Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Putovanje kao poklon za vjenčanje

Počela je sezona krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja.. Ove godine imamo za redom krštenje, krizmu i 3 vjenčanja.. Na sva događanja smo pozvani od strane bližih rođaka i prijatelja. Inače muž i ja niti ne idemo na vjenčanja i ostala događanja ako smo pozvani reda radi ili ako nam nije netko blizak. Što se tiče krštenja i krizme dogovorili smo se u skladu sa #slavljenicima# što bi im najviše odgovaralo za poklone.. Ono što me zanima je što mislite o plaćenom putovanju kao poklonu za vjenčanje? Razgovarali smo sa mladencima i svima najviše odgovara novac, ali jednostavno koliko god financijski bili ok nekakav prikladan iznos novaca ne možemo dati, a da to ne osjetimo mjesecima poslije. Što se tiče putovanja ima stvarno jako puno izbora, cijena i načina plaćanja koje možemo odabrati gdje naravno mladenci sami biraju neke bitne detalje .. Što mislite? :") :")
2017 04 10
Morate dobro poznavati osobe kojima poklanjate putovanje. Meni osobno se npr. ne bi sviđala zamisao da mi netko pokloni putovanje od npr.4-5 dana. Smatrala bih to obavezom i da sam stjerana u kut, te da moram to iskoristiti kad je već plaćeno. Možda mi se destinacija ne bi svidjela, možda sam na tom mjestu već bila, a možda zbog posla neću baš u tom terminu moći to iskoristiti. Uz to, ovisi što taj aranžman obuhvaća, možda samo noćenje? Ovisi koliko je udaljeno..hrana, a i ostale potrepštine. Možda baš mladenci nisu planirali odmah bračno putovanje i uz to putovanje bi im i ostale sitnice bile trošak (pogotovo ako imaju drugih financijskih izdataka tipa ulaganje u novu kuću itd.) Istina je da se sad putovanja mogu naći na nekim popustima tipa crno jaje, ponuda dana...ali opet, mislim da je najbolje da razgovarate s njima. Možda im treba baš nešto od kućanskih aparata tipa perilica za rublje, tv...a došlo bi isto kao i putovanje? Ili im dajte novac, koliko možete dati. Nitko se ne bi trebao ljutiti.
2017 04 10
Ako odaberes putovanje na poklon pogledaj ponudu Crnja tursa, s njima putujem jako dugo i zadovoljna sam :) ovo ljeto idem na Azurnu obalu za 3200 kn na 5 dana i 100 eura mi vracaju dzeparca kao :) Mozes uzet na rate ili gotovinom onda je jos jeftinije
2017 04 11
Meni je to prekrasan poklon, ali naravno treba biti u dogovoru s mladencima, pogotovo termin. Bilo bi također lijepo da im se plati još neki događaj tijekom putovanja npr večera u nekom dobrom restoranu u tom kraju ili obilazak neke znamenitosti samo za njih dvoje. Ako neće oni daj meni :P
2017 04 11
Nisam mislila uzimati ponude preko stranica za popuste tipa crno jaje i sl, ima turistickih agencija gdje mogu platiti aranzman putovanje od 2-3 dana gdje bi oni sami birali datum koji bi im najvise odgovarao od ponudenih. Bas kao za poklon napravljeno. Mislila sam i na to da oni nemaju financijskih obveza oko putovanja pa da imaju placen dorucak, veceru i sl. Mladi su ljudi, putuju i inace i mislim da bi bilo lijepo iznenadenje.
2017 04 11
Dobila sam putovanje kao vjenčani poklon i mogu samo reći da mi je to b ilo nešto najbolje šta sam ikad dobila jer čisto sumnjam da bi si ga u tom trenutku sama priuštila...
2017 04 11
Što se tiče mojih poznanika, kumovi su plaćali bračno putovanje, naravno, u dogovoru s mladencima. Ne znam što smatraš "prikladnim" iznosom novaca, ali i s bankomata možeš podignuti novac s odgodom plaćanja tako da mi se ovo s putovanjem ne čini nešto pametnijim osim što mladence uvjetuješ da moraju otputovati. Recimo da je još nekome taj poklon pao na pamet i za vjenčanje su dobili 3 putovanja. Ja uvijek polazim od sebe. Iako sam do sada išla godišnje na barem 5 putovanja po Europi, trenutno se do 1.7. ne mogu pomaknuti iz HR, a kad ulovim vremena i uskladim se s dečkom, ići ćemo na Bali ili neku sličnu destinaciju za što mi je potrebno barem 15 slobodnih dana. Da dobijem 2-3 putovanja od nekoliko dana koje moram iskoristiti u roku godine dana (ne znam kako se to dogovara s agencijom), ne bih baš bila presretna. Ja sam uvijek za novac osim ako ne znaš osobu jaaako jako dobro i znaš da je to baš ono što žele. Također ne volim ni putovanja busom u doba low-cost letova i da mi netko pokloni ovo putovanje na Azurnu obalu sto je fashioncouture spomenula, mislim da bih se rasplakala od muke. Odavno su vjenčanja prestala biti "isplativa" i uglavnom se pokrije organizacija događaja zbog financijske situacije u divnoj nam državi, tako da je moj savjet da daš novaca koliko možeš ili ih pitaš žele li neko putovanje i dogovoriš s njima destinaciju.
2017 04 11
Imaš u Zagrebu(i Dubrovniku, dalje ne znam) agenciju Elite, u koju možeš samo uplatiti novce koje želiš, a mladenci(ili drugi) mogu sami birati putovanje i vrijeme(imaju godinu dana za iskoristiti) + mogu nadodati više novaca ako je putovanje koje žele skuplje :) Meni se to čini super, to ću ja sada pokloniti :)
2017 04 11