Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Savjeti o uporabi stranice /

Zašto mi je izbrisana tema?

Molim odgovor administratora koji ju je izbrisao?
2023 10 28
Postavila sam sa pravne strane potpuno legitimno pitanje pa molim da mi se objasni.
2023 10 28
Jel bilo vezano za Trustap?
2023 10 28
Evo to se i ja pitam, a još sam lijepo napisala na toj prethodnoj temi da se ne briše (odnosno da ju i vi ne obrišete), jer ste u pravu. A i sama sam htjela nešto napisati, a nisam imala vremena tada. Uglavnom sve ste dobro napisali u toj temi. Zakonski tako je. No onda su krenule neke određene korisnice sa svojim naravno nimalo konstruktivnim i dapače omalovažavanjem tuđeg prava o informaciji i ono klasično: sve si krivo shvatila, problem je u tebi. Primjera radi u vašoj temi korisnica piše: ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/5f9553dcc0b485f754f7f75b3d4e4027.jpg) Da bi ta ista korisnica na nekoj drugoj temi napisala ovo i to sve u isto vrijeme da bude apsurd još veći: ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/79e60cf89f10576065ae1f3996d23062.jpg) Dakle što se da zaključiti, da je korisnici očito bila namjera isključivo ismijavanje upita. Mislim navlakuša i zavaravajuće oglašavanje su itekako dva vrlo srodna i usporediva pojma. I naravno to joj je način oduvijek takav, tu sam 10 godina sada ravno i dobro znam kako tko i što sve funkcionira/nefunkcionira na ovoj stranici.
2023 10 28
A što se tiče vas potpuno ste u pravu. Zakonski prije svake nove promjene unutar nekog poslovanja stranaka potrebno je obavijestiti korisnika usluge o toj promjeni unutar zadanih zakonskih okvira, a svakako prije nego što promjena stupi na snagu, odnosno nikako ne u isto vremenu kad je već promjena nastala. U poduzetništvu sam skoro već 15 godina, pa dobro znam kako to funkcionira u samom poslovanju. Također iako korisnik ne plaća u ovom slučaju konkretno uslugu samoj stranici (bazično oglašavanje) ta ista je dužna bez obzira na to, obavijestiti svoje korisnike samim time što smo pristali na kolačiće i uvjete stranice, gdje oni itekako raspolažu svim našim podacima i bez problema ih mogu dijeliti sa trećim stranama i zarađivati na njima. A ovo da li je netko pravnik ili nije je skroz nebitno. Kako je podsmjehljivo istaknula već spomenuta korisnica gore. Zakon RH je javan i dostupan svim građanima da mogu čitati i informirati se i na to svatko ima pravo. Zato i postoje i svatko od nas ima temeljno pravo na poznavanje zakona i njihovo ostvarivanje. I ne samo to nego u određenom slučaju i kreiranju istih.
2023 10 28
> Vikili: > Jel bilo vezano za Trustap? Naravno da je, i po običaju najlakše je izbrisat kad se potegnu pitanja sa pravne strane.. Ne znam zašto se više ičemu čudim na ovoj stranici.
2023 10 28
Evo da usput i odgovorim teehee Nisam klik klik pravnik iako se pravom ne bavim vec odavno. Pravo je bilo moja backup opcija jer na polju umjetnosti sa financijske strane ste uvijek na tankom ledu. Ali i da jesam klik klik pravnik apsolutno nebitno.
