Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Razvodi, prekidi /

Kako pomoci frendici?

Pozdrav cure! Moja frendica je u braku par godina. Ima dijete s njim. No od samog pocetka svi smo vidjeli kad su skupa da to nije sretan par. Puno puta su se svadjali. A i dosta puta sam na njoj vidjela masnice. Zajedno smo tada plakale i obecala sam joj pomoci u slucaju da se odluci napustiti ga. Ne mogu odlucivati umjesto nje i sigurna sam da nije lako napustiti muza ali zar zasluzuje da dobije batina radi toga sto je on opsesivan i ljubomoran..? Zar im to dijete mora gledati i susjedi slusati? Par puta mu je nasla poruke na mobitelu u kojima se jasno dalo procitati da ju vara i to sa curom koja "nije na dobrom glasu" Volim ju jako puno i zbilja mi je jedna od boljih prijateljica ali ona svaki put kaze da ce ga ostaviti i nakon par dana kao da nista nije bilo... Sve mu oprosti... On je inace odlican manipulator i uvijek ju uspije nekako nagovoriti da ostane. Jednom prilikom kad sam dosla kod nje vidjela sam da je puno stvari po kuci razbijeno i da je ulupano kao sakom a ona je duz cijele ruke imala tako veliku masnicu da ja nisam mogla vjerovati. Stvarno je odvratan gadi mi se takav covjek jer je sklon nasilju vjecito je zivcan i agresivan i voli tucnjavu izazvati iz cista mira kad god su vani... Kako da joj pomognem da izadje iz tog pakla i da joj dokazem da nije sve crno i da postoje mnogo bolji muskarci koji joj mogu pruziti ljubav a ne batine?
2016 05 11
Stvarno dajem sve od sebe. River najezila sam se od ovoga sto si napisala. Ne mogu vise sutjeti. Dodje mi da ga ja prijavim ali zamolila me da to ne napravim. Inace je super cura. Stvarno ga voli nikada ga nije pravila ljubomornim niti mu davala povoda za to. Daje sve od sebe za to dijete za kucu. Cak je i njegova mama ju puno puta ponizavala i sestra a njih dvije su ono valjda najgora i najodvratnija sorta zena koje poznajem. Ona je vrijedna mirna draga dobro je odgojena postena iz dobre obitelji. A obozava ga i stvarno mu uvijek ide niz dlaku samo da nebi planuo radi neke sitnice. Evo znam jedan put kad je isla na razgovor za posao jer je on bio na bolovanju i cuvao je malu. A mala naviknula vise s njom i kad je dosla kuci mala place vristi a on njoj da je to dijete bolesno da on nezna sta place sta oce da to nije njegovo dijete. A mala jadna osjetila njegovu nervozu i naravno da je onda i plakala. Srce me boli radi nje i malene. Ne zelim da joj se dogodi nesto jos gore s njim.
2016 05 11
> Alice6: > nemam baš neki savjet, teška je to situacija, ne možeš biti pametan.. ne kužim zašto je to tako, imam neke pretpostavke, ali je činjenica da su žene lude za agresivcima i teško ih napuštaju, ima tu u ovom našem predgrađu jedan stariji par, već su penzioneri, mlati ju, prijeti oružjem, vrijeđa, blago rečeno, otkada znam za njim, gooodinaaamaa, a ona je još uvijek ludo zaljubljena u njega i uvijek mu oprosti. možda je to psiha jer se pretpostavljam osjeća nemoćno, okrivljava sebe, ima totalni manjak samopouzdanja i valjda si je utuvila u glavu da je bez njega niko i ništa.. mislim da se žene u tim situacijama uvjere da su one krive za sve i da to zaslužuju, a kako im dokazati suprotno- neznam.. ti si ovoj ženi frendica, i najbolje ju znaš pa malo razmisli, vjerujem da ćeš naći neki odgovor. sretno Tako i on nju uvjerava da je nesposobna i da je bez njega nitko i nista. Da ona ne radi a on radi i kad bi ga napustila bila bi nitko i nista i zivjela s djetetom na ulici. Ja to prva nebi dopustila. Samo kad bi ona mogla se oduprijeti sama sebi odmah bi ju dovela da zivi samnom.
2016 05 11
Stvarno ga voli.... dala si odgovor zašto ne odlazi. Ona misli da ga voli, ona je ovisna o tom njihovom odnosu. Zlostavljači su najbolji manipulatori. Ili će shvatiti ili neće. Bolje dok je dijete malo... Pokušaj... Zakonska je obveza svih nas da nasilje prijavimo. Možeš to i anonimno. Osobito ako će bit tragova na njoj. :( * Daj joj do znanja da bi ju primila. Pokušajte planirati. Pročitaj stranicu od do. Ima dosta savjeta.
2016 05 11
Jesam dala sam joj do znanja da cu ju primiti bez ikakvih problema. Voli ga ali ponekad kad prica o njemu vidim na njoj kao da ponekad osjeca gadjenje sto mislim da bih i ja osjecala da me netko tuce maltretira i vara.
