Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

šah i ostali ''sportovi''

Nije da razbijam glavu ovime ali sinoć sam se skoro posvađala s ujakom koji tvrdoglavo tupi da je šah sport kao i svi ostali... On je tipični umirovljeni vojni invalid, neženja, s dijagnozom PTSP-a, jako voli pivo i praktički život je podredio igranju šaha i pecanju. Između ostalog, na moje pitanje ''koje mišiće vježbamo igranjem šaha?'' odgovorio je u smislu -pa mozak, naravno. To mi je jasno i nije da podcjenjujem bilo koju aktivnost i hobi, ali isto tako možemo i npr buljenje u TV definirat kao sport jer je mozak ''aktivan''!? Pecanje mu je isto sport... A onda smo načeli i temu o ribi i mesu :s i uskoro sam pobjegla doma.
2017 02 13
Ne muče tebe sportovi, nego slaganje s ujakom. I ne vidim uopće smisao da se prepirete oko takvih banalnosti, valjda imaš pametnijeg posla i razmišljaš o kvalitetnijim sadržajima u danu?! Poštuj druge kao što želiš da drugi poštuju tebe. Pokušajte naći zajedničke interese ili ga pitaj neka pitanja na teme koje bi te zanimale. Sigurna sam da ti ima štogod za ispričati iz svog životnog iskustva.
2017 02 13
Prije par godina, kad su me učili igrati šah, i meni je bilo smiješno da ga se naziva sportom. Ali onda opet, ako nije sport, kako bi ga okarakterizirali? Vještinom? Eto, nemam pojma. Sad sam, u maniri Borata, išla pitati Guglo "da li je šah sport" pa mi je izbacilo da je, pa da je umjetnost, pa čak ekstremni sport :D
2017 02 13
mislim da ju vise muci to sto smatra da joj je ujak budala, koja trosi vrijeme i neopravdanu mirovinu
2017 02 13
> sunshinenow: > mislim da ju vise muci to sto smatra da joj je ujak budala, koja trosi vrijeme i neopravdanu mirovinu Da, inače ne bi išli u tolike detalje u uvodnom postu, već bi pitanje bilo "da li je šah sport" i basta.
2017 02 13
Iz nekog (meni nepoznatog) razloga sah je klasificiran kao sport, da, iako je realno vise društvena igra. Imali smo ga prije cak na nekim fakultetima kao izbornu aktivnost u sklopu tjelesnog, ne znam je li se što mijenjalo po tom pitanju. Palo mi je na pamet i to da je pivo prehrambeni proizvod. A rajčica je zapravo voće. Edit:kit je sisavac, iako bih ga ja spravila kao ribu. :D Al eto. XD Eh.
2017 02 13
Postoji jako dobar razlog zašto je šah sport i zašto ga ne može bilo tko igrati kao svaku društvenu igru. Evo pokušati ću reći nešto što sam mislila da danas ljudima ne moram govoriti, ali da se malo potrudite prvo pročitati informacije koje su nam dostupne na interneu bi shvatili zašto je sport i ne bi bilo postavljanja ovako glupih pitanja.
2017 02 13
neces vjerovati, al eto, cojk zna znanje. i sah i pecanje su eksuli sportovi.
2017 02 13
Ja i dalje ne shvaćam zašto stavljaš sport pod navodnike.
2017 02 13
> marija9225: > Ja i dalje ne shvaćam zašto stavljaš sport pod navodnike. pa zato stae ujak to reko. a ujak pije.
2017 02 13
> cipelitza: > > marija9225: > > Ja i dalje ne shvaćam zašto stavljaš sport pod navodnike. > pa zato stae ujak to reko. a ujak pije. Da, ispričavam se, moja greška. Nekako se nisam dovoljno skoncentrirala na taj dio. Sada sam shvatila da je to zapravo tema a ne šah i ''sport'' :')
2017 02 13
> XRayCat: > ... i uopće nije problem upast u raspravu s njime o makar čemu jer će te ''povući'' na svoj nivo i pobijedit iskustvom i točka. Zar je ijedna od tih rasprava realno zapravo važna? Ne uzimaj ga to toliko k srcu ako te uzrujava. ;) > marija9225: > Postoji jako dobar razlog zašto je šah sport i zašto ga ne može bilo tko igrati kao svaku društvenu igru. Znatiželjna sam, a koji je to razlog? Btw, meni se čini da ga ne samo može svatko igrati nego ga svatko i igra. Čak i mala djeca.:D Nisu svi najecateljski nabrijani i sposobni za finese, dakako, (kao i u bilo kojem sportu uostalom), ali realno ga svatko tko se upozna s minimalnim pravilima može zaigrati. :p
2017 02 13
> marija9225: > Ja i dalje ne shvaćam zašto stavljaš sport pod navodnike. To je zato što inače nebih ''zaslužila'' tvoju pažnju :) A ti si vjerojatno zakleta sportašica i ne voliš društvene igre..
2017 02 13
> XRayCat: > > marija9225: > > Ja i dalje ne shvaćam zašto stavljaš sport pod navodnike. > To je zato što inače nebih ''zaslužila'' tvoju pažnju :) > A ti si vjerojatno zakleta sportašica i ne voliš društvene igre.. icuce cwatky. nije cudo da ujak pije.
2017 02 13
Klasifikacija voća i povrća se veže uz jednogodišnje i višegodišnje biljke. Šah je sport. Odličan je za baš za osobe koji nažalost boluju od sličnih bolesti kao ujak iz prvog posta. Cuga s time nema nikakve veze. Inače, kad ne treniraš neko vrijeme bilo koji sport, nisi u njemu više dobar. Isto je i sa šahom. Jasno, za vrhunske rezultate, osim rada, potreban je i dar. S time se rodiš. Za rekreativce je dovoljna volja i upornost. Svojevremeno mi je šah dosta dobro išao uz neke rezultate. Uslijed "netreniranja", "mišići" su mi zakržljali :)
2017 02 13
1 2