Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Dom /

Fauna /

Nexgard tablete za pse i mačke protiv krpelja, iskustva!

Bok cure! Zanima me ima li tko iskustva s nexgard tabletama protiv buha i krpelja? Inače imam maltezera, sad će napuniti 2 godine i do sada sam inače koristila advantix do 4kg, ali sam primjetila da mi ne pomaže baš u suzbijanju krpelja i još su mi rekli da mu je to štetno za kožu i da bi trebala početi s ovim tableticama. Budući da nikad psu nisam davala tako neku vrstu tableta, zanima me koliko su i jesu li štetne, i ako ima netko iskustva s tim voljela bih čuti vaše mišljenje. Ako je slučajno postojala ova tema, ja se ispričavam, nova sam tu i još učim pa ne zamjerite. Unaprijed hvala! :)
2016 09 07
Ovako, navodno ta tableta čuda radi i nema šanse da se krpelj uhvati. Međutim, ne zna se što čini tijelu (kao i ostalo) psa i što će se dogoditi kroz neko dulje vrijeme korištenja. To su riječi veterinarke, moje kolegice. Ona ima isto maltezericu i ne daje joj to jer kaže da nije dobro za zdravlje životinje. Ona koristi ampulice,kombinira neke dvije, to znam ali ne bi znala reći koje. Imam mopsa,kupila sam mu Foresto ogrlicu i meni je odlična. Nema krpelja,nema buha..ništa. Ogrlica ti je u startu skuplja ali traje 10 mjeseci tako da kada preračunaš ispada jeftinija od ampula. Znam još nekoliko vlasnika koji koriste Foresto i isto su zadovoljni. Iz tog razloga sam ju i kupila jer je moj malac tek 5 mjeseci star pa sam slušala iskustva drugih.
2016 09 07
Ma dobro, kad mi je pesek u pitanju, novci su mi najmanji problem, skupiti ću ih i kupiti sve što mu treba da njemu bude bolje, jer smo proljetos prolazili kroz muke boreći se s krpeljima. Čak sam jedno vrijeme kombinirala ampule i onaj bio sprej koji mirisom odbija krpelje i ništa! Znači izašli bi vani prošetati, vratili se doma i po njemu je znalo hodati nekad i do 10 krpelja (ne pretjerujem), nisu ga grizli i primali se, ali znam da mi je smetao jer bi se češkao na tom mjestu di su oni. Rastvorim dlaku i imam kaj vidjeti...užas! Umorna sam više od borbe s njima, a i moj peso je isto. Morat ću probati ogrlicu jer je krenula jesen (vlažno vrijeme) i sad kad se pojave (mada sam čula da ih već ima), želim biti spremna, jer mi je najgore vidjeti njega kako se pati. Nisam do sad čula nikoga da koristi tu ogrlicu, pa mi je ovaj savjet zlata vrijedan, jer kad sam pitala veterinara rekli su mi da fo niš ne valja i da ne pomaže, a ja sam laik i ne znam pa slušam riječ stručnjaka. Hvala vam puno!!!
2016 09 07
Nego dok ste tu, htjela bi vas pitati, je li vas pesek imao problema s patelom? Moj maltezer ima skoro 2godine i ima 2,4 kg i trebala bi ga voditi sad na operaciju patele jer mu je zadnja desna nogica svako malo u zraku. Znači hoda i poskakuje. Bila sam kod doktora Bojanića, ne znam jeste li čuli za njega kojim slučajem, ali mi je rekao da je nogica zrela za operaciju inače će mi pesek nakon dužeg vremena postati invalid tj. nogica će mu ostati u zraku i više je neće moći vratiti dolje. Znam da je ovo van teme, ali me zanima jeste li čuli za takav slučaj do sad, ili je možda vaša kolegica imala sličan slučaj s nekim od pacijenata... Mislim nisam pametna, čitala sam da bi se to trebalo što prije ići riješavati, i dr Bojanić je rekao da je oporavak kratak i da nije bolan, a opet čitam po formumima i našla sam svašta! Oprostite ako vas gnjavim, ali dok ste tu da vas pitam.
2016 09 07
meni je veterinarka također rekla da bolje ne koristiti tablete jer je upitno kako djeluju na cjelokupni organizam životinje.
2016 09 07
> FlyGirl5: > meni je veterinarka također rekla da bolje ne koristiti tablete jer je upitno kako djeluju na cjelokupni organizam životinje. Toga se najviše bojim, jer moj peso ionako na svaku sitnicu povraća i baš pazim kaj mu dajem i strah me da mu ove tabletice nebi izazvale poveaćanje.
