Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Mame-savjet

Pozdrav, u 28. tjednu trudnoće sam i mislim da bi polako trebala početi sa kupovinom stvari za bebu, a i za sebe.... pa me zanima odakle početi? Od većih investicija jedino trebamo kolica, krevetić imamo, komodu s kadicom ćemo dobiti na poklon... e sad znači robica i ostalo šta treba... isplati li se sve novo kupovati budući da beba sve brzo preraste? možda u bosnu otići ako je jeftinije? kakva su vaša iskustva? u biti zanima me ono najbitnije na što trebam obratiti pažnju... [:smijesi]
2014 07 12
Najbolje bi bilo dobiti od nekog robicu jer se to brzo preraste...a robica po ducaanima je skupa. Eventualno kupiti par komada novog da se ima. Mi smo kupili polovna kolica sa sjedalicom,uloskom za auto i torbom za stvari za 250 kn,i evo nakon 5 mj jos su nam dobra i sluze nas..po meni se ne isplati kupovat novo.a sad kako ko. U Bosni na pijaci nije punoo jeftinije :)
2014 07 12
Samo nemoj pretjerivat! Ako imaš od koga dobit /posudit ne moraš kupovat sve novo nego si samo nadopunjavaš u hodu,bar sam ja tako ,
2014 07 12
Slažem se po dućanima su nabrijane cijene ,boli glava
2014 07 12
i jos se dosta robice i kojeceg dobije na babinju tako da nemoj puno kupovat prije nego sto se babac rodi :) mojoj curi je sva robica bila velika jer je bila sicušna a za mjesec dana prerasla sve :)
2014 07 12
Kupi si pelena to ti je najbitnije [:hihot] [:hihot]
2014 07 12
Ja sam za početak kupila novi samo kompletić za izlazak iz bolnice, ostalu robicu sam posudila, taj čas prerastu, a i dok su tako maleni nema mjesta za neku šminkersku oblekicu, samo mekano i praktično. [:smijesi] Evo tek sad me primila šoping manija za robicu jer će moja malena još malo godinu dana pa možemo svašta iskombinirati. [:sramezljiv] [:zaljubljen] Na početku samo trebaju bodi benkice, hlačice s čarapicama, kombinezoni, piđamice, kapice sl. Sve udobno i pamučno. Imala sam ja i malih traperica i haljinica i sličnih stvari, ali ništa to nisam bebi oblačila jer mi se činilo neudobno. Trebalo mi je i naravno hrpa tetra peleni i pamučnih gazica zbog bljuckanja i to je uglavnom to, polovicu tih posuđenih stvari nisam stigla ni iskoristiti.
2014 07 12
bas tako Lera, ni mi nismo uspjeli pol tog obuc,najbolje su majice koje se kopcaju naprijed ili nazad,a ne one koje se moraju navlacit preko glave,jer nije prakticno dok je beba mala. Znam jednu curu kojoj su rekli doktori da nosi curicu ona nakupovala svu crvenu roza robicu i na kraju dobije deckica :)
2014 07 12
[:hihot] Ja sam počela oblačiti bodiće preko glave tek s neka 2 mjeseca, imala 10-tak onih na kopčanje, a isto nam je bilo sve preveliko jer je bila skroz malena, u veličini 50 je plivala [:smijesi].
2014 07 12
U svakom slučaju ne pretjerivati. Mi nismo ništa posudili. Sve sam kupovala ja ili baka u Austriji. Ali da se odmah razumijemo cijene su iste kao i kod nas. HM, C&A..Za početak sam kupila bodiće,piđamice, kombinezoniće. Po par komada. 62 i 68. I onda se rodio sin kojem je i 56 bilo veliko tako da sam u hodu nadokupila što mi je trebalo. Hrpu trenirkica i kompletića sam dobila kad je obitelj dolazila vidjet bebu tako da računaj i na to. Kolica sam kupila kvalitetna,ali polovna, kasnije sam ih prodala i kupila kišobran kolica. 0Pamučne gazice. Papaju samo cicu tako da je to OGROMNA UŠTEDA i zadovoljstvo. Sigurno ćeš kupiti dosta stvari koje nećeš nikad koristiti, ali tako je to. Pogotovo ako je prva beba.
2014 07 12
kupis par bodica najmanjih za prvi mjesec, a za kasnije dobijes uglavnom vece robice ,ja sam kupila u apoteci sve sto mi je trebalo za njegu pupka , gazice i slicno, toplomjer i takve stvari, i sve sto tebi treba za porod i kasnije. a ove najmanje bodice sto sam kupila sam kasnije ostavila za uspomenu i nije mi zao, nije to tako skupo a uvijek se rado sjetim kako je mali bio..
2014 07 12
hehe, slatko... :) mi smo dosta toga dobili, a jos vise kupili :D ne znam, meni je to sve malo preslatko, tako da sam je u prvim mjesecima presvlacila 2-3 puta dnevno da uspijemo sve nositi bar malo :D nda, ne znam za ostale, no po meni je ona kadica sto dolazi u kompletu s komodom beskorisna - za komodu i podlogu za presvlacenje sve 5, no kadicu nismo nikad koristili, ne znam, previsoka je i nekako glomazna, a i nije mi jasan sistem gdje bih je trebala drzati da bez velikih komplikacija u nju pustim/ispustim vodu nakon kupanja... tako da smo kupili zasebnu kadicu, a kad je malo porasla kupali smo je u kadi u "patki", onoj baby lezaljci/sjedalici. sto se kolica tice, gledaj samo da nemaju tonu, pogotovo ako ne zivis u prizemlju... mi smo prva kolica kupili 2u1, s AS su tezila cca 14kg, tako da smo nakon 6 mj kupili nova, ova su bila uzasno teska za upravljanje... a ova nova su odlicna, britax b smart, kolica su prekrasna, a dijelove mozes zasebno uzimati (ili ne, mi smo kupili samo sa sportskim sjedalom, jer kosaru smo prerasli, a AS smo imali drugu)
2014 07 12
Što se tiče kolica moj savjet je da uzmeš i sa košarom. Najudobnije i najbolje beba spava u tome. Jest da se koristi kratko,ali uvijek možeš prodat. Kad vidim bebe od par dana kako skvrčene leže u kišobran kolicima, uhh. U košari je beba zaštićena i od sunca i od vjetra. Možeš s njom van po bilo kojem vremenu. I uvijek sam imala kolica koja se mogu okrenuti da beba GLEDA U MENE, a ne u promet i gužvu i nepoznate ljude.
2014 07 12
prijateljica koja je samnom radila skoro nista nije morala kupit, ja njena sestra svekrava i ostali smo nakupovali robice + sto je sve dobila za krstitke. bitne su pelene.Od decka sestra je rodila isto je dobila nove robice za curicu svi smo kupovali curica ima 7 mjeseci a ona nije nista kupila svu robicu je dobila. Jedino da kupis kolica i krevetic. Ili da ti netko posudi krevetic, znam da je moja mama moj kreveti kolica i ostalo dala nekom i ti ostali su dali drugom,islo je u krug. Mogu ti reci da je robica skupa znam da sam kupila haljinicu,3 bodija,neke hlacice i platila sam preko 500 kn [:boji]
2014 07 12
Mi kupili novi kimbi i madrac, a moji cicoljupci spavali u našem krevetu.
2014 07 12
1 2