara ožiljno tkivo. Dakle, iako je LMWHA važna molekula koja signalizira ranu na našoj koži, produljena izloženost može spriječiti učinkovito odvijanje procesa razrješenja. > Iako znan. istraživanja još nisu potvrdila LMWHA kao opasnu molekulu za upotrebu u njezi kože, pretpostavlja se da kontinuirana lokalna primjena može oponašati učinak kronične ozljede kože. Kao rezultat toga, naša koža može postati upaljena i pod kroničnim stresom. Puno hvala na odgovoru.. Koristim hijaluronski serum koji je kombinacija visokomolekularne i niskomolekularne HA al nakon ovog moram dobro razmisliti o nastavku korištenja 😥
2022 11 10