Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Uspješan prestanak pušenja?

Da vas čujem, koja je uspjela i kako? Iza mene je desetak neuspjelih pokušaja (najduži su trajali po mjesec dana). Pušim manje od kutije dnevno, ali nikako to ukinuti. Čak sam u fazi u kojoj priznajem "sve je u glavi", a očito u mojoj glavi još nije došlo do prekretnice. [:place]
2015 12 02
Nisam pušač,ali recimo ja sam se jedne svoje ovisnosti riješila tako-da ju više nisam kupovala :-) Ne kupuj cigarete,i to je to! :-)
2015 12 02
Rado bi ti voljela pomoći ali i sama muku mučim da prestanem pušiti, ne pušim puno 4-5 cigara na dan, ali nikako da se "dogovorim" kada prestati. Razmišljam da postavim jedan datum, zaokružim ga u kalendaru i psihički se pripremim da od toga dana više neću pušiti... :)
2015 12 02
Evo dvije godine bilo u devetom mjesecu kako sam prestala. Kupila e cigaretu,psihički se pripremila da to nije prava ali da neću smrditi i kako ću imati više novaca. Lagano sam smanjivala jačinu nikotina u tekućinama i došla do 0% pa odložila i parilicu :) Mogu samo reći da sam prije toga znala obući se u kasne sate i ići po cigarete za nedaj bože lošeg sna pa da ne nestane.Znači,pravi pušač sa jakim stažem ali tvrdim da se može. Ako ti što znači moje iskustvo,samo naprijed! :)
2015 12 02
Prestala sam prije 4 godine i to nakon 20 godina staža.Sama pomisao da nikad više ne zapalim me tjerala da zapalim iste sekunde...onda sam si rekla da idem pa do kud doguram(naravno nadalasam se da će biti nikad više) Uglavnom odluka je pola posla...
2015 12 02
Treba odlučit i prestat. To sad ovisi o upornosti... Ja sam upisala pilates,izbjegavala kafiće i kave koji mjesec.
2015 12 02
Ja sam probala i sa e-cigaretom, brzo sam ju odbacila i vratila se normalnim cigaretama (najviše pokleknem na kavama i to). Neko vrijeme ih nisam nosila na posao i preživjela sam sasvim ok bez ćik pauze pa bih doma navečer dvije, tri zapalila, ali onda sam se opet vratila na staro. Divim se ljudima koji odluče jedan dan i više nikad ne zapale, sve mi se čini da ja to nikad neću moći. :/
2015 12 02
bio je četvrtak, odlučila sam da prestajem u ponedjeljak. i tako je i bilo, dala sam si oduška do tog ponedjeljka, pripremila se i u pon ih nisam kupila.. prošlo je više od 2 mj, još sam friška ali kada nešto odlučiš to je to. ako to ne želiš, nećeš prestat.
2015 12 02
Prestala sam prije godinu dana, uz kavu je najbolje zapaliti, tako da kavu pijem jako jako rijetko, jednom u par mjeseci, prije toga sam mjenjala prehranu i znala sam da ubrzo i cigarete moram odbaciti.. Postepeno sam smanjivala, poslozila si neke stvari u glavi, jer opet ces posegnuti za njima ako ne promijenis nesto, makar to bilo smanjiti kave s curama u kaficu.. Meni je bilo zanimljivo analizirati zasto sam pusila, najcesce je to bilo kada sam bila pod stresom, opterecivala se radi gluposti, radila stvari koje ne zelim, te sam to promijenila, i mogu ti reci da je puno puno lakse i bolje. Sada mi cigarete gade :D Mislim da ce se sve cure sloziti sa mnom da je najlakse ako si u vezi s deckom koji ne pusi ili da zajedno odlucite da morate prestati. :) Da je tesko, je, no to je zbilja bacanje para, a koliko steti tvome tijelu da ne pricam :) Mozes ti to, sretno! :))
2015 12 02
Marijeta, što je najgore on ne puši skoro nikad (bezveze zapali jednom u dva tjedna), ali mu ne smeta moje pušenje niti mi brani pušiti doma. Vjerujem da bi me podržavao da sama donesem odluku pa da budem živčana neko vrijeme (imao bi razumijevanja za to). I sama sam primjetila da više pušim kad je kava u pitanju pa ću ovaj put početi od toga. Iako, svaki sljedeći put kad prestajem imam manje entuzijazma jer znam da mi prošli put nije uspjelo :/
2015 12 02
ja sam namjeravala prestati,ali stalno odgadjala, kao,a ovaj vikend idem na festu, pa onda danas su mi dogli živce i tako... prestala sam kad sam se okladila s frendom... tvrdoglava kakva jesam, to mi je bio super poticaj. pala oklada s jako velikim ulogom, zajedno smo zapalili zadnju i to je bilo to... meni je najviše vezana uz cugu vani. znajući to, namjerno sam nagovorila ekipu da odmah drugi dan idemo van.... i tada mi je bilo užasno, svi su pušili samo ja ne, falila mi uzasno uz cugu, al sam znala da ako izdržim i nikoga ne žicam, da sam prešla više od pola puta. i izdržala sam... najgore je prva tri,četiri dana dok ti se organizam ne očisti od nikotina, a kasnije ostaje ono u glavi i besposlene ruke da ne znaš kamo bi s njima... zato sam u početku imala punu torbi lizaljki za krizne momente..:) nisam ih toliko ni lizala, koliko su mi zaposlile ruke..:) uglavnom, možeš ti to,ako stvarno želiš, svatko može! imaš moju podršku, navijam! sretno! :)
2015 12 02
Prestala sam prije 14,5 godina i nikad mi nije došlo da ponovo zapalim. Štoviše, dim cigarete mi je najgori smrad sad.
2015 12 02
Uh onda jos bolje ako ne pusi! :D Probaj se usredotociti vise na svoje zdravlje, napravi si caj umjesto kave ili jednostavno kada si vani naruci neki fini sok, ma mozes ti to, svi mi mozemo! Samo bas zapni za to, nedaj se, budi cvrsta, pricaj s deckom/muzem o tome i o svojoj odluci :) nemoj brisati temu pa javi za tjedan dana kako ide! :))
2015 12 02
Hvala svima na podršci. Dapače, neka se pridruže i ostale koje imaju isti problem pa si možemo biti podrška. Trenutno u kutiji imam 1 cigaretu, a poslije posla idem na kavu. Uh!
2015 12 02
Ma nema na cemu! (: Probaj postepeno smanjiti, ali bas zapni i nemoj se obeshrabriti jer prosli put nisi uspjela, bitno je da imas dobru volju i da bas zelis prestati, jer nebi se ponovno vracala na prestanak da ti nije stalo do sebe i svog tijela! Mozes ti to! (:
2015 12 02
1 2