2023 10 28
> andrejama: > A što se tiče vas potpuno ste u pravu. Zakonski prije svake nove promjene unutar nekog poslovanja stranaka potrebno je obavijestiti korisnika usluge o toj promjeni unutar zadanih zakonskih okvira, a svakako prije nego što promjena stupi na snagu, odnosno nikako ne u isto vremenu kad je već promjena nastala. U poduzetništvu sam skoro već 15 godina, pa dobro znam kako to funkcionira u samom poslovanju. Također iako korisnik ne plaća u ovom slučaju konkretno uslugu samoj stranici (bazično oglašavanje) ta ista je dužna bez obzira na to, obavijestiti svoje korisnike... S obzirom da aplikacije nije obvezujuća mogu proć sasvim uredno sa objavom na forumu i to mi nije iskreno problematično. Ono što je mene potaknulo na otvaranje teme je po mom mišljenju puno ozbiljniji problem a to je da se kupca navodi da klikom na KUPI i plaćanjem misli da je artkl kupio a u stvarnosti je samo svoje novce prebacio posredniku. Prodavač koji ni ne zna da se kupovina njegovog artikla dogodila ima opciju da odbije transakciju i ispadne krajnje neozbiljan i bezobrazan u očima kupca ili prisilno instalira aplikaciju i pošalje kupcu već plaćeni artikl. I to je upravo zavaravajuće oglašavanje. Da su stavili opciju kupi sa trustap i da prije plaćanja informiraju kupca da druga strana ne koristi aplikaciju i da može odbiti transakciju sve ok . Ali ponuditi opciju KUPI na način na koji su oni to napravili , e s tim dijelom ja imam problem.
2023 10 28
Što možemo učiniti?
2023 10 28
> Vikili: > Što možemo učiniti? Iskreno trenutno se svi možemo nadat da će netko od odgovornih na ovoj stranici uključiti mozak i napraviti stvari kako treba A što se mene osobno tiče nadam se da će se to dogodit prije nego netko klikne kupi i uplati za nešto sa moga profila aplikaciji koju nemam namjeru koristiti pogotovo ako me se zbog toga proglasi prevarantom. U tom slučaju će im trebat pravnik kojeg čini mi se u ovom trenutku nemaju
2023 10 28
> Tanja0204: > > andrejama: > > A što se tiče vas potpuno ste u pravu. Zakonski prije svake nove promjene unutar nekog poslovanja stranaka potrebno je obavijestiti korisnika usluge o toj promjeni unutar zadanih zakonskih okvira, a svakako prije nego što promjena stupi na snagu, odnosno nikako ne u isto vremenu kad je već promjena nastala. U poduzetništvu sam skoro već 15 godina, pa dobro znam kako to funkcionira u samom poslovanju. Također iako korisnik ne plaća u ovom slučaju konkretno uslugu samoj stranici (bazično oglašavanje) ta ista je dužna bez obzira na to, obavijestiti svoje korisnike... > S obzirom da aplikacije nije obvezujuća mogu proć sasvim uredno sa objavom na forumu i to mi nije iskreno problematično. Ono što je mene potaknulo na otvaranje teme je po mom mišljenju puno ozbiljniji problem a to je da se kupca navodi da klikom na KUPI i plaćanjem misli da je artkl kupio a u stvarnosti je samo svoje novce prebacio posredniku. Prodavač koji ni ne zna da se kupovina njegovog artikla dogodila ima opciju da odbije transakciju i ispadne krajnje neozbiljan i bezobrazan u očima kupca ili prisilno instalira aplikaciju i pošalje kupcu već plaćeni artikl. Pa to i kažem sve se odjednom sam pojavilo na stranici, bez ikakve objave i objašnjenja, pa ti razmišljaj što je. Mnoge korisnice i ne idu na forum i evo iako sam probala nekako istaknuti to sve u svom opisu, uvjerena sam kako će se naći neka osoba koja će ipak kliknuti na taj KUPI. Na svu sreću pa prodaja ide bolje nego ikad 🤣 pa ne bude tak kritično. I naravno trebalo je to uz sve pismene detalje i vizualno riješiti na način kao "potencijalnu" opciju i baš tako da se dvije strane moraju usuglasiti, a ne netko bez mog znanja uplati, pa sad ja odbijem jer "kao" imam pravo na to, a ustvari samo dodatna komplikacija i za prodavača i kupca.