2016 05 11
Ne razumijem žene koje si to dopuštaju. Ajde radi sebe ako su već tolike mazohistice, ali da se barem radi djeteta maknu od tih propalih abortusa! Ma da je ne znam kakva situacija, najgore što može napraviti je ostati s njim. Jebo ti takvu ljubav.
2016 05 11
Ne znam ni ja razlog.. Mozda je navika u pitanju... Mozda se jednostavno boji kako krenuti dalje bez njega... Nemam pojma... Ona dijete drzi kao kap vode na dlanu. Nema toga sto joj nije pruzila i sad ne mislim samo na materijalno nego ona zaista obozava tu malu i pruza joj svu mogucu ljubav. Znam da nije glupa i da i sama shvaca da joj je vec milijon puta obecao da ce se promijeniti medjutim nikada nije. I nikada nece...
2016 05 11
Ne mogu razumjeti oni koji se nisu našli u takvoj situaciji, govorim iz vlastitog iskustva, nije to samo tako, spakirati kofere i otići, pogotovo kad u našoj državi institucije ne reagiraju i mora doći do najgoreg scenarija! Meni su dvije godine trebale samo da skupim hrabrosti,da samu sebe uvjerim da je to najbolje, pogotovo za to dijete koje to nije zaslužilo,krenula od debelog minusa, svakodnevne prijetnje, plašila se izaći na ulicu, al nisam posustala, upravo je to nevino malo biće bilo ono što je od mene napravilo doslovno zvijer koja se bori i sad se samo bojim onog gore... Suosjećam s tvojom prijateljicom i budi maksimalno uz nju jer ona mora znati da se ima na koga osloniti, da je nekome stalo, al bitno je da shvati da to nije ljubav i da će joj život početi tek kad se makne od takvog govna !Dijete joj mora biti poticaj i snaga!Nije ni prva ni zadnja koja uzima život u svoje ruke i kreće dalje u bolje sutra, neće biti lako, al djetetov mir i sreća su neprocjenjivi i vrijedni borbe! Sretno od srca!
2016 05 12
> LeptiricaEma: > Ne mogu razumjeti oni koji se nisu našli u takvoj situaciji, govorim iz vlastitog iskustva, nije to samo tako, spakirati kofere i otići, pogotovo kad u našoj državi institucije ne reagiraju i mora doći do najgoreg scenarija! Meni su dvije godine trebale samo da skupim hrabrosti,da samu sebe uvjerim da je to najbolje, pogotovo za to dijete koje to nije zaslužilo,krenula od debelog minusa, svakodnevne prijetnje, plašila se izaći na ulicu, al nisam posustala, upravo je to nevino malo biće bilo ono što je od mene napravilo doslovno zvijer koja se bori i sad se samo bojim onog gore... > Suosjećam s tvojom prijateljicom i budi maksimalno uz nju jer ona mora znati da se ima na koga osloniti, da je nekome stalo, al bitno je da shvati da to nije ljubav i da će joj život početi tek kad se makne od takvog govna !Dijete joj mora biti poticaj i snaga!Nije ni prva ni zadnja koja uzima život u svoje ruke i kreće dalje u bolje sutra, neće biti lako, al djetetov mir i sreća su neprocjenjivi i vrijedni borbe! > Sretno od srca! > Hvala ti i hvala sto si napisala svoje iskustvo s tim..
2016 05 12
> LeptiricaEma: > Ne mogu razumjeti oni koji se nisu našli u takvoj situaciji (...) > Baš zato i kažem, također iz iskustva. Prvo kao dijete roditelja gdje je majka trpila sve i svašta (doduše u mom slučaju se radilo o psihičkoj bolesti oca koja je nakon sve te muke, srećom, izlječena pa je sada sve u redu), a nakon toga je i prvi dečko jednom digao ruku na mene i to mu je bilo prvi i zadnji put. Da sam još i nekim slučajem imala njegovo dijete, bio bi 2m pod zemljom da je to pokušao. I zato nikad neću razumjeti žene koje su toliko slabe i naivne da misle da će se njihov dragi odjednom promjeniti, jer ako mu pokaže da njezina svemirska ljubav može nadjačati sve šamare i uvrede i udarce on će to uvidjeti i živjet će sretni u kućici sa cvijećem do kraja života. Njenog. A ako imaju dijete, ne razumijem kako se ženi srce ne slama kad vidi uplakano dijete kojem nije jasno zašto tata tuče mamu, pa kad jednom dijete poraste pa stane između mame i tate i prvo slučajno pokupi šamarčinu, a kasnije više neće biti slučajno...takve žene koje nemaju hrabrosti prekinuti to na bilo koji način ne zaslužuju biti majke jer majke štite svoju djecu u bilo kakvim uvjetima.
2016 05 12
Ma nema na čemu,nije me sram pričati o nečemu što drugome možda otvori oči i pomogne! Svi mi zaslužujemo biti sretni,pogotovo naša djeca jer jednom se živi, a život je kratak!
