Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pošta problem

Pozdrav, preporučena pošiljka nije došla na adresu curi kojoj sam slala. I otišla sam u poštu pitati i rekli su mi da će provjeriti je li moguće naći paket. Ali cura mi je rekla da joj vratim novce i neka se ja navlacim s njima sve dok mi ne vrate novce za izgubljenu pošiljku. Paket koji je cura platila od mene je bio 110 s ukljucenom preporucenom posiljkom. A iznos placene posiljke je 15 kn i pise na stranici da je 5 x iznos posiljke sto je 75 kn. I mozete mi dati savjet da uplatim cure novce prije ili da cekam da mi posta vrati i mozda i nadu paket. Ali i ako mi dode tih 75 kn i dalje sam ja u gubitku 35 kn koje nikako necu dobiti. Sto da radim?
2019 08 23
kad je poslana posiljka? u posti se to ponekad zagubi,pa kasnije isporuce potraznica se radi ako je proslo bar 2 tjedna od slanja ja sam cekala 11 radnih dana da isporuce posiljku nisu htjeli radit potragu,jer kao jos je bilo u roku isporuke tako da mozda sacekat jos koji dan, ja sam 3 puta isla u postu i svaki put su rekli,pa to je tu negdje ja sam zeni javila da ne znaju di je posiljka,da joj vratim novac ili da sacekamo jos koji dan na kraju isporucili posiljku normalno bez potrage
2019 08 23
07.08.2019. je poslano. tako da je prošlo 2 tjedna. sad ne znam što raditi?
2019 08 23
Ako kupac zeli natrag novac,vratite,niste Vi krivi nego posta,sto posiljka nije isporucena Kupac je uredno platio stvar koja mu nije isporucena,razumijem da hoce svoj novac nazad onda u postu radit potraznicu,da vide gdje je posiljka meni su rekli ,znate to vam se ceka isto 2 tjedna kod njih se sve nesto ceka,naravno ne vracaju odmah novac za to oni uvijek imaju vremena
2019 08 23
Po meni nije kriv ni pošaljitelj niti bi trebao biti u minusu. Meni bi bilo logično da vrati pola novca do isplate pošte a potom i to napola. Da svi budu jednako zakinuti jer su jednako ( ne) krivi!
2019 08 23
Imala sam isti slučaj, poslala preporučeno nakit i pošiljka nije stigla. Gospođa me optužila da sam ju prevarila i svašta mi napisala. Kad joj je zaista poštar pozvonio na vrata da potpiše kako nije primila paket onda se smirila. Ja sam joj ipak ponudila povrat cijelog iznosa, nije htjela. Nisam htjela da se osjeća oštećeno pa sam joj ponudila izradu sličnog nakita i na to je pristala. Pošiljka joj je drugi put uredno stigla, a gospođa se nije trgnula ni da mi se javi ni ostavi barem povratnu. A nije ni pitala da li sam išta s poštom riješila. Ja se ne bih osjećala ugodno da sam znala da je ona ostala oštećena. Htjela sam biti fer makar sam tu ja ispala na gubitku.
2019 08 23
Kad se meni to dogodilo, otišla sam u poštu napraviti potražnicu, nakon 3 dana je kupilici poštar donio izjavu koju je morala potpisati da nije paket primila i nakon toga kreće potražnja paketa, postojao je neki rok do kad će javiti. Kod mene se to odužilo, čekala sam oko mjesec dana, opet otišla u poštu, nitko mi nije znao reći što je s tim pa su mi ponovno dali da ispunim sve isto i trebalo je nakon tjedan dana doći rješenje s iznosom odštete. Nije ništa došlo pa sam opet išla u poštu gdje me službenica uputila da ona ne zna što bi s tim i da dođem u suprotnu smjenu kad bude kolegica radila. Tu mi je prikipjelo pa sam išla pisati i žalbu u poštu. Nakon toga me zvala neka njihova šefica iz Zagreba, žena se ispričala i rekla da će riješenje stići drugi dan. Stiglo je i unutra je bio iznos 5× poštarine plus kamate zbog njihovog kašnjenja. Te kamate su iznosile oko 40 lipa. Presmiješno. x-) Nakon toga poštar mi je u roku par dana donio novce za isplatu. (Postoji i opcija da vam uplate na vaš račun). Poštarina je iznosila oko 12 kn kad sam slala, a dobila za 5 puta uvećan iznos odštete. Skroz na gubitku u svemu. Međutim, nisam im htjela popustiti. Eto, samo primjer da nije lako doći ni do te odštete.
2019 08 23
> Majalike: > Po meni nije kriv ni pošaljitelj niti bi trebao biti u minusu. > Meni bi bilo logično da vrati pola novca do isplate pošte a potom i to napola. Da svi budu jednako zakinuti jer su jednako ( ne) krivi! Ja isto mislim da je to fer, da joj uplatim po pola jer nisam ni ja kriva ni ona, pa je to u sredini negdje. ako dođe 75 kn i kad po pola ispadne 92.5 kn, obje smo na gubitku i tjt. Glupa pošta, stvarno me živcaraju i pošta i tisak...
