Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Savjeti o uporabi stranice /

Pošta preporučena pošiljka

Vidim da puno cura ima problema sa slanjem pošiljaka, u pošti ne žele uzeti robu kao preporučeno pošiljku poslala sam upit pošti i dobila ovaj odgovor (stavljam ga u posebnu temu, da ga ne lijepim po svim otvorenim temama) link na njihov pravilnik te informaciju da ako je pakirano u skladu s pravilnikom moraju vam uzeti pošiljku na šalteru (1) Preporučena pošiljka u unutarnjem prometu je poštanska pošiljka za koju se pošiljatelju izdaje potvrda o primitku i uručuje se primatelju uz potpis, a u slučaju gubitka, oštećenja ili umanjenja sadržaja, isplaćuje propisana naknada štete. (2) Prioritetna preporučena pošiljka u međunarodnom prometu je poštanska pošiljka za koju se pošiljatelju izdaje potvrda o primitku i uručuje se primatelju uz potpis i za koju se osigurava brži postupak u usmjeravanju i prijenosu u odnosu na ostale pošiljke. (3) Masa i dimenzije preporučene pošiljke i prioritetne preporučene pošiljke moraju odgovarati uvjetima za pismo iz članka 4. ovih Općih uvjeta. (4) Sudska pismena, pismena po upravnom i poreznom postupku te administrativna pismena su preporučene pošiljke s dopunskom uslugom. (1) Pismo je pismovna pošiljka koja sadrži pisano priopćenje u zatvorenom omotu bez označene vrijednosti te svaka pošiljka koja, u pogledu dimenzija i mase, odgovara uvjetima predviđenim za pismo iako ne sadrži pisano priopćenje. (2) Pismo je zatvoreno tako da je njegov sadržaj dobro zaštićen od mogućih oštećenja prilikom prijenosa i da se, bez vidljivog traga na omotnici, sadržaj ne može izvaditi ni oštetiti. (3) Pismo može biti mase do 2 kilograma. (4) Dimenzije pisma su: 1. najmanje – 90 mm x 140 mm, 2. najveće – 900 mm u zbroju dužine, širine i visine, s tim da ni jedna od te tri dimenzije pojedinačno nije veća od 600 mm, 3. najmanje u obliku valjka – 170 mm u zbroju dužine i dva promjera, s tim da dužina nije manja od 100 mm, 4. najveće u obliku valjka – 1040 mm u zbroju dužine i dva promjera, s tim da dužina nije veća od 900 mm.
2020 01 16
https://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/2020/OU_za_obavljanje_univerzalne_usluge_2-1-2020.pdf?fbclid=IwAR2WirWLwnMb2JO0l5CnljQd6sWlEIw7WWirg2YdOar5rDn2bHJNIFOVh_g nadam se da mi neće nestat komentar s linkom
2020 01 16
AKo dobro kužim, vezano za raspravu zadnjih dana o tome, nama je interesantan članak 4. točka 1.
2020 01 16
Pitala sam danas na posti, rekla je gospodja da niti ona ne zna jos i da mora tak postupiti kako je dobila naredbu. Ali to nije po praviniku. Cak i za pismo pise da be mora biti pisano priopcenje. I zasto je u nekim zupanijama ovako, a u nekima onako.
2020 01 16
Ja sam jučer slala različitu kozmetiku u kovertama s mjehurićima, svegrbavo i kvrgavo,5 komada, kao preporuku. Nakon što mi je bez ikakvih problema sve preuzeto i naplaćeno, pitala sam gospođu šaltericu o tom problemu i rekla mi je da apsolutno ne zna o čemu govorim. Zar je moguće da se neko njihovo pravilo provodi samo lokalno? Hmmmm.....
2020 01 16
Ja sam bila jučer u Zagrebu u Jurišićevoj, takoreć glavna pošta u Zagrebu, rekla je teta da ne zna ništa o tome. Šaljem često pošiljke zbog posla pa mi je bitno, tražila sam da zove šeficu da pitam, žena je također rekla da ne zna ništa o tome da i da ne bi smio biti problem, da ne smiju baš ni pitati što je u pakiranju. Jedino da imaju nove restrikcije za inozemstvo, npr tekućine i hrana.
2020 01 17
I ja sam slala jučer kozmetiku preporučeno, nitko me ništa nije pitao. Ali ako stupa na snagu 1.2. vjerojatno će se i blagajnice prilagoditi tome na vrijeme.
2020 01 18
Bojim se da me posta vise nece vidjeti osim za placanje racuna
2020 01 18
Prošli tjedan i meni su rekli da se obično i preporučeno može slati isključivo samo pismo, dokumenti i sl. Bilo što deblje, nepravilnog oblika kao što je roba kad se smota u omotnicu ili se spremi u kutiju šalje se kao paket. Stvarno nisu u redu, ja se na dalje držim Tiska i gotovo. S njima je barem sve na čistu.
2020 01 21
Samo kad tisak vidi da je cijena najmanjeg paketa preko poste 39 kn povecat ce cijene sigurno
2020 01 21
> srelefff: > Samo kad tisak vidi da je cijena najmanjeg paketa preko poste 39 kn povecat ce cijene sigurno Slanje paketa postom do 2kg je 18 kn
2020 01 21
Jucer bila u posti, pitala sam za ovo, kazu da za sad ostaje sve po starom i da nema jos sluzbene objave za nova pravila. Prvo su javili da se mijenja, a jucer su dobili obavijest da ostaje po starom jos neko neko vrijeme, tako je rekla teta na salteru
2020 01 21
Prošli tjedan su mi na pošti naplatile 2 paketa 18 kuna bez dostane na adresu, a danas 18 kuna sa dostavom na adresu (sve do 2 kg). S tm da mi je jedna gospodja (od prošlog tjedna) javila da je dobila na kućnu adresu i morala 5 kuna platiti po prmitku, što mi nitko nije rekao. Kako sam onda danas platila 18 kuna Bez dostave, a 8 kuna je dostava. Samo se iznerviram dok idem na poštu! A da ne pričam da me službenica poprijeko gleda nakon što sam joj prošli tjedan ukazala na to da po službenom dokumentu, odnosno Poslovniku nemaju pravo tako poslovati. Danas sam zvala poštu i pitala službenika je li to istina da se od sad moraju slati samo paketi za stvari koje nisu pisana izvješća i rekao je da je istina. Pitala sam gdi im pišu ta nova pravila i da u Pravilniku stoji drugačije i da sam im posalala mail u petak na koji nisam dobila odgovor, tada je rekao da ne zna i da mora provjeriti i da će mi javiti mailom. Ako zbilja pošta digne cijene, više nema šanse da ću slati putem njih. S obizirom na to da imaju monopol, kako si dopuštaju da su tako loše organizirani i da tako puno povise cijene!
2020 01 21
Isto sam poslala u kuverti,naplaćeno mi kao paket.Kao preporučeno se smiju slati samo dokumenti
2020 01 21
> kozmetika88: > > srelefff: > > Samo kad tisak vidi da je cijena najmanjeg paketa preko poste 39 kn povecat ce cijene sigurno > Slanje paketa postom do 2kg je 18 kn Ja sam neki dan slala 1.050 i naplatio mi 26.90 kn! Toliko ! Uzas!
2020 01 26
1 2