Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

POSAO TRUDNOCA HITNO

Cure help Ovako zaposlila sam se u jednome ducanu 1.5.i saznala aam neki dan da sam trudna,sutra idem ginekologu kako cu sad sa polsom i placom.Ugovor imam do 1.2.2024. ima li tko iskustva sa placom kako ide nova sam trudnica.
2023 05 30
Ja sam u 5. mjesecu trudnoće i trenutno radim normalno jer nemam rizičnu trudnoću. Planiram raditi sve dok budem to mogla. Za trudnice koje uslijed komplikacija imaju pravo na bolovanje odnosno otvaranje komplikacija, iznos naknade/plaće možete pronaći ovdje: https: // hzzo.hr/pitanja-i-odgovori/12 (spojite link)
2023 05 31
Da al ja radim mj dana tek.I od 15.12.2020.do danas imam 9mj staza al s prekidima kako se to racuna.Prije toga imam 17godina staza
2023 05 31
Tesko mi raditi jel se dize tesko ne mogu dozati tesko
2023 05 31
Mislim da bi bilo najbolje da kontaktirate HZZO i HZZ pa njih pitate. " Naknada plaće tijekom privremene nesposobnosti za rad radi komplikacija u trudnoći iznosi 100% od osnovice za naknadu, s time da najviši mjesečni iznos tako utvrđene naknade plaće koja se isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, ne može iznositi više od proračunske osnovice uvećane za 28%, odnosno 565 EUR/4. 257, 28 kuna, za puno radno vrijeme. Pritom je potrebno ispunjavati uvjet staža osiguranja u obveznom zdravstvenom osiguranju na temelju radnog odnosa, obavljanja gospodarske djelatnosti ili obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja odnosno na temelju primanja naknade plaće nakon prestanka radnog odnosa odnosno prestanka obavljanja djelatnosti osobnim radom od najmanje devet mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodno osiguranje). Osiguranici koja ne ispunjava uvjet prethodnog osiguranja naknada plaće, za sve vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći, pripada u iznosu od 25 % proračunske osnovice za puno radno vrijeme, odnosno 110,35 EUR/831,50 kuna "
2023 05 31
> ValkyrieBlue: > Mislim da bi bilo najbolje da kontaktirate HZZO i HZZ pa njih pitate. > " Naknada plaće tijekom privremene nesposobnosti za rad radi komplikacija u trudnoći iznosi 100% od osnovice za naknadu, s time da najviši mjesečni iznos tako utvrđene naknade plaće koja se isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, ne može iznositi više od proračunske osnovice uvećane za 28%, odnosno 565 EUR/4. 257, 28 kuna, za puno radno vrijeme. > Pritom je potrebno ispunjavati uvjet staža osiguranja u obveznom zdravstvenom osiguranju na temelju radnog odnosa, obavljanja gospodarske djelatnosti ili obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja odnosno na temelju primanja naknade plaće nakon prestanka radnog odnosa odnosno prestanka obavljanja djelatnosti osobnim radom od najmanje devet mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodno osiguranje). > Osiguranici koja ne ispunjava uvjet prethodnog osiguranja naknada plaće, za sve vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći, pripada u iznosu od 25 % proračunske osnovice za puno radno vrijeme, odnosno 110,35 EUR/831,50 kuna " Nemam uvijete a ne javljaju se
2023 05 31
Pokušajte otići na hzzo pa će vam detaljnije sve objasniti i odmah izračunati koje mogućnosti možete imati što se tiče naknade. A u google ukucajte Vodič pri ostvarivanju prava za vrijeme trudnoće i nakon poroda. Zaista koristan priručnik. Sretno ☺️
2023 05 31
Da bi ostvarili pravo na naknadu na komplikacijama morate imati 9mjeseci staža neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima. Koliko sam razumjela pročitano nemate ništa od toga te nemate pravo na naknadu za bolovanje kao trudnica. Gledate se kao nezaposlena. S obzirom da imate ugovor koji traje do 2024. poslodavac vam ne smije ugovor prije prekinuti. Za ostvarivanje porodiline naknade trebate prosjek plaća zadnjih 6mjeseci što će ispasti dosta malo.
2023 06 01
> Ivaaaaa: > Da bi ostvarili pravo na naknadu na komplikacijama morate imati 9mjeseci staža neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima. > Koliko sam razumjela pročitano nemate ništa od toga te nemate pravo na naknadu za bolovanje kao trudnica. Gledate se kao nezaposlena. S obzirom da imate ugovor koji traje do 2024. poslodavac vam ne smije ugovor prije prekinuti. > Za ostvarivanje porodiline naknade trebate prosjek plaća zadnjih 6mjeseci što će ispasti dosta malo. Prema napisima na stranici HZZ-a, čak i ako ne zadovoljava uvjete, ima pravo na naknadu u iznosu od 110,35 eur. To je to što se tiče komplikacija, a pitanje je uopće hoće li dobiti potvrdu za komplikacije jer mučnine ne spadaju u to koliko sam ja shvatila. Što se tiče bolovanja, to mora vidjeti s poslodavcem i HZZ-om, a s obzirom da radi samo mjesec dana, sve je to jako upitno.
2023 06 01
> ValkyrieBlue: > > Ivaaaaa: > > Da bi ostvarili pravo na naknadu na komplikacijama morate imati 9mjeseci staža neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima. > > Koliko sam razumjela pročitano nemate ništa od toga te nemate pravo na naknadu za bolovanje kao trudnica. Gledate se kao nezaposlena. S obzirom da imate ugovor koji traje do 2024. poslodavac vam ne smije ugovor prije prekinuti. > > Za ostvarivanje porodiline naknade trebate prosjek plaća zadnjih 6mjeseci što će ispasti dosta malo. > Prema napisima na stranici HZZ-a, čak i ako ne zadovoljava uvjete, ima pravo na naknadu u iznosu od 110,35 eur. To je to što se tiče komplikacija, a pitanje je uopće hoće li dobiti potvrdu za komplikacije jer mučnine ne spadaju u to koliko sam ja shvatila. > Što se tiče bolovanja, to mora vidjeti s poslodavcem i HZZ-om, a s obzirom da radi samo mjesec dana, sve je to jako upitno. dat ce meni ginekologica al nebi za 110eura pa to je jako malo
2023 06 01
> Maliklana: > Cure help > Ovako zaposlila sam se u jednome ducanu 1.5.i saznala aam neki dan da sam trudna,sutra idem ginekologu kako cu sad sa polsom i placom.Ugovor imam do 1.2.2024. ima li tko iskustva sa placom kako ide nova sam trudnica. Tako da ćete varati ljude, kao do sada. Pazite se lažljivice. Ne nasjedajte na njezine proizvode koje prodaje, a pogotovo na direktne uplate. Izvlači se na dijecu. Njezin broj telefona je 095 758 5639 tako preferira komunikaciju.
2023 06 11
Koja šlapetina, Bože sačuvaj...
2023 06 12
Ako sad otvaraš bolovanje bolovanje će ti bit jednako kao da radis godinu dana. Ono gdje će bit problem je taj ako ti ne produže ugovor a vjerojatno neće onda ćeš porodiljni dobivat za nezaposlene. Najbolja opcija bi bila da daš otkaz i da te netko prijavi na pola mj./mjesec i onda otvorit komplikacije. Izgubit ćeš malo a dobit normalno. Ostanem prijavljena tako cijeli porodiljni. Samo platiš doprinose za to koliko ćeš biti prijavljena.
2024 01 13