2016 09 07
Za ogrlicu zaista mogu reći da je nama super! Ovako, krpelj ti može biti na psu ali samo na dlaci jer ga orgrlica paralizira i na kraju ubije. Znači,ne može pod kožu. Mi do sada nismo našli ni na dlaci ali tako su mi rekli ovi koji ju koriste duže vrijeme. Što se tiče nogice i problema zaista ne znam,mali smo pa nemamo još briga takve vrste ali mogu pitati kolegicu. I da, za Foresto ako kupiš-mora biti stavljena po uputama a to je da naknap stanu dva prsta između vrata i ogrlice, inače navodno ne djeluje. Isto dobra stvar-ogrlica se ne skida prilikom kupanja. Znači staviš ju i cca 10 mjeseci ne skidaš, samo ako se zbuca proširiš :)
2016 09 07
Okej, super onda, sutra idem po ogrlicu! Javim sutra kako je prošlo, hvala na vremenu i savjetima! :)
2016 09 07
sretno! :")
2016 09 07
Nexgard tableta provjereno rjesava sve vanjske nametnike. I krpelje i buhe. Ali kao sto ste vec navli - upitno je koliko steti zivotinji koja je konzumira. Na moje se pse prije godinu dana nastanila nenormalna kolicina buha i nijedna ampula (ni ogrlice Scalibor koje su imali) nije pomogla. I morala sam im dati tabletice. Dakle, za buhe - tableta. Sto se tice Foresto ogrlice - nedavno je izasla prica kako je jedan pas uginuo zbog nje, a onda se ispostavilo da to nije izolirani slucaj. Rizik je, u principu, kao i s tabletom. Scalibor ogrlica je, navodno, blaza, a opet dovoljna kao zastita od krpelja (ja svojima stavim Scaliborke u travnju i mirna sam cijelo ljeto, nikad nijedan krpelj!)
2016 09 07
Javlja se vlasnica mješanca koji je tri puta imao piroplazmozu te se je zadnji puta jedva izvukao. Jednostavno ništa nije pomagalo, ampule, ogrlice, pregledavanje.... Kako nam je veterinar rekao da se sa četvrtom prioplazmozom ne bi vjerojatno izvukao naš pesek već skoro dvije godine ima ogrlicu i dobiva svaki mjesec tablete. To dajemo i našoj drugoj pesici. Ogrlica je Bayerova Foresto koja je skupa kao sam vrag, ali odlična i vodootporna. Naš vet je rekao da se slaže da je to kemija i da je moguće da šteštno djeluje na psa, ali mi na alost ne smijemo više riskirati krpelje. Živimo van grada, polja, žbunje, krpelja kao u priči....stalno su vani i više nemamo nikakvih problema.
2016 09 07
I još nešto. Na ogrlici piše da vrijedi 8 mjeseci, ali topla preporuka je promijeniti ju nakon 6 mjeseci.
2016 09 07
To sam čula da ogrlice ne vrijede 8mj kao i ampule da ne vrijede mjesec dana nego max 2 tjedna. Moj stariji pesek, zlatni retriver je također imao poroplazmozu (doduše samo jednom, hvala Bogu), ali isto je bilo kritično. Nisam pametna više kaj da radim jer se ne usudim riskirati da ju mali dobije, jer ionako nije baš najjači s imunitetom. Izgleda da ću na kraju uzimati te tabletice u kombinaciji s ogrlicom ili ampulom, pa kombinirati možda s nekim vitaminima ili s nečim da koliko toliko "ubijem" to štetno djelovanje. Baš sam bespomoćna. :(
2016 09 07
> Sandrlje: > Nexgard tableta provjereno rjesava sve vanjske nametnike. I krpelje i buhe. Ali kao sto ste vec navli - upitno je koliko steti zivotinji koja je konzumira. > Na moje se pse prije godinu dana nastanila nenormalna kolicina buha i nijedna ampula (ni ogrlice Scalibor koje su imali) nije pomogla. I morala sam im dati tabletice. Dakle, za buhe - tableta. > Sto se tice Foresto ogrlice - nedavno je izasla prica kako je jedan pas uginuo zbog nje, a onda se ispostavilo da to nije izolirani slucaj. Rizik je, u principu, kao i s tabletom. > Scalibor ogrlica je, navodno, blaza, a opet dovoljna kao zastita od krpelja (ja svojima stavim Scaliborke u travnju i mirna sam cijelo ljeto, nikad nijedan krpelj!) Nisam čula za scalibor, koja im je cijena i gdje se mogu nabaviti? Pet centar, zoo city?
2016 09 07
Scalibor je nesto jeftiniji od Foresta, mislim da je 140 kn za srednjeg/veceg psa, a za manje pse je jeftiniji. Ima u Pet Centru
2016 09 07
1 2