Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Savjeti o uporabi stranice /

Molim pomoč pravnika i bankara

Imam problem radi se da je moj otac bio JAMAC nosiocu kredita i kao jamac zadnjih godinu dana otplačivao je tuđi kredit koji mu je sjedao na naplatu na mirovinu preko banke . Moj otac je umro prije 10 dana .Njegovu mirovinu naslijedit će moja majka s tim da mirovina neće biti obiteljska i ona mora otvoriti drugi račun .Zanima me dali će ona kao jamčeva žena morati otplačivati KREDIT nosioca ,koji traje još 2 godine .Razgovarala sam s jednim sudcem koji je u mirovini on mi je rekao da joj na njenu mirovinu neće sjedati ,jer to ne spada u obiteljsku MIROVINU ,no ZAKONI se mjenjaju pa on nije upučen na daljni razvoj događaja. Moj otac bio je vlasnik velike obiteljske kuče ,te zemljišnog posjeda i osobni automobil ,sva imovina se dijeli na 3 dijela ,jer imam još i sestru ,mi smo svoje djelove htjele ostaviti majki
2013 12 08
dok je ona živa ,no ako postoji mogučnost da će prilikom našeg POKONJENOG dijela dio oduzeti majki da bi se naplatio KREDIT nosioca( onda možda bolje da ostane na 3-dijela),isto tako napominjem da VLASNIK KREDITA isto je u mirovini ,ali mu banka nema šta oduzeti ,ali on također posjeduje i auto i kuču i zemljište .Dali mojoj majci mogu to Oduzeti ,a vlasnik KREDITA posjeduje isto .MOLIM VAS POMOZITE ,mislim da nebi bilo fer da JAMAC plača ,a ima iste mogučnosti kao i nosioc KREDITA .Bojim se ako mi svoje dijelove damo majci da će banka potraživati od nje dio imovine .
2013 12 08
Moja iskrena sucut.
2013 12 08
Iskreno ne znam ti odg.na to..ali po meni je onda najbolje da ti i sestra uzmete svoj dio,a lako vam je poslije prebaciti na mamu.
2013 12 08
I moja sućut.
2013 12 08
Željka moja iskrena sučut,,,žao mi je ali mislim da bi u ovo vrijeme bilo bolje da imovinu podijelite ti i seka a mami neka ostane mirovina to ti je moj savijet [:place] [:place]
2013 12 08
A u to ti je gadno
2013 12 08
Ovo sam skinula sa jednog foruma pa ako sam ja to dobro protumačila nema vraćanja daljnjeg duga od nasljednika; ******************************************************************************************************************** Kad jamac počne otplaćivati dužnikov kredit, da li kad jamac umre taj dug može preći na jamčeve nasljednike ako jamac nema nikakve imovine? Jamstvo, kao osobni odnos između dužnika i jamca, ne može prijeći na jamčeve nasljednike ni kada imovina postoji, a kada imovina ne postoji na nasljednike ne samo da ne može preći jamstvo nego faktički ni dug s obzirom da su nasljednici dužni vratiti dug ostavitelja do visine iznosa vrijednosti nasljeđene imovine.
2013 12 08
I sa još jednog portala: ******************************************************************************************************************** pravo jamca je da vraća dug (kredit)ako to neće ili nemože dužnik. ako jamac umre nasljednici nisu dužni vračati dug nastao jamstvom .dug jamca ima osobno svojstvo. nasljednici nesmiju nikako priznati dug (izjava,otplataitd.) ako priznaju dug dužni su i vraćati isti dug. banku uputiti da u sudskom postupku traže naplatu duga a što neće učiniti . jamac može tužbom tražiti od dužnika povrat isplačenoga na ime duga. treba voditi računa o zastari.
2013 12 08
Samo slova na papiru...
2013 12 08
Ima rupa u zakonu...Ali moras traziti ugovor koji je potpisao....jer bez njega,ko slijepac bez stapa
2013 12 08