Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Kovrčava kosa

Bok cure! Otvaram ovu temu za sve nas koje imamo kovrčavu kosu kako bi možda prikupile neke korisne informacije vezane za njegu, šišanje, preparate i sl. Moja kosa je full kovrčava, užasno gusta i trenutno jako duga - negdje do trtice (naravno, izgleda dosta kraće kad nije ispeglana) i dosta je suha, pogotovo jedan unutarnji dio, ono skroz ispod. Prije sam ju često peglala, al sam prestala i sad koristim peglu možda jednom u dva mjeseca. Koristila sam svakakve preparate, ulja, maske,...al ništa ne pomaže previše, svejedno je na nekim dijelovima suha, a to nisu oni oštećeni dijelovi tipa vrhovi. Čak sam i razmišljala o tome da prestanem koristiti sve te agresivne šampone i preparate pa da isprobam malo onu ''no poo metodu'' za pranje sa sodom bikarbonom i jabučnim octom, al me zanima kakva su vaša iskustva. Zanima me što vi koristite da vam kosa bude mekša, glađa, sjajnija, i po mogućnosti manje ''frizzy''. Ako vam neki proizvodi pomažu, napišite gdje se mogu kupiti i po kojoj cijeni. I domaći pripravci su također dobrodošli. <3
2016 09 13
koristim Tinkturin kruti šampon za suhu kosu (žuti) i stvarno je odličan. kada bude baš jako frizzy pošpricam je preparatom s kokosovim uljem (nekakav sprej-ima ga samo u Mulleru i košta 50ak kn).
2016 09 13
Isto imam dosta dugu, kovečavu kosu. Takva kosa je prirodno suša. Za njegovanje korustim maske, trenutno LPM, ali njih mijenjam. No ono što ne mijenjam i bez čega apsolutno ne mogu živjeti je Diksonov uljni gel, koji kupujem u jednoj parfemeriji u Vk. Koristim ga za stiliziranje. Daje svježinu i sjajni izgled kosi, a ne masti i ne stvara onaj stvrdnuti osjećaj kao obični gel. Košta 40 kn pakiranje od 250 ml, 62, 63 kn pakiranje od 500 ml.
2016 09 14
Na moju kosu LPM nije imao apsolutno nikakvog utjecaja i nikad vise necu kupiti nista njihovog (osim gelova za tusiranje). Nazalost neki favorit od sampona nisam jos pronasla, ali zasad mi je najdrazi Afroditin od cicka. Od regeneratora mi je najbolji Kronov, em radi prirodnih sastojaka, em radi odlicnog efekta i to jos hrvatska marka! Najbolju masku sam nasla preko Tester boxa- Subrina perfect hair (500 ml kosta 75kn!!) koja mirise savrseno i izvanredno hrani kosu. Trenutno koristim i Phyto ulje koje mi je odlicno.
2016 09 14
Suosjećam :/ Vječno pitanje koje si postavljam: 'Da ispeglam kosu ili pustim da bude kovrčava?' :') Koristim Wella pjenu za kovrčavu kosu, sušim fenom sa difuzerom i kosa se baš lijepo oblikuje. Kada želim nahranit kosu onda stavim kokosovo ulje na kosu, držim sat i pol vremena i onda dobro isperem, kosa bude vidljivo sjajnija i mekša.Također koristm marseillais šampon i regenerator i baš sam zadovoljna s njima, a i prekrasno mirišu.
2016 09 17
Vidis meni ovaj Vichy sampon bio bezveze, onaj protiv ispadanja (crveni) mi je odlicno djelovao na kosu! Sve ovisi...
2016 09 22
> lussylu: > Vidis meni ovaj Vichy sampon bio bezveze, onaj protiv ispadanja (crveni) mi je odlicno djelovao na kosu! Sve ovisi... Da,koristila sam davno taj,od jedne boce prestala mi je kosa ispadati.A od ovog mi je kosa svilenkasta,mekana i nije suha.No,sve ovisi,točno.
2016 09 23
> Jelena505: > > lussylu: > > Vidis meni ovaj Vichy sampon bio bezveze, onaj protiv ispadanja (crveni) mi je odlicno djelovao na kosu! Sve ovisi... > Da,koristila sam davno taj,od jedne boce prestala mi je kosa ispadati.A od ovog mi je kosa svilenkasta,mekana i nije suha.No,sve ovisi,točno. Super da bar nekome djeluje. Nekako nastojim probati sto vise marki sampona prije nego probam Kerastase jer nekako u dubini sebe odbijam povjerovati u sva ona pusta iskustva koja tvrde da je to JEDINA marka koja utjece na kosu ovog tipa..
2016 09 26