2016 05 12
Flemeth, slažem se, tu je više stvar karaktera, ja priznam da sam bila slaba, bojala se luđački, al kod mene je presudio baš taj udarac pred djetetom i tu je bio kraj priče!Al sad nakon toliko godina, sama sebi velim da si ni to nisam trebala dozvoliti! Ja recimo ne razumijem one koje odu od takvog i opet se vrate i to sa djecom.....
2016 05 12
> LeptiricaEma: > Flemeth, slažem se, tu je više stvar karaktera, ja priznam da sam bila slaba, bojala se luđački, al kod mene je presudio baš taj udarac pred djetetom i tu je bio kraj priče!Al sad nakon toliko godina, sama sebi velim da si ni to nisam trebala dozvoliti! > Ja recimo ne razumijem one koje odu od takvog i opet se vrate i to sa djecom..... Bravo, bitno da si otišla na vrijeme i da prvenstveno na djetetu nema nikakvih fizičkih ni psihičkih posljedica. Naravno, ni na tebi, ali odrasli se puno lakše nose sa takvim stresom nego djeca koja neće tako lako zaboraviti.
2016 05 12
Puno je tu u igri. Velik broj cura/žena ostaje u takvoj zlostavljačkoj i manjkavoj vezi jer vjeruju da nikad više neće naći partnera( zlostavljač je najčešće i manipulator, pa odatle ideja). Frendica je imala jednu groznu vezu u kojoj je bila opčinjena kretenom koji joj je prijetio, varao je, i napravio par stvari zbog kojih mi se i sad diže kosa na glavi. Nakon prvog prekida ju je uhodio i prijetio joj pa je ponekad spavala kod mene ili kod drugih frendica. Nagovorile smo je da sve ispriča roditeljima, da promijeni broj, rutu kretanja, da se malo pritaji. Ukratko, bilo koji od naših stanova joj je bio na raspolaganju. Uvjerena da je bezvrijedna, vratila mu se nakon 3 mjeseca mira . S obzirom da nitko od nas nije želio imati posla s ljudskim smećem, njoj je rečeno da je uvijek dobrodošla na kave i druženja, ali da njega ne dovodi. Ništa što smo joj govorili nije dopiralo do nje. Imala je totalno iskrivljenu sliku sebe, nije shvaćala da je hrpa drugih ljudi voli jer je draga, uvijek spremna pomoći, zabavna, zanimljiva... Bilo je kao da pričaš zidu. Uglavnom, ostavila ga je par mjeseci kasnije, i to je bila isključivo njena odluka, jer su i starci i frendovi jednostavno prestali sa spominjanjem te sotone od čovjeka. Ono što želim reći jest da joj možeš ponuditi logističku pomoć(ako možeš), čuvanje klinaca, pronalazak novog prostora, novac(ako ste si toliko dobre), ali odlazak se neće dogoditi dok ona čvrsto ne odluči da više tako ne želi živjeti.
2016 05 12
Corygan slazem se s tobom. Tako i on nju sve na psihickoj bazi izmanipulira. Kao sto sam rekla,uvjerava ju da je bez njega nitko i nista. A kad napravi neko veliko s**nje onda ju uvjerava da to nije tako da je ona kriva da nije dobro procitala. Kao npr.ovo kad mu je procitala poruke na mobu di je on u jednoj od svojih epizoda pijanstava spavao kao zaklan a ona je citala sve i plakala zvala mene usred noci da ju vara i da se dopisuje s tom malom. Rekla je da ga je u jednom trenutku pokusala napustiti a on je stao na vrata i rekao ako ode da ce ju pronaci muciti i zaklati. Psihopat! I sta sad uciniti kad je ocito da ona ipak zeli otici (prvenstveno radi djeteta) ali on prijeti i jos govori da ce joj ako uzme malu zagorcati zivot i da ce dati sve novce na najboljeg odvjetnika kako bi mala pripala njemu. Da ce uvjeriti sve kako nije dobra majka i kako ne brine o djetetu. Inace to bi mozda i mogao jer ima puno veza i poznaje stvarno puno ljudi a i dobro je novcano potkovan. I sad joj je glavni razlog dijete a to sto ti kazes Flemeth da takve zene ne zasluzuju dijete jer ne odu vjeruj mi nije bas tako lako. Sama si napisala da je tvoj tata svasta radio.. bez obzira na psihicku bolest tvoja mama je ipak svasta trpila i ostala s njim... Mozda isto radi tebe i tvoje brace ili sestara. Kao sto rekoh dala sam joj do znanja da su joj moja vrata sirom otvorena te da cu joj pruziti bilo kakvu pomoc dok malo ne stane na noge. Ali eto s obzirom da svakakvih osoba ima bojim se za nju. Ima onaj jedan slucaj od pred desetak godina gdje je zena odlucila napustit muza jer ju je tukao psihicki maltretirao i varao i kad je otisla kod odvjetnice on ubio i nju i odvjetnicu jer je to jednostavno bolestan um.
2016 05 12
1 2 3