2023 10 28
> andrejama: > Ti ne čitaš s razumijevanjem ili je problem što te već godinama "žulja" moj nick? Kao prvo, sadržaj jednog posta ne isključuje sadržaj drugoga, naprotiv. Ono što nisam odmah povezala jest pojam zavaravajućeg oglašavanja koje nisam shvatila tako. Moja greška za koju sam se ispričala Tanji0204. Poznajem vrlo dobro Zakon o zaštiti potrošača i u više navrata mi je bio "od koristi". Mislila sam da ti je bilo dovoljno što si drugima po inboxima pisala da me "ne podnosiš". Meni to ne smeta, ali djeluješ frustrirano referirajući se ovako na moje upise. O ovome sam odgovorila na drugoj temi.
2023 10 28
Ja sam bila pročitala Vašu temu, ali sam žurila pa nisam stigla staviti komentar. Već su 3 teme otvorene na istu temu, pa je četvrta bila posve suvišna, mogli ste pisati po nekoj od postojećih. Drugo, novu aplikaciju ste nazvali „ruglom“. To je ružno, za sve one koji su je stvarali, negdje, u famoznoj Irskoj ili negdje drugdje. Možda je nečije dijete sudjelovalo u tome, nova aplikacija koja nam se samo nudi, sati i sati rada, možda nesavršena, možda se testira. Ne možemo samo tako stvari nazivati ruglom, ako se nama ne sviđaju ili nam ne trebaju. Meni stalno iskaču ti natpisi KUPI. Svugdje. Maltretiraju li me? Katkad da, ali takvo je tržište, svatko pokušava prodati svoju stvar, kao i mi ovdje. Korisnice stalno otvaraju nove teme na forumu, prodaju laptope, mobitele, električne cigarete, pozivaju na svoje rasprodaje i u svoje ormare, sve za nju, njega i dijete. Pa što da s tim radimo? Vidim da prodajete svoj nakit, prekrasan. Netko vam je omogućio ovo mjesto na kojem ste sada, platformu za prodaju istoga, a ne plaćate ništa. Potpuno vam je besplatno. Moram li ja uvijek drukčije sagledati stvari? Izgleda da moram. Vrijeme će pokazati hoće li nova aplikacija zaživjeti. Ako neće, biti će vjerojatno uklonjena sa stranice.
2023 10 29
Moze jos jedna tema o trustapu 🥳
2023 10 29
> Tanja0204: > > andrejama: > > A što se tiče vas potpuno ste u pravu. Zakonski prije svake nove promjene unutar nekog poslovanja stranaka potrebno je obavijestiti korisnika usluge o toj promjeni unutar zadanih zakonskih okvira, a svakako prije nego što promjena stupi na snagu, odnosno nikako ne u isto vremenu kad je već promjena nastala. U poduzetništvu sam skoro već 15 godina, pa dobro znam kako to funkcionira u samom poslovanju. Također iako korisnik ne plaća u ovom slučaju konkretno uslugu samoj stranici (bazično oglašavanje) ta ista je dužna bez obzira na to, obavijestiti svoje korisnike... > S obzirom da aplikacije nije obvezujuća mogu proć sasvim uredno sa objavom na forumu i to mi nije iskreno problematično. Ono što je mene potaknulo na otvaranje teme je po mom mišljenju puno ozbiljniji problem a to je da se kupca navodi da klikom na KUPI i plaćanjem misli da je artkl kupio a u stvarnosti je samo svoje novce prebacio posredniku. Prodavač koji ni ne zna da se kupovina njegovog artikla dogodila ima opciju da odbije transakciju i ispadne krajnje neozbiljan i bezobrazan u očima kupca ili prisilno instalira aplikaciju i pošalje kupcu već plaćeni artikl. > I to je upravo zavaravajuće oglašavanje. > Da su stavili opciju kupi sa trustap i da prije plaćanja informiraju kupca da druga strana ne koristi aplikaciju i da može odbiti transakciju sve ok . Ali ponuditi opciju KUPI na način na koji su oni to napravili , e s tim dijelom ja imam problem. Pitanje za razmisljanje - tko je potrosac u kontekstu citiranog zakona? 🙂 U vasem je inicijalnom postu hrpa netocnih informacija, ili kako bi vi rekli zavaravajucih, pa pretostavljam da je to razlog brisanja.
2023 10 29
1 2 3