2019 08 23
> Eisen77: > Imala sam isti slučaj, poslala preporučeno nakit i pošiljka nije stigla. Gospođa me optužila da sam ju prevarila i svašta mi napisala. Kad joj je zaista poštar pozvonio na vrata da potpiše kako nije primila paket onda se smirila. Ja sam joj ipak ponudila povrat cijelog iznosa, nije htjela. Nisam htjela da se osjeća oštećeno pa sam joj ponudila izradu sličnog nakita i na to je pristala. Pošiljka joj je drugi put uredno stigla, a gospođa se nije trgnula ni da mi se javi ni ostavi barem povratnu. A nije ni pitala da li sam išta s poštom riješila. > Ja se ne bih osjećala ugodno da sam znala da je ona ostala oštećena. Htjela sam biti fer makar sam tu ja ispala na gubitku. Ako ste poslali kako ste rekli i imali šifru kao dokaz kako vas može optužiti da ste ju prevarili? Ako je kriva pošta onda niste vi i nije u vašoj domeni kontrole. Jedino ako ste poslali obično pa onda nema pisanog traga.
2019 08 23
To još možda i stigne. Godišnji su, Pošti kronično fali radnika i dva praznika su bila u kolovozu i svi su spajali dane.
2019 08 23
> Tanči14: > To još možda i stigne. > Godišnji su, Pošti kronično fali radnika i dva praznika su bila u kolovozu i svi su spajali dane. ali na internetu pošiljka uopće ne postoji, a ne znam. ja se nadam da će stići. trenutno je u provjeri pa ćemo vidjeti :)
2019 08 23
> Majalike: > > Eisen77: > > Imala sam isti slučaj, poslala preporučeno nakit i pošiljka nije stigla. Gospođa me optužila da sam ju prevarila i svašta mi napisala. Kad joj je zaista poštar pozvonio na vrata da potpiše kako nije primila paket onda se smirila. Ja sam joj ipak ponudila povrat cijelog iznosa, nije htjela. Nisam htjela da se osjeća oštećeno pa sam joj ponudila izradu sličnog nakita i na to je pristala. Pošiljka joj je drugi put uredno stigla, a gospođa se nije trgnula ni da mi se javi ni ostavi barem povratnu. A nije ni pitala da li sam išta s poštom riješila. > > Ja se ne bih osjećala ugodno da sam znala da je ona ostala oštećena. Htjela sam biti fer makar sam tu ja ispala na gubitku. > Ako ste poslali kako ste rekli i imali šifru kao dokaz kako vas može optužiti da ste ju prevarili? Ako je kriva pošta onda niste vi i nije u vašoj domeni kontrole. > Jedino ako ste poslali obično pa onda nema pisanog traga. Imala sam šifru preporučenog slanja i slikala sam potvrdu. Tek nakon što joj je poštar donio tu potvrdu da potpiše izjavu da joj pošiljka nije stigla-smirila se. Ja sam htjela biti maksimalno poštena i ponudila povrat cijelog iznosa koji je uplatila, htjela je samo taj nakit pa sam ponovno o svom trošku osigurala i to joj poslala. Ne znam, bez obzira što nije moja krivica bilo mi je neugodno da ostane oštećena. Za otvaračicu teme-ako želite biti pošteni vratite joj cijeli iznos. Međutim i kupac bi tu trebao biti pošten i imati razumijevanja da niste vi krivi. Ja sam svom kupcu recimo popustila pa neka joj sretno bilo na nekulturi koju mi je priuštila.
2019 08 23
Moj savjet je da zamolite kupca za strpljenje i ne vračate novce jer je jako velika vjerojatnost da će naći paket i uručiti joj ga. Prošli mjesec je moj paket putovao 2 tjedna. Ispunila sam potražnicu u pošti i našli su ga i za 2 dana uručili kupcu. Naravno moja kupilica je imala razumijevanja za situaciju. Sretno :-)
2019 08 23
Moji paketi, obično sam poslala, putuju već mjesec dana...nisu stigli..
2019 08 24
Moja situacija: poslala sam jednoj gospođi paket potrepstina i neke robe, ja sam snosila postarinu, ona nije nista platila. Prvo nije podigla paket jer joj nije uopce dosla obavijest da joj je paket u postanskom uredu. Paket mi se vratio, poslala sam ga opet, e tada su ga izgubili! Pisane su 2 potraznice, ali ni traga paketu. Vratili su mi iznos od 100 kn koliko je min. osiguranje za paket i 5x iznos postarine cca jos 100 kn. Ja sam na kraju bila na dobitku jer su mi pokriveni svi troskovi i povrata paketa i 2 postarine i vrijednosti robe koju sam poslala, ali mi je neopisivo zao da osoba kojoj je to bilo potrebno nije dobila.
2019 08 25
1 2
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj

Nema naknade za prodaju.

100% zaštita kupca.

Više informacija